MapleStory

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


MapleStory
MapleStoryn pääikkuna.PNG
Kehittäjä Wizet
Julkaisija Wizet, Nexon/NXGames, Asiasoft, Shanda, Gamania
Julkaisuaika 2003
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows
Jakelualusta http://www.maplestory.com
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

MapleStory on korealaisen Wizet-yhtiön kehittämä MMORPG. Peli on täysin ilmainen, lukuun ottamatta Cash Shopista saatavia esineitä, jotka ovat lähinnä koristeita, hienoja vaatteita tai lemmikkejä ilman suurempaa vaikutusta itse pelaamiseen. MapleStorysta on olemassa useita eri versioita eri kielillä, joihin löytyy linkit pelin virallisesta portaalista.

Monien muiden roolipelien tavoin pelissä on tarkoitus kehittää hahmoaan. Pelissä erikoista ja omalaatuista on sen animen kaltainen ulkoasu ja kaksiulotteinen maailma.

Peli on tyyliltään "vapaa peluinen", jolloin saa itse valita pelin kulun tekemällä esim. haluamansa tehtävät ja valita oman hahmoluokkansa. Pelin antagonistina toimii "Black Magician", musta velho, joka yrittää sortaa Maplestoryn maailman. Kaksi hahmoluokkaa, Knight of Cygnus sekä Legendary Heroes, taistelevat tätä vastaan, mutta Adventurers:sin tehtävät ja muut asiat eivät liity Black Magiciaan.

Pelissä aloitetaan aloittelijana (Beginner) tai joissain hahmoluokissa Beginnerin korvaavina töinä (Noblesse, Legend, Evan). Pelissä on tähän mennessä ilmestynyt neljä "työryhmää". Pelin alkuperäinen pääryhmä on Seikkailijat (Adventurers), joita ovat taikuri,(Magician) soturi (Warrior), jousimies (Bowman), varas (Thief), merirosvo (Pirate). Toinen suuri työryhmä on Cygnusin Ritarit (Knight Of Cygnus/Cygnus Knights), joihin kuuluu viisi "varitaatiota" seikkailijoiden ryhmistä. Ryhmät ovat: Yön Kulkija (Night walker, thief), Tuulensärkijä ( Windbreaker, bowman), Tulivelho (Blaze/Flame Wizard, magician), Ukkosen Murskaaja (Thunder Breaker,Pirate) sekä Sielun soturi (Soul warrior, warrior). Kolmas hahmoluokka on Legendary Heroes, johon on julkaistu tähän mennessä 3 työtä; Aran (Polearm master,warrior), Evan (Summoner,magician), Resistance (Animal Master,bowman). Piraten ja Thiefin työt eivät vielä ole ilmestyneet.

Ensimmäinen työ(job) saadaan tasolla 10. Toisen työn voi saada tasolla 30 ja kolmannen työn tasolla 60. Neljännen ja viimeisen työnsä voi valita tasolla 100.

Pelialue on laaja ja paikkoja on monenlaisia. Pelissä on myös piilopaikkoja ja salaisia reittejä. Jokaiselle työlle on omat kaupunkinsa, joissa työtä voi hakea kaupungissa asuvalta spesialistilta.

Pelissä voi myös käyttää oikeaa rahaa ostamalla NX Cashia, jolla saa erikoisia tavaroita ja lemmikkejä. Valuuttaa on mahdollista ostaa luottokortilla ja nykyään sitä voi ostaa myös esimerkiksi pankkisiirrolla sekä tekstiviestillä.


Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Maplestoryssä ei sinänsä ole omaa juonta, mutta Maplestoryn maailman synty ja pahan velhon (Black Magician) tarina on hiljalleen tullut uudistusten myötä.) Kauan sitten rauhanjumala loi Maplestoryn rauhallisen maailman. Maailmassa asui velhoja, sotureita, jousimiehiä, varkaita ja merirosvoja. Myöhemmin eräs velho oppi pimeää taikuutta ja muutti Maplen maailman kaaokseksi. "Black Magician" kokosi omat soturinsa ja halusi Maplen maailman itselleen. Velhot, soturit, jousimiehet, rosvot ja piraatit halusivat estää tämän muutoksen, ja niinpä he taistelivat velhoa vastaan. Ketkään taistelijoista eivät voittaneet Black Magiciania, mutta töitten 5 edustajaa onnistuivat vangitsemaan hänet loitsuilla. Tämän jälkeen sankarit(warrior: Aran, magician: Freed, thief: ?, bowman: ?, pirate: ?) katosivat. Satoja vuosia myöhemmin Lilin löysi Aranin ikijäästä, jonka jälkeen Henesyksestä kotoisin oleva poika Evan löysi Mir-lohikäärmeen ja sai tämän myötä Freedin voimat. Myöhemmin Resistancenakin tunnettu jousimies ja taikuri heräsivät. Vaikka velho oli vangittu, kirous Maple-maailman yllä säilyi yhä. Myöhemmin Black Magicianin kannattajat loivat ryhmän nimeltä Black Wings. Ereven saaren prinsessa kokosi joukon ritareita(Cygnus Knights), koska huhut Black Magicianin paalusta olivat tulleet julki. Taistelu jatkui, eikä ole vieläkään tänä päivänä päättynyt. Korean Maplestoryssä julkaistiin suuri tapahtuma vuoden 2010 kesällä; "Big Bang", jossa loputkin "Legendaariset sankarit" hahmoluokat paljastetaan, ja taistelu Black Magiciania vastaan saadaan päätökseen.

Adventurers

Seikkailijat (eng. Adventurers), ovat pelin ensimmäinen hahmoluokka, johon kuuluu tällä hetkellä 5 työtä. Pelaajat aloittavat Beginnerinä (aloittelijana).(Piratet tulivat vasta v. 2008.)

 • Thief (Rosvo) -Käyttää aseinaan joko tikaria tai heittotähtiä.
 • Magician (Taikuri) -Käyttää taikuutta aseenaan.
 • Warrior (Soturi) -Käyttää aseinaan joko miekkoja, keihäitä tai nuijia/kirveitä.
 • Pirate (Merirosvo) -Käyttää aseinaan joko nyrkkirautoja tai pistoolia.
 • Bowman (Jousimies) -Käyttää aseinaan jousipyssyä tai varsijousta.

Seikkailijat ovat vapaudeltaan eniten vapautta omaava hahmoluokka, koska pakollisia tehtäviä ei ole. Ei liity Black Magicianiin. Seikkailijoiden "kotisaarena" toimii Maple Island.

Knight of Cygnus

Cygnuksen soturit (eng. Knight of Cygnus), ovat pelin seuraava hahmoluokka, joka julkaistiin KMS 2008, GMS 2009 ja EMS 2009. Knight of Cygnukseen kuuluu 5 työtä. Pelaaja aloittaa Noblessina (harjoittelija).

 • Blaze Wizard (Tulen Taikuri) -Käyttää taikuutta.
 • Soul Warrior (Sielun Soturi) -Käyttää miekkoja.
 • Thunder Breaker (Ukkosen murskaaja) -Käyttää nyrkkirautoja.
 • Wind Breaker (Tuulen murskaaja) -Käyttää jousipyssyä.
 • Night Walker (Yön hiipijä) -Käyttää heittotähtiä.

Cygnuksen sotureiden "kotisaari" on Erev, jossa Cygnus (Saaren prinsessa) kouluttaa sotureitaan taistelemaan Black Magiciania vastaan. Cygnuksen soturit ovat sidottu pelin juoneen, joten vapautta ei jää pelin alkupuolella paljoa.

Legendary Heroes

Legendaariset sankarit (eng. Legendary Heroes), ovat pelin kolmas hahmoluokka, johon kuuluu toistaiseksi 2 työtä. Pelaaja aloittaa Aranina ja Evanina legendana.

 • Aran (Aran, soturi) -Käyttää aseena Polearmeja (keihäskirveitä)
 • Evan (Evan, taikuri) -Käyttää aseena lohikäärmettä.


Sankarit aloittavat kummatkin eri paikasta, Aran Rienistä, ja Evan Henesyksestä.

Resistance

Resistance on pelin neljäs hahmoluokka, johon kuuluu 3 työtä, Wild Hunter, Battle Mage, ja Mechanic, ja ne aloittavat Edelsteinissä.

 • Wild Hunter (Villi metsästäjä, jousimies) -Käyttää aseena varsijousta.
 • Battle Mage (Taistelutaikuri, taikuri) -Käyttää aseena keppiä tai miekkaa.
 • Mechanic (Mekaanikko, merirosvo) -Käyttää robottia.

