Geoff Nicholls

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Geoff Nicholls (28. huhtikuuta 1948, Birmingham, Englanti) on englantilainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Black Sabbath -yhtyeen pitkäaikaisena kosketinsoittajana.

Geoff Nicholls aloitti kitaristina 1960-luvun lopulla yhtyeessä World Of Oz. 1970-luvun alkupuolella hän liittyi birminghamilaiseen Bandy Legs -yhtyeeseen. Bandy Legs lämmitteli usein myös birminghamilaista Black Sabbathia. 1970-luvun puolivälissä yhtye muutti nimensä Quartziksi johtuen lähinnä siitä, että yhtyeen musiikki oli muuttunut raskaampaan rockiin suuntautuneeksi ja Bandy Legs -nimi ei sopinut musiikkiin.[1] Yhtyeen jäsenet ystävystyivät Black Sabbathin jäsenten kanssa ja Black Sabbathin kitaristi Tony Iommi lupautui tuottamaan yhtyeen ensimmäisen albumin. Erityisesti Geoff Nichollsista ja Tony Iommista tuli hyvät ystävät ja Iommi pyysikin Nichollsia avustamaan Black Sabbathia vuonna 1977 kun Ozzy Osbourne erosi ensimmäisen kerran yhtyeestä ja Dave Walker tuli hetkellisesti uudeksi laulajaksi.[1]

Seuraavan kerran Iommi kutsui Nichollsin mukaan vuonna 1979 kun Ozzy Osbourne ja basisti Geezer Butler lähtivät yhtyeestä ja Ronnie James Dio tuli uudeksi laulajaksi. Hänen piti alun perin liittyä toiseksi kitaristiksi, mutta Butlerin erosta johtuen hän alkoi soittaa bassoa.[1] Butlerin palattua yhtyeeseen ja Iommin todettua toisen kitaristin tarpeettomaksi Nicholls siirtyi kosketinsoittajaksi. Hän toimikin yhtyeen kosketinsoittajana aina vuoteen 2004 asti välillä enemmän ja välillä vähemmän täysivaltaisena jäsenenä.

Nicholls on ollut mukana myös rumpali Cozy Powellin sooloyhtyeessä. Lisäksi hän on säveltänyt filmimusiikkia, sekä tehnyt kappaleita myös Ozzy Osbournelle (levyllä Down To Earth). Viime vuosina hän on ollut mukana entisen Black Sabbath-vokalistin Tony Martinin sooloyhtyeessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Garry Sharpe-Young: Black Sabbath - Never Say Die! 1979-1997 (Cherry Red Books 2003)