Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on Oulussa vuosittain pidettävä lasten- ja nuortenelokuvien katselmus- ja kilpailutapahtuma. Festivaalin järjestää Oulun Elokuvakeskus ry. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1982 lähtien.

Festivaali jakaantuu viiteen sarjaan: kilpasarja, nuortensarja, maailmanpyörä, kotimainen katselmus ja erikoissarjat.[1]

Festivaaleilla jaetaan muun muassa kilpailusarjan parhaan elokuvan ohjaajalle sanomalehti Kalevan lahjoittama 3 000 euroa, Kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien järjestön CIFEJ:n palkinto sekä Sanna Koiviston suunnittelema Pikku karhu, suomalaisen lastenelokuva-alan tunnustuspalkinto.[1]

Festivaali järjestetään vuosittain viikolla 47. Esityspaikkoja ovat Finnkino Plaza sekä Kulttuuritalo Valveella sijaitsevat Valvesali ja Studio. Alun perin päätapahtumapaikkana oli vuonna 1982 valmistuneen Oulun kaupunginkirjaston uudisrakennuksen 168-paikkainen elokuvasali, jossa toimi Oulun Kirjastokino[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tapahtuman verkkosivut
  2. Kejonen, Pentti: ”Kunnan elokuvateatterin mahdollisuudet – mallina Oulun Kirjastokino”, Studio 13, Elokuvan vuosikirja 1983, s. 107–115. Suomen elokuvasäätiö, 1983. ISBN 951-9349-32-4.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.