Dual Blade

 • Dual Blade ei ole hahmoluokka, vaan uusi työ. Se on Thief (rosvo), joka käyttää kahta tikaria.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon kehitys
Työt Ensimmäinen työ

Level 10

Toinen työ

Level 30

Kolmas työ

Level 70

Neljäs työ

Level 100

Beginner Swordman Fighter Crusader Hero
Page White Knight Paladin
Spearman Dragon Knight Dark Knight
Zen Zen Zen Zen
Magician

(Tasolla 8)

Wizard (Fire/Poison) Mage (Fire/Poison) Arch Mage (Fire/Poison)
Wizard (Ice/Lightning) Mage (Ice/Lightning) Arch Mage (Ice/Lightning)
Cleric Priest Bishop
Archer Hunter Ranger Bow Master
Crossbow Man Sniper Crossbow Master/Marksman
Rogue
Assassin Hermit Night Lord
Bandit Chief Bandit Shadower
Blade Acolyte Slasher Dual Blader
Pirate Gunslinger Outlaw Corsair
Brawler Marauder Buccaneer
Cannoneer Cannoneer Cannoneer Cannoneer
Jett Jett Jett Jett
Noblesse Flame Wizard Flame Wizard Flame Wizard EI TYÖTÄ
Soul Master Soul Master Soul Master
Wind Breaker Wind Breaker Wind Breaker
Night Walker Night Walker Night Walker
Thunder Breaker Thunder Breaker Thunder Breaker
Mihile Mihile Mihile Mihile
Legend Aran Aran Aran Aran
Evan Evan Evan Evan
Mercedes Mercedes Mercedes Mercedes
Phantom Phantom Phantom Phantom
Luminous Luminous Luminous Luminous
Citizen Wild Hunter Wild Hunter Wild Hunter Wild Hunter
Battle Mage Battle Mage Battle Mage Battle Mage
Mechanic Mechanic Mechanic Mechanic
Xenon Xenon Xenon Xenon
Demon Demon Slayer Demon Slayer Demon Slayer Demon Slayer
Demon Avenger Demon Avenger Demon Avenger Demon Avenger
Sengoku Hayato Hayato Hayato Hayato
Kanna Kanna Kanna Kanna
Nova Kaiser Kaiser Kaiser Kaiser
Angelic Buster Angelic Buster Angelic Buster Angelic Buster
Wizard (Ice/Lightning) käyttämässä Cold Beam -taikaa ihmissuteen

Bowman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jousimies nimensä mukaisesti ja käyttää pääasiallisena aseenaan jousta tai varsijousta. Jouset ovat nopeampia kuin varsijouset mutta ne tekevät vähemmän vahinkoa. Jousimiehet ovat pelin alkutaipaleilla heikohkoja verrattuna muihin hahmoluokkiin, mutta tasojen karttuessa myös jousimiehet alkavat pärjätä hyvin, ehkä jopa paremmin kuin muut hahmoluokat. Pääasiallisesti Jousimiehen vahinko tulee dexteritystä. Toinen merkittävä ominaisuus Jousimiehelle on Strength (voima). Jousimiehet oppivat myös summonaamaan lemmikin. Bow master oppii summonaamaan tulilinnun, kun taas crossbow master jäälinnun.

Jousimies ei pysty ampumaan nuolia jos hirviö tulee lähietäisyydelle. Tällöin Jousimies voi lyödä aseellaan hirviötä, joka voi lentää taaksepäin (luoden näin mahdollisuuden ampua taas nuolia) jousen tai varsijousen knockback-ratesta riippuen.

Perustaidot: Suurin osa Jousimiehen taidoista keskittyy lähinnä vahingon nostattamiseen:

 • The Blessing of Amazon: Nostattaa passiivisesti Jousimiehen osumatarkkuutta.
 • The Eye of Amazon: Nostattaa passiivisesti Jousimiehen nuolien kantamaa.
 • Critical Shot: Antaa mahdollisuuden tehdä kriittisen iskun jolloin vahinko on suurempi kuin normaalisti.
 • Focus: Nostattaa väliaikaisesti Jousimiehen osumatarkkuutta ja väistämistä.
 • Double Shot: Ampuu samanaikaisesti kaksi nuolta, jotka tekevät yhteensä enemmän vahinkoa kuin normaalit nuolet.
 • Arrow Blow: Ampuu enemmän vahinkoa tekevän nuolen.

