Never Say Die: Live in 1978

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Never Say Die: Live in 1978
Black Sabbath
DVD-julkaisun Never Say Die: Live in 1978 kansikuva
DVD-julkaisun tiedot
 Nauhoitettu  Hammersmith Odeon, Lontoo 19. kesäkuuta 1978
 Julkaistu 1986 (VHS), 2003 (DVD)
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 00.60.00
Black Sabbathin muut julkaisut
Black & Blue
1980
Never Say Die: Live in 1978
1986
The Black Sabbath Story, Vol 1
1992

Never Say Die: Live in 1978 (tai Never Say Die - A Decade of Sabbath tai pelkästään Never Say Die) on Black Sabbath-yhtyeen konserttivideo, joka on taltioitu 19. kesäkuuta 1978 Hammersmith Odeonissa Lontoossa yhtyeen kymmenvuotis-juhlakiertueella.

Julkaisu on yksi harvoista yhtyeen 1970-luvun ajalta säilyneistä videomateriaaleista ja on myös yleisesti yhtyeen alkuperäiskokoonpanon 1970-luvun tunnetuin videotallenne. Materiaalia siitä on käytetty mm. monissa yhtyeestä kertovissa dokumenteissa. Monet arvostelijat ja fanit ovat kritisoineet yhtyeen esiintymistä videolla: Black Sabbath painiskeli tuolloin huume- ja alkoholi-ongelmien kanssa ja yhtyeen suosio oli laskusuunnassa ja myös henkilökemiat olivat alkaneet rakoilemaan ja tämä myös näkyy yhtyeen flegmaattisessa lavakunnossa. Lisäksi konsertti ei ole kokonaisena videolla, sillä myös keikalla soitetut "Iron Man" ja "Fairies Wear Boots" puuttuvat ja lisäksi kitara- ja rumpusooloja on editoitu runsaasti.[1]lähde tarkemmin?

Video sisältää kuitenkin yhtyeen suurimpia klassikoita, kuten "Paranoid", "Children of the Grave" ja "War Pigs", sekä myös myöhempinä vuosina harvemmin livenä kuultuja kappaleita kuten "Symptom of the Universe" ja "Rock 'n' Roll Doctor". Tuolloin tuoreelta ja videonkin nimenneeltä Never Say Die!-albumilta on mukana vain nimikappale.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Intro: Supertzar
 2. Symptom Of The Universe
 3. War Pigs
 4. Snowblind
 5. Never Say Die
 6. Black Sabbath
 7. Dirty Women
 8. Drum Solo
 9. Rock'n'Roll Doctor
 10. Guitar Solo
 11. Electric Funeral
 12. Children Of The Grave
 13. Paranoid

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Black Sabbath-aiheinen bootleg-lista