Naomi Campbell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naomi Campbell
Naomi Campbell Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2017.
Naomi Campbell Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt22. toukokuuta 1970 (ikä 54)
Lontoo, Iso-Britannia
Ammatti malli
Malli
Hiusten väri musta
Silmien väri ruskea
Aiheesta muualla
Kotisivut

Naomi Elaine Campbell (s. 22. toukokuuta 1970 Lontoo, Iso-Britannia) on brittiläinen supermalli ja näyttelijä. Hänen on arvioitu ansainneen noin 28 miljoonaa dollaria mallinurallaan, joka alkoi jo hänen ollessaan 15-vuotias. Campbell poseerasi ensimmäisenä tummaihoisena naisena Voguen britti- ja ranskalaisversion sekä Time-aikakauslehden kansikuvassa. Hän on esiintynyt myös Playboy-miestenlehdessä ja rohkeissa kuvissa poplaulaja Madonnan kohutussa Sex-valokuvakirjassa. Campbell on 176,5 cm pitkä.

Vuonna 1992 Campbell oli mukana Michael JacksoninIn the Closet” -musiikkivideossa.

Campbell oli mukana luomassa vuonna 1994 julkaistua Swan-bestsellerkirjaa. Hän on myös lanseerannut oman parfyymimalliston. Hänet tunnetaan tulisen temperamenttisesta luonteestaan, sillä hänen kärkeviä kommenttejaan ja väkivaltaskandaalejaan on usein setvitty julkisuudessa. Campbell on seurustellut muun muassa Flavio Briatoren, Mike Tysonin ja Robert De Niron kanssa. 50-vuotias Cambell sai tyttären toukokuussa 2021.[1]

Campbell on myös kokeillut siipiään musiikkialalla: hänen Baby Woman -albumiaan myytiin maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.

Veritimanttikohu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campbell toimi todistajana Liberian entisen presidentin Charles Taylorin Haagin sotarikosoikeudenkäynnissä elokuussa 2010, jossa hän vahvisti saaneensa lahjaksi ”kiviä” Nelson Mandelan järjestämällä illallisella Etelä-Afrikassa vuonna 1997. Campbell todisti, että hän ei tiennyt, kuka ”kivien” lahjoittaja oli, vaikka arvelikin Taylorin olleen asialla. Alun perin Campbell kieltäytyi todistamasta oikeudenkäynnissä, mutta hänet kuitenkin haastettiin todistajaksi.[2]

  1. Naomi Campbellista äiti 50-vuotiaana www.iltalehti.fi. Viitattu 14.2.2022.
  2. Huippumalli Campbell vahvisti sotaoikeudessa saaneensa timantteja. Helsingin Sanomat. 5.8.2010. Arkistoitu 17.8.2010. Viitattu 5.8.2010.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.