Oliver Oken

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oliver Oken
Oliver Okenia näyttelee Mitchel Musso.
Oliver Okenia näyttelee Mitchel Musso.
Luoja(t) Michael Poryes
Richard Correll
Barry O'Brien
Näyttelijä(t) Mitchel Musso
Ensi-
esiintyminen
Tosi siisti salaisuus
Kustantaja Disney Channel
Henkilötiedot
Koko nimi Oliver Oscar Oken
Ammatti Koululainen
Sukupuoli Mies
Ikä 13–14 (1. tuotantokausi)
14–16 (2. tuotantokausi)
16–17 (3. tuotantokausi)
Suhteet
Muut sukulaiset Nancy Oken (äiti)
Harriet (täti)
Tutut Miley Stewart ja Lilly Truscott.

Oliver Oken on kuvitteellinen henkilö Disney Channelin televisiosarjassa Hannah Montana ja on yksi päähenkilöistä tuotantokausilla 1–3. 4. tuotantokaudella Oliver on sivuhenkilö. Häntä näyttelee Mitchel Musso ja suomeksi dubatuissa jaksoissa hahmoa ääninäyttelee Oskari Tamminen.

Oliver Oken on Mileyn ja Lillyn paras ystävä. Oliver on kuvattu luonteeltaan hassuksi, hieman huolimattomaksi, muuta ystävälliseksi teini-ikäiseksi pojaksi. Häntä ei pidetä erityisen fiksuna, koska hänen koetuloksensa eivät ole kovin hyviä. Hän kutsuu välillä itseään nimellä 'Smoken Oken'. Oliverin eräs lempipuuha on surffaus ja hän on myös kiinnostunut skeittauksesta ja eri urheilulajeista. Hän oli ollut ihastunut Hannah Montanaan, mutta sai tietää Mileyn olevan Hannah Montana sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Oliver kutsui itseään Mike Standley III, kun hän oli valepuvussa Hannah Montanan keikalla, kuten Lola Luftnagle (Lilly Truscott). 3. tuotantokaudella Oliver eroaa tyttöystävästään Joanniesta, ja alkaa myöhemmin seurustella Lillyn kanssa. Oliver on erittäin deittaileva. Sarjassa Oliverila on monia tyttöystäviä. Oliver inhoaa purukumia ja siihen onkin pätevä selitys: nimittäin, kun Oliver oli vauva hänen mumminsa sylkäisi vahingossa purukumin hänen suuhunsa. Oliver on myös eräässä jaksossa töissä rantabaarissa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.