Nokian Metallirakenne

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Nokian metallirakenne Oy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nokian Metallirakenne
Tunnuslause Ammattitaito silkkaa terästä
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1972
Toimitusjohtaja Sauli Dickman
Kotipaikka Nokia, Suomi
Toiminta-alue Suomi ja ulkomaat
Toimiala räätälöidyt kontti- ja laitesuojaratkaisut sekä teräs- ja alumiinirakenteet
Liikevaihto 10,1M € (2023) [1]
Liikevoitto 0,77M € (2023) [2]
Henkilöstö 35 (2024) [3]
Kotisivu nokianmetallirakenne.fi

Nokian Metallirakenne Oy on suomalainen teollisuusyritys, joka erikoistuu asiakkaalle räätälöityjen kontti- sekä laitesuojaratkaisuiden toimittamiseen, jonka lisäksi se valmistaa teräs- ja alumiinirakenteita monenlaisiin tarpeisiin.[4] Yritys on perustettu Nokialla, Pirkanmaalla vuonna 1972 Seppo Dickmanin ja Unto Rautasen toimesta. Yrityksen toimitilat ovat edelleen Nokialla, Kankaantaan teollisuusalueella.

Nokian Metallirakenne toimittaa palveluitaan muun muassa Suomen Puolustusvoimille. Yksi yrityksen ylpeydenaiheista on palveluiden tuottaminen Ukrainaan sodan aikana.[5] Yrityksen toimeenkuvaan kuuluukin myös tuotekehitys- ja koulutustehtävät sekä kaluston huoltotoimet niin Suomessa kuin ulkomailla.

Yrityksen historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys aloitti toimintansa Nokialla vuonna 1972 valmistamalla erilaisia metallirakenteita, kuten tikkaita ja portaita. 1980-luvulla mukaan tulivat myös teräsrakenteet, jotka ovat nykyään yrityksen leipälaji. Unto Rautanen myi osuutensa yrityksestä pois vuonna 1989, jonka jälkeen yrityksen johtohahmoksi jäi Seppo Dickman. 1990-luvulla Nokian Metallirakenne toimitti ensimmäiset konttinsa Puolustusvoimille ja tämä asiakkuus on säilynyt ja kasvanut tähän päivään saakka.

Nokian Metallirakenne on perheyritys ja Dickmanin jäätyä eläkkeelle hänen poikansa Sauli Dickman jatkoi yrityksen johtamista. Nykyisin yrityksellä on toimitiloja Kankaantaan teollisuusalueella yli 5800 m2 edestä. Nokian kaupunki palkitsi Nokian Metallirakenteen vuonna 2023 vuoden yrityksenä.[6] Pelkästään vuonna 2022 yrityksen liikevaihto kasvoi 156,6 prosenttia ja se on jatkanut kasvamistaan myös vuonna 2023.[7]