Marshall Kirk McKusick

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marshall Kirk McKusick

Marshall Kirk McKusick (s. 19. tammikuuta 1954, Wilmington, Delaware, Yhdysvallat), usein vain Kirk McKusick, on yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä ja tietojenkäsittelytieteilijä, joka tunnetaan parhaiten työstään BSD-käyttöjärjestelmien parissa, aina 1980-luvulta nykypäivän FreeBSD:hen asti. Hän on myös toiminut USENIX-yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 19901992 sekä 20022004 ja on jatkanut yhdistyksen johtokunnassa tämänkin jälkeen.

McKusick on väitellyt tohtoriksi tietojenkäsittelytieteen alalta. Hän asuu Sendmail-ohjelmiston kehittäneen Eric Allmanin kanssa Kalifornian Berkeleyssä ja on muun muassa innokas viiniharrastaja.

BSD[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McKusick on tehnyt merkittävää työtä muun muassa BSD:n tiedostojärjestelmien parissa. Hän oli mukana suunnittelemassa alkuperäistä Berkeley Fast File System -järjestelmää (FFS). Hän on myös kehittänyt niin sanotut pehmeät päivitykset (soft updates) FFS- sekä "UFS2" -tiedostojärjestelmille. Kyseessä on vaihtoehtoinen menetelmä journaloinnille, jolla pyritään säilyttämään tiedostojärjestelmän eheys kaatumistilanteiden tai virtakatkon yhteydessä.

McKusick on myös kehittänyt tiedostojärjestelmän otokset (snapshots) sekä tausta-ajossa toimivan fsck:n, jotka kummatkin liittyvät läheisesti pehmeisiin päivityksiin.

Lisäksi McKusick on kirjoittanut BSD-käyttöjärjestelmiä käsitteleviä kirjoja. Design and Implementation -sarjan teoksia pidetään korkeatasoisina tietojenkäsittelytieteen piirissä. Ne ovat vaikuttaneet vahvasti uudempien BSD-pohjaisten järjestelmien kehitykseen ja luonteeseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.