P. V. Lehtinen

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta P.V. Lehtinen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pekka Ville Lehtinen (s. 1969[1]) on suomalainen elokuvaohjaaja. Hän on valmistunut ohjaajaksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta.

Lehtisen ohjaamat lyhytelokuvat ovat kiertäneet elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa ja keränneet monia arvostettuja palkintoja. Hänen palkittuja elokuviaan ovat muun muassa Hyppääjä (The Diver, 2000), Sirkka (2001), Krooli (The Crawl, 2004), Keidas (2007) ja Sielunsieppaaja (2011).

PV Lehtinen asuu Helsingissä. Tällä hetkellämilloin? hän kirjoittaa ensimmäistä pitkää draamaelokuvaa The Fountain Of A Whale, joka kertoo pojan ja ikivalaan tarinan.[2]

Hyppääjä-elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PV Lehtisen Helge Waseniuksesta kertova elokuva Hyppääjä (The Diver, 2000) teki historiaa Tampereen elokuvajuhlilla. Se voitti elokuvajuhlien Grand Prix’n ja kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon ja Risto Jarva -palkinnon. Lisäksi Lehtisen teos oli myös nuorisoraadin ja yleisön suosikki. Koskaan ennen elokuvajuhlien historiassa ei yksi elokuva ole voittanut kaikkia merkittäviä palkintoja. Hyppääjä sai myös Milano International FICTS –festivaalilla parhaan elokuvan palkinnon[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.