Olli Ikkala (fyysikko)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo fyysikosta. Katso sanan muita merkityksiä tämennyssivulta.

Olli Tapio Ikkala (s. 15. elokuuta 1953, Helsinki) on suomalainen fyysikko. Hän on ollut Teknillisen korkeakoulun professori vuodesta 1999 ja toimii nykyään polymeerifysiikan ja molekulaaristen nanorakenteiden professorin virassa. Suomen Akatemian akatemiaprofessori hän on ollut vuodesta 2005 alkaen. Ikkala on toiminut muun muassa Suomen fyysikkoseuran puheenjohtajana ja saanut vuonna 2002 Emmanuel Merck -palkinnon.

Ikkala valittiin Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi vuonna 2003.[1]

Olli Ikkala on julkaissut tieteellisiä töitään useissa arvostetuissa tieteellisissä julkaisuissa, joista tunnetuimpia ovat Science ja Nature Materials. Hän on jäsen monissa tieteellisissä järjestöissä, kuten Suomalaisessa Tiedeakatemiassa ja American Chemical Societyssä, ja on myös jäsen esimerkiksi American Association for Advancement of Science -yhdistyksen julkaisemassa Science-lehdessä vertaisarviointia suorittavassa toimikunnassa vuodesta 2006 alkaen.

Ikkala valmistui tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1983. Väitöskirjan aiheena oli vorteksit eli pyörteet helium-3-supranesteessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomalaisen Tiedeakatemian varsinaiset jäsenet 2.9.2014. Suomalainen Tiedeakatemia. Viitattu 2.7.2015.


Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.