Misfits

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee musiikkiyhtyettä. Muita merkityksiä on täsmennyssivulla.
Misfits
Misfits vuonna 2012
Misfits vuonna 2012
Tiedot
Toiminnassa 19771983, 1995
Tyylilaji punk
horror punk
hardcore punk
heavy metal
Kotipaikka  Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Jerry Only, laulu, basso
Dez Cadena, kitara
Robo, rummut

Levy-yhtiö

Misfits Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Misfits on yhdysvaltalainen punkrock-yhtye. Glenn Danzig perusti yhtyeen vuonna 1977 New Jerseyn Lodissa. Misfits on yhdistetty varsinkin horror punkiksi ja deathrockiksi kutsuttuihin tyyleihin, joiden kehittäjänä yhtyettä pidetään.

Yhtyeen vaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen kokoonpano vaihteli sen kuuden vuoden olemassaolon aikana runsaasti, josta kertoo se että yhtyeellä oli näiden kuuden vuoden aikana kuusi rumpalia (Necros-yhtyeen rumpali Todd Swalla myös soitti pari keikkaa heidän kanssaan). Kaikki Misfitsin kappaleet ovat Glenn Danzigin sanoittamia sekä säveltämiä, tosin sävellykset yleensä hienosäädettiin muiden yhtyeen jäsenten kanssa. Kaikki Misfitsin levyt julkaistiin Glenn Danzigin levy-yhtiön Plan 9:n kautta (paitsi Cough Cool Blank Recordsin (myös Glennin oma), Beware englantilaisen Cherry Redin ja Evilive 12"EP sekä Wolfs Blood/Earth A.D. saksalaisen Aggressive Rock Produktionen kautta). Misfits oli yksi ensimmäisistä yhtyeistä, jotka loivat hardcore-musiikille tietä, tosin tietämättään. Misfits on myös ollut vaikuttaja monille nykyajan isommillekin yhtyeille, kuten Metallicalle ja Guns N' Rosesille. Alkuperäinen Misfits hajosi vuonna 1983.

Yhtyeen jo alkuaikoina jättäneen Diane DiPiazzan korvasi piakkoin Jerry Only, joka vuonna 1995 toi Misfitsin takaisin ilman yhtyeen perustajaa, Glenn Danzigia. Tämä on usein vedenjakaja yhtyeen fanien kesken, jotkut pitävät tästä, toiset taas eivät. Tätä kokoonpanoa kutsutaan fanien keskuudessa nimellä Misfits '95.

Only, Danzig ja jo 80-luvulla yhtyeessä soittanut Doyle soittivat kaksi reunion-konserttia syksyllä 2016. [1] Ensimmäinen niistä oli 4. syyskuuta Denverissä ja toinen syyskuun puolivälissä Chicagossa. Rumpalina niissä toimii Dave Lombardo.[2]

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Misfits julkaisi yhteistyössä John Cafieron kanssa singlen I wanna be a NY Ranger osana NHL-joukkue New York Rangersin ja Madison Square Gardenin promootiokampanjaa. Kappale oli alkujaan kirjoitettu Ramones-yhtyeen soitettavaksi, mutta heidän lopetettuaan vuonna 1996 siirtyi työ Misfitsille.

Arvostettu kauhuelokuvaohjaaja George A. Romero ohjasi vuonna 1999 Misfitsin musiikkivideon Scream. Se jäi samalla Romeron ainoaksi työksi musiikkivideoiden parissa.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misfitsin diskografia

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Misfits.
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.