Marshall Kirk McKusick

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marshall Kirk McKusick

Marshall Kirk McKusick (s. 19. tammikuuta 1954, Wilmington, Delaware, Yhdysvallat), usein vain Kirk McKusick, on yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä ja tietojenkäsittelytieteilijä, joka tunnetaan parhaiten työstään BSD-käyttöjärjestelmien parissa, aina 1980-luvulta nykypäivän FreeBSD:hen asti. Hän on myös toiminut USENIX-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 19901992 sekä 20022004 ja on jatkanut yhdistyksen johtokunnassa tämänkin jälkeen.

McKusick on väitellyt tohtoriksi tietojenkäsittelytieteen alalta. Hän asuu Sendmail-ohjelmiston kehittäneen Eric Allmanin kanssa Kalifornian Berkeleyssä ja on muun muassa innokas viiniharrastaja.

BSD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McKusick on tehnyt merkittävää työtä muun muassa BSD:n tiedostojärjestelmien parissa. Hän oli mukana suunnittelemassa alkuperäistä Berkeley Fast File System -järjestelmää (FFS). Hän on myös kehittänyt niin sanotut pehmeät päivitykset (soft updates) FFS- sekä "UFS2" -tiedostojärjestelmille. Kyseessä on vaihtoehtoinen menetelmä journaloinnille, jolla pyritään säilyttämään tiedostojärjestelmän eheys kaatumistilanteiden tai virtakatkon yhteydessä.

McKusick on myös kehittänyt tiedostojärjestelmän otokset (snapshots) sekä tausta-ajossa toimivan fsck:n, jotka kummatkin liittyvät läheisesti pehmeisiin päivityksiin.

Lisäksi McKusick on kirjoittanut BSD-käyttöjärjestelmiä käsitteleviä kirjoja. Design and Implementation -sarjan teoksia pidetään korkeatasoisina tietojenkäsittelytieteen piirissä. Ne ovat vaikuttaneet vahvasti uudempien BSD-pohjaisten järjestelmien kehitykseen ja luonteeseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.