Memmingen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Memmingen
Vaakuna
Vaakuna

Memmingen

Koordinaatit: 47°59′N, 10°11′E

Valtio Saksa
Osavaltio Baijeri
Hallintopiiri Schwaben
Piirikunta piiritön kaupunki
Hallinto
 – Pormestari Markus Kennerknecht (SPD)
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 70,17 km²
Korkeus 601 m m
Väkiluku 41 118 (30,6,2007)
 – Tiheys 586 as./km²

Memmingen on kaupunki Baijerin osavaltiossa, eteläisessä Saksassa. Se kuuluu Schwabenin hallintopiiriin. Kaupunki sijaitsee Baijerin ja Baden-Württembergin välisellä rajalla Iller-joen varrella, noin 50 kilometriä etelään Ulmista ja noin 100 kilometriä lounaiseen Münchenistä.

Vuoden 2007 kesäkuun lopussa Memmingenin asukasluku oli 41 118. Se on pinta-alaltaan 70,17 neliökilometrin suuruinen ja sen asukastiheys on 586 as./km². Memmingen on jaettu seitsemään eri kaupunginosaan (saks. Stadtteile).

Memmingen on niin kutsuttu piiritön kaupunki (saks. kreisfreie Stadt), eli se ei kuulu mihinkään Saksan piirikunnista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Memmingenin paikkeilla arvellaan Rooman valtakunnan aikana sijainneen pieni sotilasasema, nimeltään Cassiliacum tai Viaca. 500-luvulla alueelle perustettiin alemannien asutus ja 700-luvulla frankkein kuninkaanlinna.

Memmingen oli yhteydessä Böömiin, Itävaltaan ja Müncheniin Lindauhun johtavan suolatien kautta. Toinen Memmingenin läpi kulkenut reitti oli niin kutsuttu italialainen tie (saks. Italienstraße) , joka johti Pohjois-Saksasta Sveitsin kautta Italiaan. Molemmat reitit auttoivat Memmingeniä saavuttamaan tärkeän kauppapaikan aseman. Nimi Mammingin esiintyi tekstissä ensimmäisen kerran vuonna 1128. Viralliset kaupunginoikeudet se sai vuonna 1158 herttua Welf VI:lta.

Vapaaksi valtakunnankaupungiksi (saks. freie Reichsstadt) Memmingen nousi vuonna 1286. Vuonna 1348 kaupunkiin saapui ruttoepidemia, joka laski kaupungin asukaslukua merkittävästi. 1630-luvulla kolmikymmenvuotinen sota ulottui myös Memmingeniin. Kaupunkiin saapuivat niin keisarilliset kuin ruotsalaiset joukot. Vuonna 1802 Memmingenistä tuli osa Baijeria.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Memmingeniläistä kaupunkimaisemaa


Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Memmingen.