Nancy Travis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nancy Travis vuonna 2012

Nancy Travis (s. 21. syyskuuta 1961) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on tunnettu sivuroolien esittäjä sekä elokuvissa että televisiossa.

Travisin ensimmäinen työpaikka high schoolista valmistumisen jälkeen oli näytelmässä It's Hard to be a Jew newyorkilaisessa The American Jewish Theatressa. Hän oli harjoittelijana newjerseyläisissä näytelmissä, joissa hän näytteli pieniä rooleja ja sijaisti johtavia näyttelijöitä. Tämän jälkeen Travis näytteli Neil Simonin Brighton Beach Memoirsissa ja oli perustamassa Off Broadway -teatteria nimeltä Naked Angels, jossa hän esiintyi Frank Pugliesen näytelmissä Aven'U Boys, King of Connecticut ja I'm Not Rappaport. Hänellä oli rooli myös Athol Fugardin näytelmässä My Children, My Africa.

Travisin elokuvaura alkoi 1980-luvulla, jolloin hän esiintyi muun muassa elokuvassa Kolme miestä ja baby (1987) Tom Selleckin, Steve Guttenbergin ja Ted Dansonin kanssa. 1990-luvulla Travis näytteli poliisidraamassa Epäilyttäviä suhteita (1990) Richard Geren kanssa sekä Mike Myersin komediassa Apua, vaimoni on teurastaja (1993).

Travis näytteli tv-sarjoissa Almost Perfect ja Work with Me, kunnes hänet vakinaistettiin tv-sarjaan Becker vuosiksi 2002–2004 Terry Farrellin tilalle Ted Dansonin rakkauden kohteeksi. Viime aikoina hän on esittänyt Susan Pearsonia The Bill Engvall Showssa.

Travis on näytellyt myös Treat Williamsin kanssa tv-elokuvassa Safe Harbor Hallmark Channelilla.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Travis syntyi New Yorkissa ja varttui Baltimoressa Marylandissa sekä Framinghamissa Massachusettsissa. Hän valmistui 1979 Framingham North Highschoolista. Vuonna 1994 Travis meni naimisiin käsikirjoittajana, ohjaajana, tuottajana ja elokuvastudion toimitusjohtajana toimineen Robert N. Friedin kanssa. Heillä on kaksi poikaa, vuonna 1998 syntynyt Benjamin ja vuonna 2001 syntynyt Jeremy. Travis kasvatettiin katoliseksi, mutta avioliittonsa myötä hän on alkanut elää juutalaisuuden oppien mukaan, vaikka ei olekaan koskaan kääntynyt virallisesti juutalaiseksi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]