Mike Chang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Chang
Harry Shum Jr. hahmonaan Mike Changina Gleen livekonsertissa.
Harry Shum Jr. hahmonaan Mike Changina Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Harry Shum Jr.
Ensi-
esiintyminen
"Paksuna"
Viimeinen
esiintyminen
"Dreams Come True"
Henkilötiedot
Koko nimi Michael "Mike" Robert Chang Jr.
Suhteet
Vanhemmat Michael Chang Sr. (isä)
Julia Chang (äiti)
Tutut Tina Cohen-Chang (ex-tyttöystävä)
Brittany Pierce (ex-tyttöystävä)

Mike Chang on kuvitteellinen televisiohahmo amerikkalaisessa sarjassa Glee (2009–2015), joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esitti Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Harry Shum Jr., joka on esiintynyt sarjassa sen neljännestä jaksosta lähtien. Miken hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja yksi Uusien Tuulien entisistä jäsenistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Harry Shum Jr. (kuvassa) näyttelee Mike Changia ohjelmassa Glee.

Mike esiintyy sarjassa ensimmäistä kertaa jaksossa "Paksuna", McKinley -koulun jalkapallojoukkueen jäsenenä. Hän tanssii Beyoncén kappaleeseen "Single Ladies (Put a Ring on It)" yhdessä Kurt Hummelin (Chris Colfer) ja muiden koulun jalkapallojoukkuelaisten kanssa voittaakseen kisat, ja liittyy Uusiin Tuuliin joukkuetovereidensa Mattin (Dijon Talton) ja Puckin (Mark Salling) kanssa. Mike on erittäin lahjakas tanssija, joka pystyy esittämään monimutkaisia popping ja locking tanssiliikkeitä. Hän laulaa usein taustaa ja esittää lyhyitä tanssisooloja kuoron musiikkiesityksissä. Ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa, Mike sanoo, että ennen Uusia Tuulia hän pelkäsi tanssia oman huoneensa ulkopuolella.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesällä Mike ja Tina (Jenna Ushkowitz) ovat taideohjaajina aasialaisella leirillä, missä he suutelevat ja alkavat seurustella. Mike laulaa ensimmäisen kerran jaksossa "Duettoja", missä hän esittää kappaleen "Sing!" musikaalista A Chorus Line Tinan kanssa. Hänet valitaan esittämään tanssisarja Brittanyn (Heather Morris) kanssa alueellisiin kisoihin. Heidän jatkuva harjoittelu huolestuttaa Tinaa, joka virheellisesti pelkää menettävänsä Miken Brittanylle; Tina pyytää myöhemmin anteeksi epäilyjään. Mike esittää sarjan ensimmäisen tanssisoolon jaksossa "Unohdettujen ilta".

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesän aikana Tina ja Mike harrastavat seksiä ensimmäisen kerran. Tina kertoo myöhemmin, että kohtaaminen oli ollut ihana koska se oli tapahtunut hänen rakastamansa pojan kanssa. Mike toteaa kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa, että hän käy viimeistä lukuvuottaan. Saatuaan kemiankokeesta arvosanan "A−", hänen isänsä (Keong Sim) on järkyttynyt ja pelkää sen vähentävän hänen mahdollisuuksiaan päästä Harvardiin. Hän vaatii, että Mike keskittyy koulunkäyntiin ja eroaa kuorosta ja tyttöystävästään, joka on auttanut häntä parantamaan laulutaitojaan. Mike pyytää uutta mahdollisuutta ja lupaa tavata yksityisopettajaa parantaakseen arvosanojaan, mutta päättää myöhemmin seurata unelmiaan ja hakea koulun West Side Story-musikaaliin esittämällä kappaleen "Cool". Hän jättää väliin tapaamisen yksityisopettajansa kanssa ja myöntää äidilleen (Tamlyn Tomita) haluavansa tulla tanssijaksi. Hänen äitinsä paljastaa, että luopui nuorena unelmastaan tanssijana eikä halua poikansa tekevän samoin. Miken isä saa selville Miken osallistumisesta West Side Storyyn, ja Mike kertoo hänelle että haluaa olla ammattitanssija, ei lääkäri. Mike katkaisee välit isänsä kanssa kun he eivät löydä yhteistä säveltä, vaikka hän myöhemmin ymmärtää Miken halua tulla tanssijaksi pitkälti tajutessaan toistavansa oman isänsä komentelevia tapoja, mikä johti heidän katkeraan suhteeseen aikuisiällä. Hän tukee Miken päätöstä mennä yliopistoon tanssilinjalle, kun Mikelle annetaan stipendi Chicagossa sijaitsevaan Joffrey Ballet -kouluun hänen valmistuttuaan. Hän ja Tina ovat vielä yhdessä vuoden lopulla, mutta eroavat seuraavan kesän aikana.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mike palaa McKinleyyn auttaakseen kuoroa koulumusikaalin koreografiassa. Mike tapaa Tinan käytävällä ja kysyy, miksei hän hakenut musikaaliin. Tina kertoo jättäytyneensä pois, ettei hänen tarvitsisi olla Miken lähellä, ottaen kuitenkin lopulta vastaan Jinin roolin. Kun musikaali koittaa, Tina ja Mike kertovat ikävöivänsä toisiaan, vaikka haluavat toistaiseksi pysyä ystävinä.

