Pelon hetket

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pelon hetket
The Vanishing
Pelon hetket -elokuvan kansikuva
Pelon hetket -elokuvan kansikuva
Ohjaaja George Sluizer
Käsikirjoittaja Todd Graff
Tuottaja Larry Brezner
Paul Schiff
Säveltäjä Jerry Goldsmith
Kuvaaja Peter Suschitzky
Leikkaaja Bruce Green
Pääosat Jeff Bridges
Kiefer Sutherland
Nancy Travis
Sandra Bullock
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta 5. helmikuuta 1993
Kesto 109 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Pelon hetket (The Vanishing) on George Sluizerin ohjaama yhdysvaltalainen jännityselokuva vuodelta 1993. Se on uudelleenfilmatisointi vuoden 1988 alankomaalaisesta elokuvasta Kadonnut. Elokuvan pääosissa näyttelevät Kiefer Sutherland, Jeff Bridges, Sandra Bullock ja Nancy Travis. Elokuva kertoo perheenisästä Barneystä (Jeff Bridges), joka on hellä ja huolehtivainen aviomies, mutta samaan aikaan suunnittelee kauheaa tekoa. Kiefer Sutherland näyttelee Jeff Harrimania, joka on kuumeisesti yrittänyt etsiä kadonnutta naisystäväänsä viimeiset kolme vuotta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeff Harriman on naisystävänsä Dianen kanssa automatkalla. He pysähtyvät tankkaamaan huoltoasemalle, jossa Diane yllättäen katoaa. Kolmen vuoden ajan Jeff yrittää epätoivoisesti etsiä äkillisesti kadonnutta naisystäväänsä, eikä hän tunnu saavan mielenrauhaa. Jeff tapaa uuden tuttavan, Ritan, ja yrittää tämän avulla unohtaa Dianen ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Pian Barney kuitenkin astelee Jeffin kotiovesta sisään ja tunnustautuu olevansa Dianen sieppaaja. Hän kehottaa Jeffiä tulemaan mukaansa, mikäli tämä haluaa tietää, mitä Dianelle tapahtui.

Barney tarjoaa Jeffille huumattua kahvia, jonka juodessaan tämä saisi tietää, mitä Dianelle tapahtui. Jeff suostuu juomaan, ja myöhemmin hän herää haudattuna maan alta ja joutuu paniikkiin. Rita on kuitenkin päässyt Barneyn jäljille ja löytää tiensä mökille. Rita on joutumassa Barneyn surmaamaksi, mutta pelastautuu uskottelemalla kaapanneensa Barneyn tyttären. Rita pelastaa Jeffin, joka tajuihinsa palatessaan tappaa Barneyn lapiolla.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kiefer Sutherland  Jeff Harriman  
 Jeff Bridges  Barney Cousins  
 Nancy Travis  Rita Baker  
 Sandra Bullock  Diane Shaver  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1994 Bello Romano sanoo, ettei hyvin näytelty mutta ”etäännyttävän oloinen” uudelleenfilmatisointi vedä vertoja alkuperäiselle alankomaalaiselle elokuvalle. Hän antaa elokuvalle kolme tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”hyvä”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]