Miley Stewart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miley Stewart
Hannah Montanan 2. tuotantokausi
Hannah Montanan 2. tuotantokausi
Luoja(t) Michael Poryes
Richard Correll
Barry O'Brien
Näyttelijä(t) Miley Cyrus
Ryan Newman (nuori)
Mary-Charles Jones (nuori)
Ensi-
esiintyminen
Tosi siisti salaisuus
Henkilötiedot
Koko nimi Miley Rayna Stewart
Ammatti Laulaja
Koululainen
Sukupuoli Nainen
Ikä 13-14 (1. tuotantokausi)
14-15 (2. tuotantokausi)
15-17 (3. tuotantokausi)
17-18 (4. tuotantokausi)
Suhteet
Muut sukulaiset Robby Stewart (isä)
Susan Stewart (edesmennyt äiti)
Jackson Stewart (veli)
Earl-setä (usein mainittu setä)
Luann Stewart (serkku)
Dolly-täti (kummitäti)
Mammaw Ruthie(isoäiti)
Bobby Ray Stewart (setä)

Miley Ray Stewart tai Hannah Montana on kuvitteellinen henkilö Disney Channelin televisiosarjassa Hannah Montana, jota näyttelee Miley Cyrus ja jonka suomalainen ääninäyttelijä on Paula Vesala. Miley on sarjan päähenkilö.

Miley Stewart on tavallinen teini-ikäinen tyttö, joka elää kaksoiselämää Hannah Montanana. Kuten muu hänen perheensä, hän on kotoisin Tennesseesta ja asuu nykyään Kaliforniassa isänsä Robby Stewartin ja veljensä Jacksonin kanssa. Hänen isänsä Robby oli ennen laulaja. Robby elää itsekin kaksoiselämää Hannah Montanan isänä ja tuottajana ja hänen nimensä silloin on "Robbie Ray".

Mileyn äiti kuoli kun hän oli vielä nuori. Roxy on Hannah Montanan henkivartija, joka suojelee hänen perhettään – tahtoi hän sitä tai ei.

Kun Miley saapui Seaview Middle Schooliin, hän tapasi nykyiset parhaat ystävänsä Lilly Truscottin ja Oliver Okenin, jotka molemmat ovat saaneet selville hänen salaisuutensa: Lilly hiiviskeltyään Hannahin pukuhuoneessa ja Oliver, kun hänen rakkautensa Hannahia kohtaan meni liiallisuuksiin.

Persoonallisuus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mileyn pääviholliset ovat Amber Addison (Shanica Knowles) ja Ashley Dewitt (Anna Maria Perez de Tagle), jotka ovat kaiken aikaa ilkeitä Mileylle ja hänen ystävilleen, mutta selvisikin että he ovat Hannah Montanan faneja. Myöhemmin Hannah Montana tuli vierailulle heidän kouluunsa ja tapasi kuuluisan teinitähden nimeltä Jake Ryanin (Cody Linley), jonka kanssa hän on vieläkin on-off-suhteessa

Mileyllä on joitain sanontoja, kuten "Ya think?!" kun joku sanoo ilmiselvän asian ja "Sweet niblets!", usein pettymyksestä tai paniikista. Hahmon persoonallisuuksiin kuuluu myös kostonhimoisuus ja hänen on tavattava ihmisiä, jotka rakastavat Hannah Montanaa mutta vihaavat Mileytä ja toisin päin. Niin on käynyt esimerkiksi erään Mikayla-nimisen tytön tapauksessa; hän pitää Mileysta, mutta vihaa Hannah Montanaa.

Mileylla on myös täytetty pehmonalle nimeltä Beary, joka on nähty useissa jaksoissa. Jaksossa "Kosto on pyöreä" nalle tuhoutui, kun Jackson yritti tappaa sillä mehiläistä, mutta myöhemmin Jackson korjautti sen.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkisuuden lisäksi Miley elää myös erittäin normaalia elämää. Sarjassa hän on retkeillyt ja viettänyt aikaa rannalla, mutta ei ole ollenkaan urheilullinen. Hän pelkää hämähäkkejä ja hammaslääkärillä käyntiä. Silloin tällöin hän myös kamppailee koulutöidensä ja oman luottamuksensa kanssa.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Miley on kahdeksannella luokalla ja käy Seaviewn yläastetta, mutta toisella tuotantokaudella hän käy Seaviewn lukiota. Vaikka hänen isänsä ehdotti Mileylle kotiopetusta, Miley kieltäytyi ja oli halukas käymään julkista koulua, sillä tällä tavoin hän tuntee olevansa "normaali lapsi". Kahden elämänsä takia hän joutuu usein moniin epämukaviin tilanteisiin ja hänen on pakko valehdella pitääkseen salaisuutensa.

