Treat Williams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Treat Williams
Treat Williams vuonna 2008.
Treat Williams vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt1. joulukuuta 1959 (ikä 62)
Rowayton, Connecticut, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Pam Van Sant (1998–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1972–
Merkittävät roolit Hair
Suuri gangsterisota
Deep Rising – uhka syvyyksistä
Everwood
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Richard Treat Williams (s. 1. joulukuuta 1951 Rowayton, Connecticut) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka valmistui Franklin and Marshall Collegesta. Hänet tunnetaan hyvin muun muassa Everwood-televisiosarjan Andy Brownina. Muita Williamsin tunnettuja rooleja ovat elokuvissa Mustanaamio, Deep Rising – uhka syvyyksistä ja Suuri gangsterisota.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Treat syntyi Rowaytonissa, Connecticutissa. Hänen isänsä oli Richard Norman Williams ja äiti Marion Williams. Treat valmistui Kentin koulusta Connecticutista ja myöhemmin Franklin and Marshall Collegesta.

Ura näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williams sai paljon huomiota roolillaan Milos Formanin elokuvasta Hair vuonna 1979. Tämä elokuva perustui Broadway-musikaaliin. Sen jälkeen hän on esiintynyt yli seitsemässäkymmenessä elokuvassa ja televisiosarjassa, muun muassa 1941 – Anteeksi, missä on Hollywood? (1979), Suuri gangsterisota (1984), Dead Heat (1988) sekä Deep Rising – uhka syvyyksistä (1998). Williamsista tuli yksi 1980-luvun suurimpia tähtiä ja hän on yhä yksi aktiivisimpia näyttelijöitä. Vuosina 2002–2006 hän näytteli tohtori Andy Brownia Everwood-televisiosarjassa, ja Williams on voittanut roolista kaksi SAG-palkintoa.

Williams sai Golden Globe-ehdokkuuden roolistaan Hairissa. Hän sai toisen Golden Globe -ehdokkuutensa elokuvasta Vallan terällä ja vielä kolmannen Golden Globe -ehdokkuuden elokuvasta Viettelysten vaunu. Vuonna 1996 hän sai parhaan näyttelijän ehdokkuuden roolistaan elokuvassa The Late Shift. Williams on myös toiminut ohjaajana, voittaen kaksi filmifestivaalipalkintoa ohjaamalla elokuvan Texans.

Williams on esiintynyt lukuisissa Broadway-esityksissä, kuten Grease, Over Here!, Once in a Lifetime, Pirates of Penzance sekä Love Letters. Ei-broadway-musiikaaleissa hän on esiintynyt muun muassa Oleanna, Oh, hell , Some Men Need Help sekä Maybe I’m Doing It Wrong. Hän on myös voittanut draama-palkinnon roolistaan Broadway-näytöksessä Follies.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williams asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa New Yorkissa. Hänellä on talo myös Utahissa, jossa Everwood kuvattiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]