Työt:

 • Tasolla 10 saat ensimmäisen työn.
 • Tasolla 30 saat toisen työn. Työssään jousimies saa valittavakseen kaksi eri työmahdollisuutta: Hunter (jouset * pääasiallisena aseena) ja Crossbowman (varsijouset pääasiallisena aseena).
 • Tasolla 70 saat kolmannen työn. Työssään Hunterit voivat saada työn Ranger ja Crossbowmanit työn Sniper.
 • Tasolla 100 saat neljännen työn. Työssään Ranger muuttuu Bow Masteriksi ja Sniper muuttuu Crossbow Masteriksi tai (joissakin versioissa kutsuttuna) Marksmaniksi.

Magician[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Magicianit eli taikurit ovat pelin taikojen käyttäjiä. Taikurit ovat kolmeen muuhun hahmoluokkaan verrattuna hyvin heikkoja niin hit pointeissa (elinvoima) ja weapon defencessä (suoja fyysisiä hyökkäyksiä vastaan), mutta vahvoja magic defencessä (suoja maagisia hyökkäyksiä vastaan). Heikko weapon defence ja matala energia eivät haittaa enää kun saat "Magic Guard" -nimisen taidon yli 8 tasoisena. Taikurit saavat ensimmäisen työnsä jo tasolla 8, 2 tasoa muita luokkia aikaisemmin. Se johtuu siitä, että taikurit joutuvat käyttämään fyysisiä hyökkäyksiä tasolle 8 asti, ja heidän tekemänsä fyysinen vahinko on erittäin heikko. Taikurit eivät käytä yleensä lainkaan fyysisiä hyökkäyksiä, vaan taikoja, jotka vievät manaa jokaisella käyttökerralla. Siksi taikureiden taidot painottuvat enimmäkseen manan palauttamiseen tavalla tai toisella ja taikoihin, sekä niiden voimistamiseen.

Perustaidot:

 • Improving MP Recovery: Palauttaa enemmän manaa (MP) 10 sekunnin välein.
 • Improving Max MP Increase: Kasvattaa manan maksimimäärää kun hahmo nousee tason (Level up) tai kun pelaaja käyttää Ability Pointin(AP) manan maksimin nostattamiseen.
 • Magic Guard: Korvaa tietyn määrän hahmoon kohdistunutta vahinkoa manalla.
 • Magic Armor: Nostaa Weapon Defenceä joksikin aikaa.
 • Energy Bolt: Iskee yhtä vihollista taialla.
 • Magic Claw: Iskee yhtä vihollista kahdesti taialla.

Työt:

 • Tasolla 8 saat ensimmäisen työn.
 • Tasolla 30 taikureilla on valittavina kolme jatkotyötä: Wizard (Fire/Poison (taiat tuli- ja myrkkypainotteisia)), Wizard (Ice/Lightning (taiat jää- ja salamapainotteisia)) tai Cleric (käyttää pyhää taikaa).
 • Tasolla 70 Wizardien työ muuttuu Fire/Poison Mageksi tai Ice/Lightning Mageksi ja Clericien työ muuttuu Priestiksi.
 • Tasolla 120 Maget muuttuvat Arch Mageiksi ja Priestit muuttuvat Bishopeiksi.


Fire/Poison ja Ice/Lightning Wizardeja kutsutaan myös lyhenteillä F/P tai I/L Wizard.

Thief[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thief eli varas on tavallaan jousimiehen ja soturin yhdistelmä. Varkaiden vahinko ei ole läheskään yhtä suuri kuin sotureiden mutta Varkaat omaavat luckiin ja dexterityyn painottuvan pistesijoittelun ansiosta suuren osumatarkkuuden ja väistämiskyvyn kuten jousimiehet. Varkaat käyttävät pääasiallisesti joko puukkoja tai heittotähtiä. Heittotähtiä ei pysty heittämään lähietäisyydeltä eikä varkaalla myöskään ole samankaltaista knockback-ratea kuin jousimiehellä mikä tekee heittotähtivarkaasta pelin alkupuoliskolla heikohkon hahmoluokan, mutta jos rahaa on kalliimpiinkin heittotähtiin heittotähtivarkaat voivat olla alussa myös vahvimpia.

