Marty McFly

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Marty McFly on fiktiivinen henkilö Paluu tulevaisuuteen -trilogiassa. Marty McFlyn ehkä tunnetuin luonteenpiirre on se, että hän ei kestä jos häntä sanotaan pelkuriksi tai vastaavaksi, mutta trilogian viimeisessä elokuvassa hän pääsee eroon tästä luonteenpiirteestään. Martya näyttelee kaikissa elokuvissa Michael J. Fox.

Trilogiassa Marty ja Doc matkustavat eri vuosiin De Loreanista muokatulla aikakoneella. Elokuvissa seikkaillaan vuosissa 1985, 1955, 2015 ja 1885. Martyn vanhemmat ovat George McFly ja Lorraine Baines McFly. Marty on vanhempiensa kolmesta lapsesta nuorin. Elokuvassa Marty McFly harrastaa kitaransoittoa ja skeittaamista. Marty seurusteli elokuvissa Jennifer Parkerin (Claudia Wells ja Elisabeth Shue) kanssa.

Fox kertoi päässeensä viimeisen elokuvan aikana aikaan, johon hän oikeasti halusikin, villiin länteen. Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa Marty on 17-vuotias ja päätyy aikaan, jolloin hänen vanhempansa olivat 17-vuotiaita.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.