Mikko Vainionpää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikko Vainionpää
Henkilötiedot
Syntynyt26. huhtikuuta 1975 (ikä 48)
Uusikaupunki
Pesäpalloilija
Seura
Tehtävä Sieppari
Mikko Vainionpää (edessä) vuonna 2015.

Mikko Vainionpää (s. 26. huhtikuuta 1975 Uusikaupunki)[1] on uransa lopettanut suomalainen pesäpalloilija ja nykyinen pelinjohtaja. Kausilla 2016–2019 Vainionpää toimi JymyJussien pelinjohtajana.

Pelaajauralla hänen roolinsa oli kotiuttaja, ja hän pelasi usein numerolla 3 tai 4. Ulkopelissä Vainionpää toimi siepparina.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vainionpään kasvattajaseura on Nurmon Jymy. Hän siirtyi Oulun Lippoon 1998 Seinäjoen Maila-Jusseista, jossa oli voittanut kaksi pronssia. Ensimmäisellä kaudellaan Lipossa Vainionpää voitti Suomenmestaruuden, sekä saalisti toisella kaudella pronssia. Kolmannen kauden jälkeen hän lähti nostamaan kasvattajaseuraansa Nurmon Jymyä Superpesikseen. Vainionpää palasi Lippoon kuitenkin kaudeksi 2003, koska Nurmo ei noussutkaan. Kun Jymy lopulta nousi Superpesikseen kesäksi 2004, Vainionpää vaihtoi jälleen seuraa. Hän pelasi Nurmossa neljä kautta palaten Lippoon kesäksi 2007. Vainionpää on pelannut yhdeksän Itä–Länsi-ottelua. Vainionpään pelaajaura loppui JymyJusseissa vuonna 2015, jonka jälkeen hän ryhtyi toimimaan pelinjohtajana.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjä:
Mikko Hylkilä
Seinäjoen JymyJussien pelinjohtaja
2016–2019
Seuraaja:
Antti Piuhola
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.