Noah Puckerman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Noah "Puck" Puckerman
Mark Salling hahmonaan Puckina Gleen livekonsertissa.
Mark Salling hahmonaan Puckina Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Mark Salling
Ensiesiintyminen "Uuteen nousuun"
Henkilötiedot
Koko nimi Noah Puckerman
Ammatti Yhdysvaltain ilmavoimien alokas
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Lima, Ohio, USA
Suhteet
Sisarukset Jake Puckerman (velipuoli)
Lapset Beth
Tutut Rachel Berry (ex-tyttöystävä) Lauren Zizes (ex-tyttöystävä)
Santana Lopez (ex-tyttöystävä)
Kitty Wilde (ex-tyttöystävä)
Quinn Fabray (tyttöystävä)

Noah "Puck" Puckerman on kuvitteellinen televisiohahmo amerikkalaisessa sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Mark Salling, joka on esiintynyt sarjassa sen pilottijaksosta lähtien. Puckin hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja yksi Uusien Tuulien entisistä jäsenistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Mark Salling (kuvassa) näyttelee Puckia ohjelmassa Glee.

Vaikka Puck ei aluksi halua liittyyä glee-klubiin sen huonon statuksen takia, hän liittyy acapella ryhmään, jota Will Schuester (Matthew Morrison) kutsuu nimellä Acafellas. Puck pitää vanhempien naisten viettelystä, jota hän tekee allassiivoustyönsä vuoksi ja uskoo, että Acafellasissa olo auttaa häntä viettelemään naisia enemmän. Koettuaan laulamisen ilon, ja autettuaan Kurtia (Chris Colfer) ja jalkapallojoukkuettaan voittamaan ensimmäisen kauden pelin, Puck päättää liittyä klubiin.

Puck saa selville, että Quinn Fabray (Dianna Agron) on raskaana, ja että lapsi on hänen. Tästä huolimatta Quinn jatkaa seurusteluaan Finn Hudsonin (Cory Monteith) kanssa, ja valehtelee, että lapsi kuuluu Finnille. Puck kertoo Quinnille, että haluaa auttaa lapsen kasvatuksessa, mutta Quinn hylkää hänet uskoessaan, ettei Puckista tulisi hyvää isää. Puck solmii parisuhteen Rachel Berryn (Lea Michele) kanssa, kun hänen äitinsä toivoo hänen seurustelevan juutalaisen tytön kanssa. Suhde ei kuitenkaan kestä kauaa, ja he eroavat. Osoittaakseen, että hän voisi olla hyvä isä, Puck varastaa glee-klubille tarkoitetut rahat leivontamyynnistä ja tarjoutuu maksamaan Quinnin sairaalalaskut. Vaikka Quinn ei ota rahoja, hän myöhemmin pyytää Puckia kanssaan vahtimaan kolmea lasta. Työ onnistuu hyvin, mutta Quinn huomaa Puckin sekstailleen Santana Lopezin (Naya Rivera) kanssa koko sen ajan. Totuus vauvan isyydestä tulee pian esiin Finnille, ja Puck tarjoaa uudestaan apuaan Quinnille. Quinn kieltäytyy edelleen, ja päättää antaa lapsen adoptoitavaksi. Osoittaakseen, että hän on tosissaan, hän ja muut kuoron miehet laulavat kappaleen "Beth", ja Quinn antaa lopulta hänen katsella vauvan syntymää. Kun vauva on syntynyt, toisen kilpailevan show-kuoron johtaja Shelby Corcoran (Idina Menzel) adoptoi hänet ja nimeää hänet Bethiksi.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puck ja Quinn eroavat kesäloman aikana, mikä tekee Puckista taas pahamaisen poikamiehen. Hän on jälleen suorittamassa kaksinkertaista velvollisuutta jalkapallopelaajana ja glee-klubin jäsenenä, jotta onnistuu säilyttämään suosionsa koulussa. Puckin ilkeät temput johtavat hänet nuorisovankilaan, kun hän ajaa äitinsä autolla lähikauppaan ja varastaa pankkiautomaatin. Kun hän palaa kouluun, hän ulkonaisesti esittää kuin olisi nauttinut ajastaan vankilassa, mutta myöntää Artielle (Kevin McHale), että vihasi jokaista vietettyä sekuntia siellä. Artie ystävystyy Puckin kanssa, joka auttaa häntä pysymään poissa ongelmista.

Puckin ja Finnin ystävyys on koetuksella, kun Puck ja Rachel muhinoivat yhdessä, Rachelin vielä seurustellessa Finnin kanssa. Riidoistaan huolimatta, kaksikko haluaa auttaa jalkapallojoukkuetta voittamaan mestaruuden, ja he jatkavat ystävinä. Will laittaa Puckin asialle löytää uusi jäsen kuoroon, mikä johtaa hänet löytämään uuden rakkauden, Lauren Zizesin (Ashley Fink), joka pelastaa hänet jääkiekkoilijoiden kiusoilta. Puckin suurten eleiden jälkeen, Lauren suostuu viimein käymään treffeillä hänen kanssaan.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren eroaa Puckista lukuvuoden alussa ja lähtee pois glee-klubista väittäen, että se vahingoittaa hänen mainettaan. Shelby Corcoran, joka adoptoi Beth-vauvan, saa opetustyöpaikan McKinleystä. Hän haluaa Puckin ja Quinnin olevan osa Bethin elämää, jos he molemmat alkavat ottaa enemmän vastuuta. Puck tekee niin, ja Shelby antaa hänelle mahdollisuuden tavata Bethiä. Quinn haluaa Bethin huoltajuuden itselleen, mutta Puckin ollessa erimieltä, Puck kertoo Shelbylle Quinnin suunnitelmista. Puck viettää yhä enemmän aikaa Bethin kanssa, ja rakastuu Shelbyyn. Shelby makaa Puckin kanssa, vaikka kertoo myöhemmin tehneensä virheen, ja eroaa McKinleystä.

