Moko Karttunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Moko Karttunen, oik. Veikko Matias Karttunen, (s. 22. marraskuuta, 1960) on suomalainen laulaja-lauluntekijä ja muusikko.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karttunen vietti lapsuutensa Turussa ja nuoruutensa Raisiossa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri, joksi valmistui Turun yliopistosta vuonna 1994. Lisäksi Karttunen sai sosiaalityöntekijän pätevyyden vuonna 1997.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karttunen aloitteli musiikkiuraansa 1970-luvulla, soittaen muun muassa Rockin SM-kilpailujen proge-sarjassa toiseksi tulleessa Ismolaakso-groupissa sekä toimien Sigin alkuperäisenä basistina.

1980-luvulla Karttunen vieraili esimerkiksi Tommi Läntisen Fabrics-yhtyeessä sekä vaikutti yhtyeessä Pepe Le Moko. 1980 ja -90 lukujen taiteessa hän toimi Puolalan puistokonserttien juontajana, juonsi omaa ohjelmaa Auran Aalloilla ja toimi DBTL-järjestäjänä.

Ensimmäisen soololevynsä Karttunen julkaisi vuonna 1990. Vuodesta 1992 lähtien hän on vaikuttanut perustajajäsenenä yhtyeessä Vilperin Perikunta. 1990-luvulla Karttunen teki myös sävellyksiä Anna Hanskille. Karttusen ura jatkuu edelleen 2000-luvulla, ja hän vaikuttaa erinäisissä yhtyeissä.

Yhtyeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]