Brittany Pierce

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brittany S. Pierce
Heather Morris hahmonaan Brittany Piercenä Gleen livekonsertissa.
Heather Morris hahmonaan Brittany Piercenä Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Heather Morris
Ensi-
esiintyminen
"Pelisilmää"
Henkilötiedot
Koko nimi Brittany Susan Pierce
Ammatti lukiolainen
MIT:in opiskelija
Asuinpaikka Lima, Ohio, USA
Suhteet
Tutut Santana Lopez (tyttöystävä)
Artie Abrams (ex-poikaystävä)
Sam Evans (ex-poikaystävä)

Brittany Susan Pierce on kuvitteellinen televisiohahmo amerikkalaisessa sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Heather Morris, joka on esiintynyt sarjassa sen toisesta jaksosta lähtien. Brittanyn hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on entinen cheerleader William McKinley -koulusta ja yksi Uusien Tuulien entisistä jäsenistä.

Ensimmäinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Heather Morris (kuvassa) näyttelee Brittany Piercea ohjelmassa Glee.

Brittany esitellään cheerleaderina, joka liittyy glee-klubiin yhdessä Quinn Fabrayn (Dianna Agron) ja Santana Lopezin (Naya Rivera) kanssa. Alun perin kolmikon ideana oli auttaa cheerleading-valmentajaa tuhoamaan kuoro sisältä päin, mutta tehtävän päätyttyä, he kaikki jäävät. Brittany paljastaa, että hänellä on ollut seksisuhde Santanan kanssa. Jaksossa "Ääni käheänä" hän tapailee Kurt Hummelia (Chris Colfer) parin päivän ajan, joka sattuu olemaan koulun ainoa poika, jonka kanssa hän ei ole vielä muhinoinut. Tuotantokausi päättyy hänen, ja muiden Uusien Tuulien häviöön aluekisoissa Vocal Adrenalinelle.

Toinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen kauden jaksossa "Duettoja", Brittany pyytää Santanaa hänen duettoparikseen kuoron kilpailuun, kun he ovat muhinoimassa. Santana torjuu hänet, joten Brittany yrittää saada hänet mustasukkaiseksi alkamalla seurustella kuoron jäsenen, Artie Abramsin (Kevin McHale) kanssa. Hän makaa Artien kanssa, mutta Santana kertoo Artielle, että Brittany käytti häntä vain hyväkseen, mikä aiheuttaa parin eroamaan. Brittanyn suhde Artieen jatkaa kehitystään; jaksossa "Ensisuudelmat" pari menee uudelleen treffeille, ja jaksossa "Furt" he ovat taas yhdessä. Jaksossa "Seksikkäät", Santana myöntää oikeat tunteensa Brittanya kohtaan. Vaikka Santana pelkää joutuvansa koulussaan häpeäpaaluksi ollessaan samasukupuolisessa suhteessa, hän tunnustaa olevansa rakastunut Brittanyyn. Brittany kuitenkin toteaa, että hän rakastaa myös Artieta, ja ei koskaan tekisi mitään mikä satuttaisi häntä.

Kolmas tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Brittany pyrkii oppilaskunnan puheenjohtajaksi, voittaen vaalit ja kukistamalla Kurtin äänestyksessä. Brittany ja Santana liittyvät Troubletonesiin, McKinleyn kilpailevaan tyttökuoroon, ja alkavat seurustella; kun Santana avautuu suuntautumisestaan Finnille, he ovat avoimia suhteestaan. Kaksikko palaa takaisin Uusiin Tuuliin, kun Troubletonesit häviävät heille alueellisissa. Santana lähettää Brittanylle laulavan ystävänpäiväkortin jaksossa "Rakkauden asialla", ja he suutelevat jälkeenpäin. Jaksossa "Diskokuume nousee", huolissaan Santanan tulevaisuuden suunnitelmista, Brittany saa idean pyytää Suea (Jane Lynch) järjestämään Santanalle täyden stipendin cheerleading collegeen. Oltuaan vuoden tekemättä mitään oppilaskunnan puheenjohtajana, Brittany järjestää dinosaurus-teemaiset tanssiaiset. Kauden viimeisessä jaksossa, Brittany paljastaa, että hänen arvosanansa ovat niin huonot ettei hän valmistu, ja joutuu käymään seniorivuotensa uudelleen.

Neljäs tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa Brittany kilpailee ykkössolistin paikasta muiden Uusien Tuulien jäsenten kanssa, mutta häviää Blainelle (Darren Criss). Tämän jälkeen hän häviää Blainelle uudestaan pyrkiessään toiseksi vuodeksi oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Santana eroaa virallisesti Brittanyn kanssa, koska hän tuntee, ettei heidän etäsuhteensa toimi, vaikka kaksikko pysyy ystävinä. Hän alkaa ystävystyä Sam Evansin (Chord Overstreet) kanssa, ja myöhemmin he alkavat seurustella. Santana palaa takaisin yrityksissään erottaa heidät, kuitenkin epäonnistuen. Brittany vierailee MIT:ssä, jossa hänet nimitetään matemaattiseksi neroksi. Palatessaan Limaan, hänestä tulee ylimielinen, hän kieltäytyy esiintymästä aluekisoissa, lopettaa cheerleadingin ja eroaa Samin kanssa. Kun Will ja Sue eivät saa Brittanya muuttamaan asennettaan, Sam saa Santanan palaamaan Limaan. Puhuttuaan Santanan kanssa, Brittany päättää esiintyä aluekisoissa. Brittany paljastaa kuorolle, että hänelle on tarjottu pääsyä MIT:iin ja toimittaa tunteelliset hyvästit, sillä hän lähtee heti aluekisojen jälkeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikkiesitykset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brittany esiintyy monissa sarjan musiikkinumeroissa, vaikka hänellä ei ole sooloa ennen toista kautta. Toisen kauden toisessa jaksossa "Britney/Brittany", Brittany esittää soolon "I’m a Slave 4 U" ja "Me Against the Music" duettona Santanan kanssa. Brittanyn laulamat kappaleet on julkaistu singleinä, ne on saatavilla digitaalisina latauksina ja ne ovat olleet sarjan soundtrack-albumeilla. Brittany laulaa ykkössolistina Keshan kappaleessa "Tik Tok" jaksossa "Alkoholin vaarat". Entertainment Weeklyn Sandra Gonzalez kehui kaikkia jakson musiikkiesityksiä ja covereita. Tuotantokauden viimeisessä jaksossa, hän laulaa yhtenä solisteista säkeitä kuoron valtakunnallisten finaalin esityksessä "Light Up the World". Kolmannella kaudella, Brittanyn ensimmäinen suuresitys on kolmannessa jaksossa "Aasialainen alisuoriutuja", missä hän laulaa Beyoncen kappaleen "Run the World (Girls)". Hän esittää myös dueton Santanan kanssa "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)" jaksossa "Lapsuuden loppu".

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Brittany Pierce