Mileyn parhaat ystävät ovat hänen luokaltaan; Lilly Truscott (Emily Osment) ja Oliver Oken (Mitchel Musso), jotka ovat molemmat tietoisia Mileyn salaisesta kaksoiselämästä ja auttavat Mileytä pitämään salaisuuden luokkatovereiltaan.

Miley on hyvin läheinen isänsä kanssa, jolta hän saa paljon hyviä vinkkejä ja tukea. Hän myös arvostaa ystävyyssuhteita parhaiden ystäviensä Lillyn ja Oliverin kanssa. Joka tapauksessa Miley tuntuu olevan epämukava sen faktan kanssa, että he seurustelevat ja jopa tulee heidän väliinsä ja lopettaa heidän seurustelunsa. Vaikka Lillyn ja Mileyn väillä on välillä riitaa, he aina sopivat ne. 3. tuotantokauden jaksossa "What I Don't Like About You" Mileyn pyydetään valitsemaan puolensa Lillyn ja Oliverin välisessä riidassa, mutta Miley näytti kuinka hyvä ystävä on ja teki mini-Indiana Joannie -elokuvan, joka sai Lillyn ja Oliverin antamaan anteeksi toisilleen. Mileyn välit veljensä Jacksonin kanssa ovat usein vihamielisiä; he taistelevat jatkuvasti kuin sisarukset yleensä. Riidoista huolimatta löytyy myös hetkiä, jolloin Miley ja Jackson keskustelevat ja sanovat rakastavansa ja kunnioittavansa toinen toistaan, mutta molemmat ovat haluttomia myöntämään tätä julkisesti.

Mileyllä on myös muutama seurustelusuhde, mutta moni niistä ei kestä kovin kauan. Hänen merkityksellisin seurustelusuhde oli Jake Ryanin (Cody Linley) kanssa, joka esiintyy kuuluisana televisiotähtenä. Miley ja Jake tapaavat, kun Jake käy Seaviewn yläkoulua lyhyen aikaa. Jake ihastuu Mileyyn, koska hän on ainoa koulussa, joka ei ole kuuluisuuksia ihaileva tyttö tai innoissaan hänen tulostaan. Ensin Miley kiistää sen, että hänellä olisi tunteita Jakea kohtaan, mutta myöhemmin alkaa tapailla tätä. Kun Jake ei pysty olemaan normaali, he päättävät olla vain ystäviä, vaikka 3. tuotantokauden jaksossa "Hääkellojen kuminaa" paljastuu, että molemmilla on vielä tunteita toisiaan kohtaan, mutta kumpikaan ei ole halukas myöntämään sitä. 3. tuotantokauden jaksossa "Oma kulta" Miley valitsee Jaken Jessen sijaan (hänen kitaristinsa), koska heillä on niin merkittävä historia yhdessä ja hän uskoo, että Jake voisi olla se oikea. Tällä hetkellä he seurustelevat virallisesti, vaikka he meinasivat erota 3. tuotantokauden jaksossa "Anteeksiantamisen vaikeus".

3. tuotantokauden jaksossa "Rakastaa vai eikö rakasta?" Miley uskoo, että Oliver on rakastunut häneen kuullessaan tämän sanovan (ollessaan sairaalassa unessa murtuneen nilkkansa takia) "Minä rakastan sinua". Jutellessaan isänsä kanssa hän uskoo, että Oliver jatkaa eteenpäin samoin kuin Lilly, mutta Lilly paljastaa olevansa rakastunut Oliveriin, Miley kertoo Lillylle totuuden. Miley yrittää piristää Lilyä, kunnes lopulta selviää, että Oliver oli vain harjoitellut lausetta "Minä rakastan sinua", jotta voisi sanoa sen Lillylle. Jakson lopussa he molemmat myöntävät rakastavansa toisiaan (Jaksossa kerrotaan myös, että Oliverilla tai Mileylla kummallakaan ole romanttisia tunteita toisiaan kohtaan).

Mileyn toinen merkityksellinen seurustelusuhde oli Travis Brodyn kanssa (Lucas Till), joka on hänen lapsuudenystävänsä Tennesseestä. Tämä kiusasi Mileytä tämän ollessa nuorempi, sillä oli ihastunut Mileyyn. He tutustuvat uudelleen Mileyn palatessa Tennesseehen, he käyvät esimerkiksi ratsastamassa yhdessä. Travis saa tietää Mileyn salaisuuden, kun Miley oli luvannut olla kahdessa tapaamisessa samana iltana samaan aikaan; Travisin kanssa treffeillä omana itsenään ja pormestarin illalliskutsuilla Hannah Montanan roolissa. Tämän kaiken aikana Travis saa totuuden selville ja suuttuu Mileylle, mutta he sopivat välinsä. Kyseiset tapahtumat tapahtuvat elokuvassa Hannah Montana: The Movie.

