Emmett Brown

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Emmett Lathrop "Doc" Brown on fiktiivinen hahmo Paluu tulevaisuuteen -trilogian elokuvissa. Häntä esittää jokaisessa elokuvassa Christopher Lloyd. "Doc" on keksijä, joka keksii ensimmäisessä elokuvassa aikakoneen. Vaikka "Doc" onkin älykäs mies, joskus hänellä on tapana tehdä ensin, ja ajatella vasta sitten, kuten varastaessaan plutomia terroristelita. Hän ei tullut ajatelleeksi, että terroristit voisivat löytää hänet.

Doc syntyi Hill Valleyssä vuonna 1920. Ensimmäisessä elokuvassa hänet nähdään pääosin 35-vuotiaana, muissa 65-vuotiaana. Doc ei ole naimisissa, mutta hän rakastui Clara Claytoniin trilogian viimeisessä elokuvassa. Heillä on kaksi poikaa nimeltään Jules ja Verne, koska sekä Doc että Clara ovat Jules Verne -faneja. Hänellä on koirat nimiltään Einstein ja Kopernikus. Doc on ystävällinen, vaikka on mm. varastanut plutoniumia libyalaisilta nationalistijoukolta ja sanomalehtiä Hill Valleyn kirjastosta.

Back to the future The game[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 julkaistussa Paluu tulevaisuuteen pelissä, Doc muuttuu useita kertoja, Martyn vahingossa muutettua aikajanaa vuodessa 1931. Docista tulee esimerkiksi Hill Valleyn pormestari vuonna 1985, ja nai naisen nimeltä Edna.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.