Omnia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Omnia
Tyyppi Koulutuskuntayhtymä
Henkilökunta 850
Opiskelijoita 10 000
Sijainti Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Suomi
Sivusto Omnian sivut
Omnian toimipiste Lakelankadulla, Espoon keskuksessa.

Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Jäsenkunnat ovat Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Oppilaitoksen nimi Omnia on latinaa ja tarkoittaa ”kaikki”.

Omnian koulutusten paletti on yksi maan laajimmista.lähde? Omniassa osallistuu ammatilliseen koulutukseen vuosittain yli 10 000 oppijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on 5 000. Vapaan sivistystyön kursseilla opiskelee vuosittain yli 40 000 opiskelijaa. Oppisopimuksen kautta ammatin hankkii yli 2 700 henkilöä. Aikuislukion opintietä kulkee reilu 2 000 opiskelijaa, ja yli 200 nuorta löytää vuosittain suunnan elämälleen nuorten työpajoilla. Omniassa työskentele 860 työntekijää.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoonlahden kauppaoppilaitos oli Espoon kaupungin ylläpitämä oppilaitos vuodesta 1974 vuoteen 1997, jolloin se yhdistyi Espoon kauppaoppilaitoksen kanssa Espoon liiketalousinstituutiksi ELIT:iksi. 1. elokuuta 2000 Espoon liiketalousinstituutti siirtyi Espoon kaupungilta Espoon seudun koulutuskuntayhtymälle, jossa olivat myös Espoon muut ammatilliset oppilaitokset, Espoon terveys ja sosiaalialan oppilaitos ETSO, Espoon palvelualojen oppilaitos ESPA ja Espoon tekniikan alan oppilaitos AMTEK.

Espoonlahden kauppaoppilaitos toimi Espoossa osoitteessa Rehtorintie 11. Myöhemmin merkonomi- ja merkanttitutkinnot ovat muuttuneet liiketalouden perustutkinto merkonomiksi, joka on kolmivuotinen toisen asteen perustutkinto. Lisäksi ohjelmassa ovat matkailualan perustutkinto matkailuvirkailija sekä tietojenkäsittelyn perustutkinto datanomi. Datanomiopetusta annetaan myös Kirkkonummen toimipisteessä.

Espoonlahden kauppaoppilaitoksen rehtorina oli Raimo Kujanpää ja oppilaitoksen yhdistyttyä Espoon kauppaoppilaitoksen kanssa johtavana rehtorina vuoteen 1999 saakka. Sen jälkeen rehtorina oli Soile Passoja 1. elokuuta 2006 asti. Espoonlahden kauppaoppilaitoksen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Osmo Sipari.

Elokuun 2006 alusta lukien Espoon seudun koulutuskuntayhtymä ESKK:n nimeksi tuli Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, lyhyemmin Omnia.

Koulutuskuntayhtymässä on 1. tammikuuta 2017 alkaen yksi oppilaitos, Omnia Koulutus. Uusi oppilaitos muodostettiin aiemmin erillisinä toimineista Omnian kuudesta yksiköstä. Omnia Koulutus kokoaa yhteen kuntayhtymän kaikki koulutukset ja oppimista tukevat palvelut sekä tarjoaa ammatillista koulutusta, lukio-opetusta, vapaan sivistystyön kursseja, aikuisten perusopetusta ja työpajatoimintaa sekä muita palveluja asiakaslähtöisesti elinikäisen oppimisen ja ohjauksen periaatteilla. Kuntayhtymässä on oppilaitoksen lisäksi sisäisten palvelujen yksikkö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]