Master of Orion II

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Master of Orion II: Battle at Antares
Master of Orion 2 cover.jpg
Kehittäjä Simtex
Julkaisija MicroProse
Pelisarja Master of Orion
Julkaistu 1996
Lajityyppi strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kids to Adults
Alusta MS-DOS, Windows, Mac OS
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Master of Orion II: Battle at Antares (MOO2) oli menestyksekkään Master of Orion -strategiapelin jatko-osa. Pelin kehitti edeltäjänsä tapaan Simtex ja MicroProse julkaisi pelin Windows 95 ja MS-DOS -versiot vuonna 1996. MOO2:sta julkaistiin myös versio Macintosh-laitteille vuonna 1997.

Suurimpina muutoksina edeltäjäänsä verrattuna saapuivat moninpeli ja johtajien lisääminen. Johtajille oli erikoisominaisuuksia, jotka vaikuttivat muun muassa planeetan tuotantoarvoihin tai aluksen ominaisuuksiin. Peli lisäsi myös kolme uutta rotua ja mahdollisuuden luoda omansa. Jokaisen rodun taipumus tutkia tiettyä tieteenhaaraa poistettiin, jotta tutkimus olisi enemmän yhdenmukaisempaa. Pelaajalle annettiin nyt myös säätää hallitsemiaan planeettoja yksityiskohtaisemmin, nyt pelaajalla oli käytännössä mahdollisuus päättää muun muassa jokaisen yksittäisen rakennuksen valmistumisesta. Osa näistä uudistuksista olivat lainattu suoraan Simtexin edellisestä pelistä, Master of Magicista.

Vaikkakin MOO2 oli ilmestyessään välitön menestys, edellisen sarjan osan fanit ottivat pelin vastaan ristiriitaisin tuntein. Toiset pitivät lisääntyneistä pelimahdollisuuksista ja toiset taas suosivat alkuperäisen yksinkertaisempaa lähestymistapaa. Suurin osa pelaajista piti peliä kuitenkin onnistuneena jatko-osana. Kyseinen peli on keskimmäinen kolmen pelin sarjasta. Master of Orion 3:sen kehitti Quicksilver Software- pelistudio ja sen julkaisi Infogrames 25 helmikuuta, 2003.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.