Mattias Ekström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mattias Ekström, 2016

Mattias Ekström (s. 14. heinäkuuta 1978 Falun, Ruotsi[1]) on ruotsalainen kilpa-autoilija, joka ajaa sekä ratakilpailuja että rallicrossia menestyksekkäästi.

Vuonna 1999 Ekström voitti Audilla Ruotsin vakioautojen mestaruuden. Vuodesta 2001 hän on ajanut Saksan DTM-sarjassa Abt-Audi TT-R:llä. Tulokaskaudellaan hän oli sarjassa kahdeksas, ja kaudella 2004 hän voitti sarjan mestaruuden. Samana vuonna hän voitti Ruotsin rallissa ja Katalonian rallissa N-ryhmän Mitsubishilla.

Vuonna 2005 Ekström oli DTM-sarjassa toinen. Samana vuonna hän ajoi Ruotsin rallissa Skoda Fabia WRC:llä kymmenenneksi. Ruotsin rallissa vuonna 2006 hän oli kahden päivän jälkeen viidentenä, mutta Skodan etujousitus hajosi rallin loppuvaiheissa, ojaan päätyneen hypyn seurauksena.

Joulukuussa 2006 Ekström voitti kuuluisan Race of Champions-tapahtuman. Ruotsalainen kukisti finaalissa ranskalaisen, moninkertaisen rallinmaailmanmestarin Sébastien Loebin.

Vuonna 2014 Ekström perusti oman rallicross-tallin EKS RX. Vuonna 2016 Ekström voitti rallicrossin MM-sarjan kuljettajien mestaruuden ja talli voitti tallien mestaruuden: tallikaverina hänellä oli suomalainen Toomas ‘Topi’ Heikkinen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Mattias Ekström fiaworldrallycross.com. Viitattu 19.12.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Mattias Ekström.
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.