Viides ja kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mike jatkaa pieniä vierailujaan koko neljännen- ja viidennen tuotantokauden ajan. Kuudennella tuotantokaudella hänet nähdään Santanan (Naya Rivera) ja Brittanyn sekä Kurtin ja Blainen (Darren Criss) häissä. Tina paljastaa ystävilleen, että hänestä ja Mikesta on tullut taas parhaita ystäviä ja hän aikoo kosia häntä. Mike yllättyy, kun Tina tunnustaa rakkautensa ja kosii. Mike torjuu hänet ystävällisesti sanoen, että on normaalia haluta tiettyjä asioita kun neljä heidän ystäväänsä menevät naimisiin. He suutelevat, ja palaavat yhdessä juhliin. Hänet esiintyy sarjassa viimeisen kerran esittämässä kappaletta "I Lived" muiden glee-klubilaisten kanssa auditoriossa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikkiesitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kaudella Mike esiintyi vain muutamassa glee-klubin musiikkiesityksessä. Hänellä ei ollut sooloja tai muita lauluosuuksia, vaikkakin hänet nähtiin muutamassa tanssinumerossa. Hänen ainoa lauluosuus toisella tuotantokaudella on jaksossa "Duettoja", missä hän esittää kappaleen "Sing!" musikaalista A Chorus Line Tinan kanssa. Molemmat, MTV:n Aly Semigran ja Daily Newsin Anthony Benigno nimesivät kappaleen jakson lempikohdaksi, vaikka Benigno antoi sille arvosanaksi "B", koska sen vetovoima jumittui Miken tanssiin hänen lauluesityksensä sijasta. Vanity Fairin Brett Berk antoi sille neljä tähteä viidestä, korkeimman arvosanansa koko jaksosta. Vaikka The Wall Street Journalin Raymund Flandez ja Houston Chroniclen Bobby Hankinson kommentoivat kappaleesta positiivisesti, ensimmäisen mielestä Tinan huudahduksista alkoi tulla ärsyttäviä ja jälkimmäinen ajatteli sen olleen "kaukana illan parhaasta".

Kolmannella kaudella, Mike laulaa ensimmäisen soolonsa jaksossa "Aasialainen alisuoriutuja", kun hän pyrkii koulun West Side Story-musikaaliin laulamalla kappaleen "Cool". Hänen esityksensä sai paljon positiivistä kritiikkiä kriitikoilta. Billboardin Rae Votta kirjoitti, että "Mike Changin ensimmäiseksi sooloksi se on vakuuttava", ja lisäsi, "ehkä hänen pitäisi esittää Tonya Blainen sijasta". TVLinen Michael Slezak ajatteli myös, että häntä olisi pitänyt harkita Tonyn rooliin, sillä kappale "esitettiin innolla, rehvastelulla ja karismalla". Siitä huolimatta, hän myönsi ettei Mike (ja Shum) ollut "vahvin laulaja". Rolling Stonen Eric Futterman kirjoitti: "Hänellä on luontevat tanssiliikkeet... mutta, vakuuttavimmin, hänen sileä äänensä on kohdallaan, osuen kivasti tiettyihin nousuihin ja laskuihin, mutta enimmäkseen pysyttyään 'tosi coolina', kuten kappaleessa lauletaan".

Jaksossa "Rakkauden asialla", hän laulaa kappaleen "L-O-V-E" Tinan kanssa, joka sai enimmäkseen positiivisia arvosteluja. The Washington Postin Jen Chaney kutsui sitä söpöksi ja eläväksi, ja antoi sille arvosanaksi "A−", ja HuffPost TV:n Crystal Bell kutsui sitä ehdottomaksi täydellisyydeksi. Vaikka TVLinen Michael Slezak ylisti heidän "suloisia ääniä", hän ihmetteli, miksi heidän "harvinaisen valokeilahetkensä piti toimia taustana Artie-Sugar-Rory draamaan" ja antoi sille arvosanan "B". Chaneyn mielestä "nopeat muokkaukset antoivat kappaleelle kivan energian, mutta estivät meitä myös näkemästä Tinan ja Miken tanssia", jonka hän sanoi olleen harmi. The Wall Street Journalin Raymund Flandez ja Entertainment Weeklyn Joseph Branniga Lynch ylistivät Miken ääntä; Lynch sanoi, että hänen äänensä "kuulosti upealta", ja Flandez ilmoitti, että "Mikesta on tullut sujut itsensä kanssa laulajana".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mike Chang