4. tuotantokaudella Miley saa kuulla Jaken pettäneen häntä, joten hän panee suhteen lopullisesti poikki. Hieman myöhemmin hän alkaa seurustella Jessen kanssa, joka oli Hannahin bändissä 3. tuotantokaudella. Tuolloin jaksossa Oma kulta Miley saattoi olla hieman ihastunut Jesseen. Myöhemmin 4. tuotantokaudella Jesse lähtee kiertueelle, mutta Miley säilyttää seurustelusuhteensa tähän.

Vaikka Miley ei ikinä soita minkäänlaista instrumenttia esiintyessä Hannah Montanan roolissa, niin omana itsenään hän soittaa pianoa ja kitaraa. Hän omistaa muutaman akustisen ja elektronisen kitaran. Elokuvassa Hannah Montana: The Movie, Miley soittaa moneen kertaan akustista kitaraa.

Vaikka hänen isänsä onkin pääasiallinen laulujen kirjoittaja, niin Miley on kirjoittanut muutamia omia kappaleitaan. 1. tuotantokauden jaksossa "Hämärää hiippailua" Miley kirjoittaa kappaleen "I Miss You". Elokuvassa Hannah Montana: The Movie, Mileyn roolihahmo kirjoittaa kappaleet "Butterfly Fly Away" ja "The Climb". Stewart kirjoitti kappaleen "Butterfly Fly Away" Travisin (Till) ja hänen riidan jälkeen ja kun hänen isänsä oli lopettanut seurustelusuhteen Mileyn parhaaksi. Elokuvassa Miley alkoi kirjoittaa kappaletta "The Climb", kun hän oli kanalassa. Travis sanoi, ettei pitänyt laulusta siksi, että sanat eivät kerro mitä hän oikeasti tuntee. Elokuvan lopussa Miley ottaa Hannahin peruukin pois päästään konsertissa ja laulaa kappaleen uusin sanoituksin. 3. tuotantokauden jaksossa "He Could Be The One" Stewart kirjoitti kappaleen nimeltä "I'm Just Having Fun". Harjoitellessaan sitä bändinsä kanssa Stewart päätti, että kappale tarvitsee uudet lyriikat ja muitakin muutoksia. Kun hän sitten oli vihainen isälleen; Miley muutti sanat "I don't care what you say, I don't care what you say, just 'cause your my daddy doesn't mean you get it your way". Hän päätti luovuttaa kappaleen suhteen, mutta myöhemmin kitaristinsa kanssa hän muutti kappaleen nimeksi "He Could Be the One", jota inspiroi Jake (Cody Linley) ja Jesse (Drew Roy).

Hannah Montana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Miley Cyrus Hannah Montanan roolissa esiintymässä Best of Both Worlds Tourilla.

Hannah Montana on Miley Stewartin alter ego eli niin sanottu "toinen minä". Hannah on Mileyn toinen osa, joka on maailmankuulu poptähti. Mileyn toinen persoonallisuus on salainen faneilta ja paparazzeilta eli Hannah Montana on luotu vain sitä varten, että Miley saisi elää myös normaalia elämää tavallisena koulutyttönä, mutta peruukin päähän laittaessaan hän on maailmankuulu Hannah Montana, ja Miley Stewartista eivät tiedä muut kuin muutamat läheiset; vain Mileyn läheiset tietävät hänen salaisuutensa. Miley yrittää pitää kaksi eri elämäänsä erossa toisistaan.

Hannahin ja Mileyn ero ovat hiukset; Mileyllä on ruskeat hiukset ja kun hän laittaa päähänsä vaalean peruukkinsa, hänestä tulee Hannah. Vaatetus on myös erilainen; Hannah pukee enemmän ylellisempiä vaatteita ja hän käyttää meikkiä. Joskus hänellä on aurinkolasit. Televisiosarjassa tuon kuuluisan vaalean peruukin Mileylle valitsi Roxy (Todellisuudessa peruukki valittiin vasta toisen jakson jälkeen. Ensimmäisessä jaksossa esiintynyt peruukki eroaa hiukan peruukista, joka valittiin loppuajaksi). Miley Stewart kertoo myös, että hän tarkoituksellisesti loi Hannahille samantyylisen tyylin kuin mikä hänen kummitädillään Dolly Partonilla on.

Kolmannella tuotantokaudella Hannahin tyyli on muuttunut hieman. Hänen peruukkinsa on lyhyempi ja kihartuvampi. Myös hänen tapansa pukeutua muuttuu. Tyylin alkuperäisenä pitämisestä on juteltu myös DVD:llä, joka sisältää bonus-materiaalia. Sen nimi on "Miley's Makeover – Hannah Gets a New Look." Ero näkyy esimerkiksi siinä, kuinka hän alkaa käyttää enemmän "paljastavia" ja kimaltelevia vaatteita. Tyylin muutos kuvastaa myös Hannah Montanan kypsymistä.

