Muistojen Bulevardi (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muistojen Bulevardi on Börje Sundgrenin säveltämä sekä hänen ja Solja Tuulen (Sauvo Puhtila) sanoittama kappale. Sanoituksessa kertoja vaeltaa syysaikaan puistolehmusten reunustamalla Helsingin Bulevardilla ja muistelee onnellisempia aikoja läheisen ihmisen kanssa, kun kaupunki näyttäytyi rakkauden kehtona ja keväinen valo täytti sydämenkin.

Tämä ranskalaistyyppinen laulu oli ehdolla Suomen edustajaksi Eurovision laulukilpailuun vuonna 1966. Laulusolisti oli Laila Kinnunen. Kappale julkaistiin samana vuonna Lailan singlellä Muistojen Bulevardi / "Näitkö sen?" (Scandia KS 629), jolla nimikappaleen kesto on 2:30. Säestyksestä huolehti Esko Linnavallin yhtye ja Linnavalli oli myös kappaleen sovittaja. Kappale julkaistiin albumilla Valoa ikkunassa (Helmi HLP 834) vasta vuonna 1986.

Ääninäyte
Näyte (9%, 0:13) vuonna 1966 julkaistusta kappaleesta, jonka on säveltänyt Börje Sundgren, sanoittaneet Sundgren ja Solja Tuuli sekä sovittanut Esko Linnavalli.

Äänitiedostojen kuunteluohjeet

Tätä ennen se oli ehtinyt ilmestyä vuonna 1983 Matti Salmisen albumilla Rantakoivun alla (Scandia SLP 695). Säestyksestä huolehti Jaakko Salon johtama studio-orkesteri ja sovituksen on tehnyt Raimo Henriksson.

Vuonna 1990 kappale on päätynyt suomalaisen rautalankayhtye The Quietsin singlen Maroc 7 (Euros SIS 061) kääntöpuolelle. Kappaleen englanninkielinen nimi on "Boulevard of Memories". Tämän soitinesityksen sovituksesta vastaa esittävä yhtye.

Vuonna 1991 ilmestyneellä albumilla Helsingin laulu kappaleen esittää Vesa-Matti Loiri säestäjänään Markku Johanssonin johtama UMO. Sovituksen on tehnyt Petri Juutilainen.

Vuonna 2002 on ilmestynyt tribuuttialbumi Muistojen Bulevardi – Laila Kinnusen unohtumattomat laulut (AXR Edel), jolla kappaleen laulaa Marita Taavitsainen. Säestyksestä vastaa Vantaan viihdeorkesteri Markku Johanssonin johdolla.

Kappaleesta on saanut nimensä YLE Radio 1:ssä lähetettävä musiikkiohjelma Muistojen bulevardi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.