Mars-patukka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mars-patukka katkaistuna.
Mars-patukka.
Uppopaistettuja Mars-patukoita.

Mars on suklaapatukka, jota tuottaa Mars Incorporated. Sen sisällä on toffeeta ja nougat'ta, joiden päällä on sokerikulööriä. Patukka on päällystetty maitosuklaalla. Tuotteen koostumus on hieman erilainen eri mantereilla. Suomessa Mars-patukoita myydään pääosin yksittäisinä (51 g) ja 2-pack (2x 35 g) patukoina. Patukoita saa myös isommissa pakkauksissa kuten 6x 45 g tai 10x 45 g. Marsista on myös proteiinipatukka.

Mars-patukkaa valmistivat ensimmäistä kertaa vuonna 1920 Frank ja Ethel Mars Tacomassa Washingtonissa Yhdysvalloissa. Tuolloin sen nimi oli "Milky Way".[1] Vuonna 1932 Forrest Mars Sr. perusti tehtaan Sloughiin Britteinsaarille. Mars-resepti perustuu amerikkalaiseen Milky Wayhin mutta on makeampi. Iso-Britannia on edelleen Marsin suurin markkina-alue.[2]

Skotlannissa tunnetaan myös rasvassa uppopaistettu Mars-patukka, jota on myynnissä useissa pikaruokakioskeissa.[1] Marsista on myös julkaistu Mars Delight.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Deep-fried Mars myth is dispelled 17.12.2004. BBC. Viitattu 20.05.2007. (englanniksi)
  2. Mars - the chocolate planet Slough History Online. Viitattu 20.5.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.