Eräänä päivänä Puckin isä vierailee hänen luonaan pyytäen rahaa vuokraansa. Puck alkaa pelätä, että hänestä saattaa tulla samanlainen kuin isänsä, joka käy tulevaisuudessa Bethin luona pyytämässä rahaa. Hän päättää olla isä, josta Beth voi olla ylpeä ja yrittää parantaa arvosanojaan koulussa.

Kun Puck epäonnistuu historiankokeessaan ja huomaa, ettei hän valmistu, hän päättää olla välittämättä arvosanoistaan. Jaksossa "Ainoat laatuaan", hän joutuu taisteluun Rick Nelsonin kanssa ja vetää ulos veitsensä. Beiste (Dot-Marie Jones) tulee taistelun väliin ja ilmoittaa Puckille, että hänet voitaisiin erottaa tuotuaan veitsen kouluun. Puck kertoo Beistelle, että veitsi ei ollut oikea, ja että hän ei välitä epäonnistuttuaan kokeessaan. Beiste ottaa ohjakseen auttaa Puck takaisin jaloilleen, ja hän saa uusia historiankokeensa. Kauden lopussa, Puck opiskelee Quinnin avulla ja uusii sitten kokeensa. Hän pääsee läpi juuri ja juuri, ja valmistuu McKinleystä.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa paljastuu, että Puckilla on velipuoli Jake (Jacob Artist), josta hän ei ollut tietoinen. Will esittelee heidät toisilleen jaksossa "Britney 2.0", kun Puck on lyhyellä vierailulla Limassa uudesta kodistaan Los Angelesista. Jake pyytää myöhemmin Puckilta neuvoa puhelimessa, kuinka saada Marley Rose (Melissa Benoist) treffeille, ja Puck myöhemmin kutsuu Jaken kylään Kaliforniaan joulupyhien aikaan; kaksikko ottaa samanlaiset tatuoinnit. Puck päättää palata asumaan Limaan, ja veljekset järjestävät tapaamisen äideilleen joulupäivänä. Puck myöhemmin alkaa seurustella Kittyn (Becca Tobin) kanssa pitääkseen hänet poissa Jaken luota, vaikka he lopulta eroavat, kun Puck muuttaa Finnin collegen opiskelija-asuntoon.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puck on turmeltunut Finnin kuoleman takia, ja jaksossa "The Quarterback", kolme viikkoa hautajaisten jälkeen, hän varastaa Finnin muistoksi istutetun puun ja vaatii, että Kurt antaa hänelle Finnin jalkapallotakin. Myöhemmin Puck istuttaa puun takaisin puhuttuaan Beisten kanssa, ja päättää liittyä ilmavoimiin.

Jaksossa "100", Puck palaa takaisin McKinleyyn jättääkseen hyvästit glee-klubille ennen kuin se lopetetaan. Puck tapaa Quinnin ja on aikeissa kertoa hänelle tunteistaan, kun Quinnin poikaystävä Biff (Chace Crawford) saapuu paikalle. Puck laulaa kappaleen "Keep Holding On" voittaakseen Quinnin puolelleen, mutta Quinn ei lämpene ajatukselle. Myöhemmin Quinn ja Biff ovat illallisella Breadsticksissä kun Santana, Puck, Mike (Harry Shum Jr.) ja Artie saapuvat paikalle, ja istuvat heidän seuraansa. Biff kertoo heille, ettei hän tiedä Quinnin menneisyydestä mitään, mikä tekee Puckin vihaiseksi. Pari päivää myöhemmin, Puck kuulee Quinnin ja Biffin riitelemässä. Biff suuttuu Quinnille tämän menneisyydestä, ja koska hän salasi niin isoja asioita. Biff kutsuu Quinniä huoraksi, ja Puck lyö häntä. Biff lyö Puckia takaisin, ja Puck heittää hänet roskikseen. Myöhemmin Puck ja Quinn ovat pukuhuoneessa katselemassa Finnin muistotaulua. Quinn kertoo Puckille, että Biff lähti takaisin Yaleen, ja että heidän suhteensa on ohi. Quinn kertoo Puckille, että hän ei aio katsoa menneisyyteen, ja haluaa suunnata katseensa tulevaisuuteen. Puck lähtee pukuhuoneesta surullisena ja kävelee käytävää pitkin, kun Quinn juoksee hänen peräänsä ja lupaa antaa heidän suhteelleen toisen mahdollisuuden.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikkiesitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salling on esiintynyt monissa kappaleissa, jotka on julkaistu singleinä, digitaalisina latauksina ja ne ovat myös sarjan soundtrack-albumeilla. Yleensä hän säestää kitarallaan laulaessaan sooloja, mukaan lukien "Sweet Caroline", "Only the Good Die Young", "Fat Bottomed Girls", ja kappale, jonka Puck itse sävelsi, "Big Ass Heart". Neil Diamondin "Sweet Caroline" oli hänen ensimmäinen soolonumeronsa, ja se sai positiivisia arvosteluja kriitikoilta, kuten myös itse Diamondilta, joka oli alun perin haluton myöntämään oikeuksia kappaleeseen. The Wall Street Journalin Raymund Flandez kuvaili Puckin ääntä "maalliseksi, sielulliseksi ja täydeksi". "Sweet Caroline" julkaistiin singlenä, saatavilla digitaalisena latauksena, ja se sijoittui 34. sijalle Yhdysvalloissa, 22. sijalle Kanadassa ja 37. sijalle Australiassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Puck (Glee)