Mertjärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Mertjärvestä Venäjällä. On olemassa myös toinen Mertjärvi Padasjoella.
Mertjärvi
Озеро Ворошиловское
Valtiot Venäjä
Paikkakunta Jääski, Viipurin piiri,
Leningradin alue
Koordinaatit 61°05′56″N, 29°05′24″E
Vesistöalue ja valuma-alueen tietoja
Laskujoki Mertjoki
Mittaustietoja
Pinta-ala 8 km² [1]
Kartta
Mertjärvi

Mertjärvi (v:sta 1948 ven. Озеро Ворошиловское, Ozero Vorošilovskoje) on Vuoksen vesistöön kuuluva järvi Jääsken kaupungin alueella Viipurin piirissä Leningradin alueella Venäjällä. Venäjän vesistörekisterin mukaan järven pinta-ala on 8 neliökilometriä ja järven valuma-alue kattaa 93 km2.[1]

Järvi sijaitsee Suomen Neuvostoliitolle luovuttamalla alueella ja Suomelle kuuluessaan järvi sijaitsi Jääsken ja Kirvun kuntien rajalla. Järven rannalla sijaitsi myös Mertjärvi-niminen kylä. Mertjärven pinta on 38,3 metriä merenpinnan yläpuolella. Järvi on noin 10 kilometriä pitkä ja suurin syvyys on 37,3 metriä.[2] Mertjärveen laskee idästä pienet Pien- ja Suur-Kevasijärvet. Mertjärvi laskee järven länsipäästä alkavaa Mertjokea myöten Pytäräjärveen ja sieltä edelleen Jääskijärven kautta Vuokseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ozero Vorošilovskoje (Mart-jarvi) Ворошиловское (Март-ярви) (Venäjän vesistötietokannan tietoja järvestä) textual.ru. Viitattu 1.8.2013. (venäjäksi)
  2. Rosberg J. E. et al (toim.): Suomenmaa 5, Viipurin lääni. Helsinki: Tietosanakirja osakeyhtiö, 1923.
Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.