Nazanin Afshin-Jam

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nazanin Afshin-Jam

Nazanin Afshin-Jam (pers. ‏نازنین افشین جم‎; s. 1979 Teheran) on kanadaniranilainen missi, laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja ihmisoikeusaktivisti. Hän on asunut varhaislapsuudestaan saakka Kanadassa, johon hänen perheensä pakeni Iranin islamilaista vallankumousta Euroopan kautta. Afshin-Jam voitti vuonna 2003 Miss World Canada - ja Miss World Americas -kilpailut. Vuoden 2003 Miss Maailma -kilpailussa hänestä tuli ensimmäinen perintöprinsessa.

Afshin-Jam julkaisi vuonna 2007 debyyttialbuminsa Somedayn. Hän on laulajana monikielinen. Hän on kritisoinut ahkerasti muun muassa Iranin ihmisoikeusloukkauksia ja ollut perustamassa Stop Child Executions -järjestöä. Hän kampanjoi menestyksekkäästi Iranissa kuolemaan tuomitun Nazanin Fatehin vapauttamisen puolesta. Afshin-Jam on nimitetty Canadian Race Relations Foundationin johtokuntaan.

Afshin-Jamilla on rooli elokuvassa Mona's Dream. Elokuva käsittelee iranilaista Mona Mahmudnizhadia, joka joutui 17-vuotiaana teloitetuksi bahá'í-uskonsa takia.

Afshin-Jam puhuu englannin lisäksi ranskaa, farsia ja vähän espanjaa.[1] Hän harrastaa muun muassa lentämistä.[2] Hän on valmistunut Brittiläisen Kolumbian yliopistosta kansainvälisissä suhteissa ja poliittisessa tieteessä. Lisäksi hän on opiskellut Britanniassa ja Ranskassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]