Perustaidot:

 • Nimble Body: Nostaa passiivisesti osumatarkkuutta (accuracy) ja väistämistä (avoidability).
 • Keen Eyes: Nostaa heittoaseiden heittopituutta.
 • Disorder: Laskee vihollisen puolustusta ja hyökkäystä väliaikaisesti. Vihollinen myös lopettaa hyökkäämisen.
 • Dark Sight: Varas voi kävellä vihollisten ohi saamatta yhtään vahinkoa fyysisistä iskuista. Tässä tilassa ei voi hyökätä, eikä ottaa maahan pudonneita esineitä, levätä tai parantaa elämäpisteitä tai manapisteitä taikajuomilla tai ruoalla.
 • Double Stab: Iskee nopeasti kaksi kertaa tikarilla.
 • Lucky Seven: Heittää kaksi heittotähteä kerralla. Vahinko perustuu Luckin määrään.

Työt:

 • Tasolla 10 saat ensimmäisen työn.
 • Tasolla 20 saat Dualbladena uuden työn "Blade recruit."
 • Tasolla 30 Rogue saa valittavakseen kolme jatkotyötä : Assassin (käyttää heittotähtiä/heittoveitsiä), Bandit (käyttää "daggeria" eli tikaria) ja Dualbladena Blade Acolyte (käyttää Daggeria ja Kataraa/kahta tikaria)
 • Tasolla 55 Blade recruitin työ vaihtuu Dual Masteriksi.
 • Tasolla 70 Assassinin työ muuttuu Hermitiksi, Banditin työ muuttuu Chief Banditiksi ja Dual Masterin työ muuttuu Slasheriksi.
 • Tasolla 120 Hermit muuttuu Night Lordiksi, Chief Bandit muuttuu Shadoweriksi ja Slasher muuttuu Dual bladeriksi.

Warrior[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warrior eli soturi (ensimmäisessä työssään Swordman) omaa suuren fyysisen vahingon ja suojan fyysisiä hyökkäyksiä vastaan. Kuitenkin suoja taikoja vastaan on heikko.

Perustaidot:

 • Improving HP Recovery: Palauttaa enemmän elämäpisteitä (HP) 10 sekunnin välein, kun seisoo paikallaan.
 • Improving Max HP Increase: Lisää maksimi elämäpisteiden määrää, kun hahmo nousee tason (Level up) tai käyttää kykypisteen (AP) elämäpisteiden maksimin nostattamiseen.
 • Endure: Palauttaa elämäpisteitä myös silloin, kun roikkuu tikkaissa tai köydessä.
 • Iron Body: Nostaa suojausta väliaikaisesti.
 • Power Strike: Yksittäinen isku, jonka teho nousee kun taitoon käyttää enemmän kykypisteitä.
 • Slash Blast: Isku joka osuu maksimissaan kuuteen viholliseen edessäsi.

Työt:

 • Tasolla 10 saat ensimmäisen työn.
 • Tasolla 30 saat toisen työn. Työssään Swordman voi valita kolmesta vaihtoehdosta, jotka ovat Fighter, Page ja Spearman. * Fighter käyttää kahden tai yhden käden kirveitä tai miekkoja. Page käyttää kahden tai yhden käden miekkoja tai nuijia. * Spearman käyttää nimensä mukaan kahden käden keihästä tai hilparia (keihään ja taistelukirveen yhdistelmä). Kaikilla hahmoilla on eronsa.
 • Tasolla 70 saat kolmannen työn. Työssään Fighter muuttuu Crusaderiksi, Page muuttuu White Knightiksi ja Spearman muuttuu Dragon Knightiksi
 • Tasolla 120 Crusader muuttuu Heroksi, Knight muuttuu Paladiniksi ja Dragon Knight muuttuu Dark Knightiksi

Pirate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piratet eli merirosvot ovat nopeita ja vahvoja. Gunslingerit ampuvat tuliaseilla ja Brawlerit lyövät nyrkkiraudoilla. Heidän vahinkoprosenttinsa on erittäin suuri, mutta heidän perusvahinkonsa on matala joka tasoittaa edun. Merirosvot ovat nopeita ja muistuttavat hieman varkaita. Merirosvo -hahmoluokka julkaistiin MapleStoryn Global-version päivityksessä 0.62, joka oli vuoden 2008 marraskuussa.

