Nopeusvalvontakamera

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nopeusvalvontakamera
Nopeusvalvontakamera Hatanpään valtatiellä Tampereella

Nopeusvalvontakamera (kansankielessä usein peltipoliisi) on automaattisen liikennevalvonnan työväline, jolla viranomainen valvoo nopeusrajoitusten noudattamista. Laite paljastaa ylinopeutta ajavat ajoneuvot. Mittalaite havaitsee auton nopeuden kahden, lähelle toisiaan tien pinnan alle upotetun induktiosilmukan avulla ja nopeusrajoituksen ylittyessä se laukaisee kameran ja salamavalon. Laitteen ottamassa kuvassa näkyvät auton kuljettaja ja ajoneuvon rekisteritunnus sekä rikkeen tapahtuma-aika.

Kamerat Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen pääteistä ensimmäisenä automaattisen nopeusvalvonnan piiriin otettiin Helsinki–Turku-tie, silloinen valtatie 1 eli nykyinen seututie 110. Kameravalvonta alkoi kokeiluna Piikkiön ja Muurlan välillä huhtikuussa 1992, jolloin tieosuudelle oli asennettu 12 kameratolppaa. Niistä kuitenkin vain yksi kerrallaan oli valvontakäytössä. Kahden ensimmäisen vuoden aikana nopeus mitattiin 1,5 miljoonalta ajoneuvolta, joista 0,2 prosenttia tuli kuvatuksi ylinopeuden vuoksi. Kamerat vähensivät merkittävästi etenkin suuria ylinopeuksia, ja toimintaa esitettiin laajennettavaksi.[1] Kesällä 1996 Suomen pääteille tuli noin 800 kameratolppaa lisää[2].

Elokuussa 2012 Suomessa oli noin 1 000 nopeusvalvontakameratolppaa, joista ainoastaan pienessä osassa kerrallaan oli kuvaava kamera. Kameroiden ottamat kuvat siirretään automaattisesti ja langattomasti poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen Helsingin Malmille, jossa kuvat käsitellään, ja ajoneuvon omistajalle lähetetään kirjallinen huomautus tai maksumääräys rekisterinumeron perusteella.[3]

2010-luvun keskivaiheilla poliisi tehosti automaattista nopeusvalvontaansa, ja ylinopeuksista annetut huomautukset, rikesakot ja päiväsakot lisääntyivät nopeasti. Kun vuonna 2014 niitä annettiin yhteensä 334 000, vuonna 2018 niitä annettiin 609 000. Huomautuksia ja rikesakkoja annettiin vuonna 2018 suunnilleen yhtä paljon ja päiväsakkorangaistuksia yli 20 km/h ylityksistä noin kaksi prosenttia kokonaismäärästä.[4]

Vuonna 2017 nopeusvalvontakameroiden kuvauskohteina olivat Suomessa useimmin BMW-, Audi- ja Mercedes-Benz-merkeillä ajavat. Harvimmin ylinopeudesta rangaistiin Toyotalla, Suzukilla ja Ladalla ajavia. Ajettuja kilometrejä kohti peltipoliisi välähti useimmin amerikkalaismerkkien Dodge, Jeep ja Chevrolet kohdalla.[5]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pärssinen, Kyösti: Kameravalvonta leikkasi ylinopeuksia. Helsingin Sanomat, 5.10.1994, s. 14. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Korjula, Esa: Liikenteeseen sakkosampo. Helsingin Sanomat, 11.5.1996, s. 64. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  3. Automaattinen liikennevalvonta Poliisi. Viitattu 16.7.2016.
  4. Pantsu, Pekka: Liikenteen mittaushistorian huimin luku: ylinopeuskäryt ampaisivat uuteen ennätykseen Yle Uutiset. 2.1.2019. Viitattu 2.1.2019.
  5. Pantsu, Pekka: Näille automerkeille peltipoliisi välähtää useimmin: BMW, Audi ja Mercedes-Benz kärjessä Yle Uutiset. 21.3.2018. Viitattu 2.1.2019.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.