Musikhaus Thomann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harley Benton -mandoliini, soitin on ostettu Thomannilta.

Musikhaus Thomann on saksalainen musiikkiliike, joka myy soittimia ja esitystekniikkaa sekä tarjoaa av-laitteistojen ja järjestelmien suunnittelu- ja asennuspalveluja mm. teattereille ja hotelleille.

Yritys sijaitsee Etelä-Saksassa, Burgebrachin kunnassa, Treppendorfin kylässä. Yrityksen perusti aiemmin muun muassa keikkamuusikkona työskennellyt Hans Thomann (senior) vuonna 1954. Yritys rakentui pikkuhiljaa Thomannin perheen kotitaloon, joka on edelleen yritystoiminnan keskipiste, vaikkakin yritys on sittemmin ostanut itselleen runsaasti kasvutilaa muuttaen naapuriasuntoja liiketiloiksi ja rakentaen lähialueen pelloille varastoja, toimistorakennuksen sekä logistiikkakeskuksen.

Vuodesta 1990 yrityksen johtajana ja sittemmin myös ainoana omistajana on ollut hänen vanhin poikansa, Hans Thomann jr. Yritys on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut nopeasti myynniltään Euroopan suurimmaksi musiikkiliikkeeksi. Vuonna 2004 Musikhaus Thomann valittiin Baijerin viidenkymmenen menestyksekkäimmän yrityksen joukkoon.

Musikhaus Thomannin asiakasrekisterissä on yrityksen oman ilmoituksen mukaan yli 5 850 000 asiakasta.[1] Thomannin lähettämö laittaa matkaan joka arkipäivä yli 3 300 pakettia ympäri Eurooppaa. Yrityksessä on 960 työntekijää.

Suurin osa myynnistä tapahtuu internet-kaupan kautta. Internet-sivujen lisäksi yrityksen tärkein markkinointikanava on asiakkaille jaettava mainoslehtinen "Hot Deals", joka on ilmestynyt vuodesta 1992 asti. Tällä hetkellä Hot Dealsia julkaistaan saksaksi, englanniksi, suomeksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Thomannilla on myös lukuisia omia tuotemerkkejä, joita he hankkivat niin kutsutuilta OEM-valmistajilta, jotka valmistavat samaa laitetta usealle eri merkille. Thomannin omiin tuotemerkkeihin lukeutuvat mm. Harley Benton, Lead Foot, Stairville, Millenium, The SSSnake, The t.Akustik, Thomann, t.Amp, The Box, t.Racks, Thon, t.Mix, T.bone ja Swissonic. Thomann myy myös muiden kitaravalmistajien tuotteita kuten Gibsonin, Fenderin, Ibanezin, B.C. Richin ja Yamahan.

Lisäksi Thomannilla on mm. Pioneerin ja Denonin laaja DJ-laitevalikoima sekä PA-laitteita kuten QSC ja DBX.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Company Info / AGB: Angenehm, Thomann tammikuu 2007. Musikhaus Thomann. Viitattu 16. tammikuuta 2007. saksa


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.