Myös neljännellä tuotantokaudella Hannahin tyyli on hieman erilainen. Kolmannella tuotantokaudella Hannah käytti pääasiassa mekkoja, mutta nyt hän käyttää enemmän housuja. Peruukkikin on toisenlainen. Se on pidempi ja ehkä tyylikkäämpi, sillä peruukin sai letitettyä, niin kuin Hannah on tehnyt jaksossa Luottamuspula.

Hannah Montanan ura on hyvin onnistunut, mutta matkalla on ollut vaikeuksia. 2. tuotantokauden jaksossa "Yet Another Side of Me" Robby sanoo, että hän on kirjoittanut 15 suoraan ykköseksi yltävää kappaletta Hannahille, kun taas 3. tuotantokauden jaksossa "Miley Hurt the Feelings of the Radio Star" hän sanoo, että on kirjoittanut 14 suoraan ykköseksi yltävää kappaletta Hannahille. Hannah voittaa myös palkintoja, kuten Silver Boot "Booty" - palkinnon kategoriassa "paras countryn ja popin sekoitus" kappaleellaan "True Friend". Hän on voittanut myös International Music Awardin kategoriassa "Vuoden naisartisti". Hän myös laulaa Englannin kuningattarelle ja Yhdysvaltain presidentille. Hannahin pahin kilpailija on Mikayla (Selena Gomez), joka määrätahtoisesti haluaa varastaa Hannahin fanit itselleen.

Musiikkiuransa lisäksi Hannah näyttelee. Hän vierailee televisiosarjassa Zombie High, jossa hän esittää roolia nimeltä Zaronda, elävien kuolleiden prinsessa. Jake Ryanin rooli pelastaa Zarondan portista tuonpuoleiseen. Myöhemmin Hannah näyttelee pääosaa elokuvassa Indiana Joannie and the Curse of the Golden Cobra yhdessä Chace Crawfordin kanssa. Hannah tukee parfyymi -ja ihonhoitotuotteita.

Kuten muutkin tunnetut julkkikset, Hannah esiintyy muutamissa keskusteluohjelmassa ja juhlissa. Huolimatta siitä, että Hannahin hahmo on oikeasti fiktiivinen, hän tuntee televisiosarjassaan joitain todellisuuden julkkiksia, kuten Taylor Swiftin ja Jonas Brothersin. Nämä ovat Miley Cyrusin tosielämän ystäviä.

Mileyllä oli useita syitä siihen, miksi loi Hannahin. Häntä pelottaa, että koulukaverit eivät kohtelisi häntä enää samalla tavalla, jos hän olisi kuuluisa. Vaikka hän nauttiikin Hannahin saamasta huomiosta, niin samalla tavalla hän nauttii siitä mahdollisuudesta, että hän pystyy "astua pois" roolistaan. Miley arvostaa myös yksityisyyttään, eikä halua fanien tai paparazzien tai valokuvaajien häiritsevän häntä, kun hän menee jonnekin julkisesti. Tällä tavalla Miley pystyy elämään kahta täysin eri elämää, joista molemmat merkitsevät hänelle aivan yhtä paljon. Samaan aikaan kun suurin osa muista julkkiksista piiloutuu mahdollisimman hyvin kaikelta huomiolta, kun he menevät johonkin julkiseen paikkaan, niin Hannah Montanalla on vapautta ja omaa aikaa itselleen ja voi näyttäytyä missä vain, vain ottamalla peruukin pois päästään.

Toisena etuna Miley joskus käyttää Hannahia erityisiin tapauksiin, kuten vakoiluun. Hän käyttää Hannahia myös muilla tavoin. 1. tuotantokauden jaksossa "Vilpitöntä voitonriemua" Miley käyttää Hannahia voittaakseen Amberin ja Ashleyn rahankeruussa. 2. tuotantokauden jaksossa "Kosto on pyöreä," Hannah esiintyy ravintolassa saadakseen baseball-pelaajan nimikirjoituksen Jacksonille. 3. tuotantokauden jaksossa "Ready, Set, Don't Drive Hannah hankkii ajokortin, kun Miley epäonnistuu testissä. Joskus Hannah/Miley käyttää kahta persoonallisuuttaan tekosyynä. Esimerkiksi 2. tuotantokauden jaksossa "Suuri Kylpyhuonesota" Miley pyytää Robbyn antamaan kotiarestia pelkästään Mileylle eikä Hannahille, sillä "Hannah ei tehnyt mitään väärin".

Hannah Montana esiintymässä

Remix-albumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt, jotka tietävät Mileyn salaisuuden ennen paljastautumista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useimmat Mileyn ystävät ja melkein jokainen sukulainen tietää Mileyn salaisuuden. Alle on listattu kaikki ihmiset, jotka tietävät Mileyn olevan Hannah Montana.