Mark Hughes (liikemies)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mark Reynolds Hughes
Henkilötiedot
Syntynyt1. tammikuuta 1956
Kuollut21. toukokuuta 2000 (44 vuotta)
Malibu
Ammatti liikemies
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Susan
Lapset poika
Muut tiedot
Järjestö Herbalife
Aiheesta muualla
Kotisivu

Mark Reynolds Hughes (1. tammikuuta 195621. toukokuuta 2000) oli yhdysvaltalainen liikemies, Herbalifen (Herbalife International Ltd) perustaja, hallituksen puheenjohtaja sekä toimitusjohtaja.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hughes syntyi Kaliforniassa vuonna 1956. Hän kasvoi Los Angelesin lähiössä ja kohtasi teini-iässä ongelmia päihteiden kanssa. Sen seurauksena 16-vuotiaana hän joutui ongelmanuorten kasvatuslaitokseen kolmeksi vuodeksi. Siinä sivussa hän keskeytti myös lukion.lähde?

Hughesin äiti Jo Ann Hughes kamppaili lähes koko aikuisikänsä ylipainon kanssa. Hän tuli riippuvaiseksi muun muassa amfetamiinipohjaisista laihdutuslääkkeistä. Lopulta hän kuoli kipulääkkeiden yliannostukseen, kun Mark oli 19-vuotias.lähde?

Varhainen liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hughes menestyi kohtalaisen hyvin kahdessa lisäravinnealan verkostomarkkinointiyrityksessä 1970-luvun lopulla, jotka kuitenkin kaatuivat. Useat jälleenmyyjät jäivät ilman rahojaan ja tulivat suoranaisesti huijatuiksilähde?. Verkostomarkkinointiyrityksissä työskennellessään Hughes tapasi tehtailija Richard Marconin, joka oli ollut kehittämässä lisäravinnetuotteita eri yrityksille. Kun Hughes kertoi aikeistaan perustaa oma yritys, Marconi kiinnostui ajatuksesta ja heidän sittemmin 20 vuotta kestänyt yhteistyönsä alkoi.lähde?

Perehdyttyään kiinalaiseen yrtti-, ravinto- ja lääketieteeseen Hughes sai tutkijoidensa kanssa kehitettyä yrityksen ensimmäisen tuotteen, painonhallintaan tarkoitetun proteiinijuomajauheen.lähde?

Hughes perustaa Herbalifen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

24-vuotiaana helmikuussa 1980 Hughes perusti Herbalife Internationalin. Hän ansaitsi yli 23 000 dollaria ensimmäisen kuukauden aikana myyden proteiinijuomajauhepusseja autonsa takakontista ja kouluttamalla ensimmäisiä jälleenmyyjiään.lähde?

Seuraavan kahden vuoden aikana kasvu oli melko hidasta. 1982 Hughes laajensi Herbalifen markkinointia Kanadaan.lähde?

Vuonna 1985 Herbalifella oli yli 750 000 jälleenmyyjää ja noin 500 miljoonan dollarin liikevaihto. Seuraavana vuonna Hughes vei yhtiön pörssiin.[1] Vuotta aiemmin Herbalife laajeni Britanniaan ja Australiaan sekä Uuteen-Seelantiin.

Vuonna 1985 Yhdysvaltain senaatti ja FDA (Ruoka- ja lääkeainevirasto) alkoivat tutkia laihdutusmarkkinoita. Mediassa väiteltiin kiivaasti, olivatko yrttipohjaiset Herbalife-tuotteet turvallisia. Washingtonissa pidettyjen kuulustelujen ja oikeudenkäynnin aikana kävi ilmi, että tuotteet olivat turvallisia käyttäälähde?. Herbalifen liiketoiminta oli jäädytettynä sinä aikana yhdeksän kuukautta.lähde?

Oikeusjutun seurauksena Hughes maksoi valtiolle 850 000 USD korvauksia.[1]

Kielteinen julkisuuden vuoksi suuri määrä jälleenmyyjiä ja asiakkaita lopetti ja Herbalifen myynti romahti. Hughes yritti ensin saada asiat kuntoon Yhdysvalloissa ja suuntasi sitten katseensa ulkomaille. 1990-luvun taitteessa myynti aloitettiin Espanjassa. Hughes ja Jim Rohn kiersivät menestyneimpien jälleenmyyjien kanssa ympäri maailmaa laajentamassa liiketoimintaansa kouluttamalla uusia jälleenmyyjiä.lähde?

1990-luvun alkuvuosina Hughes uudisti yrityksen ilmeen ja palkkiojärjestelmän sekä avasi uusia maita liiketoiminnalle. Hän perusti myös Herbalife Family Foundationin 1994, jonka tavoitteena on auttaa huonoissa olosuhteissa eläviä lapsia ja huumenuoria. 1980-luvun lopun romahduksen jälkeen Herbalife pääsi taas jaloilleen ja yritys jatkoi kasvamistaan.lähde?

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mark Hughes kuoli 44-vuotiaana 21. toukokuuta 2000 masennuslääkkeiden ja alkoholin yhteiskäytön seurauksena. Hänen luomansa yritys oli juuri täyttänyt 20 vuotta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Mark Hughes, Founder of Herbalife, Dies at 44 LA Times. Viitattu 11.8.2014.
  2. Binge Led to Death of Herbalife Founder NY Times. Viitattu 11.8.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]