Panu Hämäri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Panu Pertti Juhani Hämäri (s. 10. toukokuuta 1962 Helsinki) on entinen SM-tason amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, joka on sittemmin toiminut yrittäjänä ja poliittisissa kampanjoissa.

2010-luvulla Hämärin näkyvin toiminta on ollut toiminta yrittäjien (erityisesti pienyrittäjien, joihin Hämäri itse on kuulunut 1980-luvulta lähtien) ja yrittäjyyden puolestapuhujana ja taustavaikuttajana eri organisaatioiden kautta.

Urheilu-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panu Hämäri
Henkilötiedot
Syntynyt 10. toukokuuta 1962
Helsinki
Kansalaisuus Suomen lippu Suomi
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pelaajaura
Seurat Helsinki Roosters
Helsinki Breakers
Kannelmäki Whips
Pääsarjaura 1982–1991

Hämärin peliura alkoi Helsinki Roostersissa vuonna 1982 ja päättyi Kannelmäki Whipsissä vuonna 1991. Vuosina 1983 ja 1986 Hämäri voitti Roostersissa Suomen mestaruuden.[1] Pelaamisen jälkeen hän toimi yhden kauden hyökkäyksen linjan apuvalmentajana Whipseissä.

Kaudella 1985 Hämäri joutui hakemaan vauhtia Roostersin "apujoukkueen" Breakersin riveissä loukattuaan polvensa kauden ensimmäisessä ottelussa.

Ennen amerikkalaisessa jalkapallossa pelaamistaan Hämäri harrasti muun muassa judoa Heikki Arpiaisen valmennuksessa sekä uintia HTU:n (Nykyisin HTU Stadi) erikoisvalmennusryhmässä.

Yrittäjyys ja liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilu-uransa jälkeen Hämäri on toiminut varsin värikkäästi liike-elämässä ja konsulttina. Lisäksi Hämäri on kääntänyt internetiin amerikkalaisia ja englantilaisia itsensä valmentamisen oppikirjoja sekä omia kirjoituksiaan muun muassa myyntityön kehittämisestä ja osaamisen johtamisesta. Brian Tracy Internationalin kotisivujen mukaan hän toimi myös Tracyn perustaman iLearningGlobalin Suomen johtajana.

Ilmeisesti tätä osaamista ja Hämärin solmimia kontakteja liike-elämään hyödynnettiin Hämärin toimiessa Atlantis FC:n varainhankintayhtiöksi perustetun Atlantis Palvelut Oy:n toimitusjohtajana,[2] joka teki ainakin osan toimeksiannoistaan yhtiön kautta. Yhtiön kotisivuilla mainostettiin toiminnan lisäksi joukkueen kotisivuja ja junioritoimintaa. Hämäri jatkoi urheilutoiminnassa Atlantis FC:n varainhankkijana ja markkinointivastaajana. Hän jätti tehtävän joukkueen sekavan tilanteen vuoksi kesällä 2009.

2012 keväästä 2013 loppuun Hämäri toimi Casa Business Servicen operatiivisena johtajana ja julkaisi muun muassa kirjan "52 tapaa kehittää itseään" sekä muita pienempiä teoksia. 2013 syksyllä Hämäri siirtyi QITS Finland Oy/ HRD Finlandin johtajaksi.

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on viime vuosina toiminut aktiivisesti myös kokoomuksen kampanjoissa, muun muassa vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokas Marja Vuennon kampanjan PR-vastaavana ja vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Jorma Karlstedtin kampanjapäällikkönä. Vuoden 2009 eurovaaleissa Hämäri löytyy eurovaaliehdokas Nina Suomalaisen tukijoukoista. Vuoden 2012 presidentinvaalin aikana hän oli Sauli Niinistön kampanjassa aktiivisesti mukana.

Vuonna 2008 Hämäri valittiin Helsingin Kokoomusyrittäjien hallituksen jäseneksi ja yrittäjyysvaliokunnan puheenjohtajaksi. Vuonna 2013 Hämäri valittiin Helsingin Kokoomusyrittäjien puheenjohtajaksi. Hän on toiminut aktiivisena pienyrittäjien tukemisen lobbarina ja tuonut näyvästi esille yrittäjyyden haasteita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Roostersissa pelaajana voitetut Suomen mestaruudet Helsinki Roosters. Viitattu 20.4.2014.
  2. Panu Hämäri vetämään Atlantis Palveluita 19.2.2007. Atlantis FC. Viitattu 20.4.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.