Perustaidot:

 • Bullet time: Nostaa väistömahdollisuutta ja osumatarkkuutta.
 • Flash fist: Iskee nopeasti erittäin vahvalla lyönnillä.
 • Somersault Kick: Hahmo tekee takaperinvoltin ja samalla potkaisee useaa vihollista.
 • Double Shot: Ampuu nopeasti kaksi kertaa tuliaseella. Isku on heikko, mutta ei kuluta lähes ollenkaan manapisteitä (MP).
 • Dash: Painamalla jotain suuntaa nopeasti kahdesti hahmo alkaa juoksemaan hyvin nopeasti. Efekti loppuu kun käännyt, pysähdyt tai hyökkäät.

Työt:

 • Tasolla 10 saat ensimmäisen työn.
 • Tasolla 30 saat toisen työn. Työssään Pirate voi valita kahdesta vaihtoehdosta, jotka ovat Gunslinger ja Brawler. Gunslinger, kuten edellä mainittu, käyttää tuliaseita ja Brawler nyrkkirautoja. Hahmojen taistelutyyli on hyvin erilainen.
 • Tasolla 70 saat kolmannen työn. Työssään Gunslinger muuttuu Outlawiksi ja Brawler muuttuu Marauderiksi.
 • Tasolla 120 Outlawista tulee Corsair ja Marauderista Buccaneer.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun saat uuden tason saadessasi saat 5 AP:ta mutta Knight of Cygnukset saavat 6 AP:ta ja 70 Levelin jälkeen 5 AP:ta . (ability points eli kykypisteet), joilla voit kehittää joko HP:ta (health point eli elämäpiste), MP (mana point eli manapiste, tai magic point eli taikapiste), STR (strength eli voimaa), DEX (dexterity eli ketteryys), INT (intelligence eli äly tai älykkyys) tai LUK (luck eli onni, joka ei kuitenkaan vaikuta droppeihin, eli vihollisten tiputtamien esineiden määrään joka on uusien pelaajien keskuudessa joskus hämmentävää). Myös joka levelin jälkeen saat 3 SP (skill points = taitopisteet), paitsi ennen työn saamista saat vain yhden tasolle 8 asti, jonka jälkeen et saa yhtään beginnerinä. Taitopisteillä voit kehittää hahmoluokkasi taitoja (esimerkiksi magicianeilla hahmon taikoja). Levelin saaminen tulee vaikeammaksi joka levelillä, koska seuraavaan leveliin tarvitset enemmän kokemuspisteitä (experience points). Pelissä on juoni mutta se tlee vasta myöhemmin ja siitä ei moni tiedä paljoa

Maine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saatuasi tason 15 voit nostaa tai laskea jonkun mainepisteitä(Fame Points). Sen liiallisen käytön ja huijaamisen estämiseksi yksi pelaaja voi nostaa tai vähentää vain yhden mainepisteen päivässä, ja vain kerran kuukaudessa samalle hahmolle. Maineen uskotaan nostavan mahdollisuutta saada harvinaisia tavaroita, mutta näin ei ole.selvennä Jotkut pelaajat ostavat mainepisteitä, ja useat pelaajat haluava vaihtaa niitä nostamalla sinun mainepisteitäsi jos sinä nostat heidän mainepisteitään.

Maplestoryn Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

-Maplestory Pohjois-Korea (Julkaisupäivä: 29.4.2003)

-Maplestory Japan (Julkaisupäivä: 3.12.2003)

-Maplestory China (Julkaisupäivä: Joulukuu.2004)

-Maplestory Taiwan (Julkaisupäivä: 11.5.2005)

-Maplestory Thailand (Julkaisupäivä: 23.6.2005)

-Maplestory Global (Pohjois-amerikka) (Julkaisupäivä: 4.7.2005)

-Maplestory S.E.A (Kaakkois-Aasia) (Julkaisupäivä: 16.8.2005)

-Maplestory Europe (Julkaisupäivä: 12.4.2007)

-Maplestory Hongkong (Julkaisupäivä:----

-Maplestory Brazil (Julkaisupäivä: 23.6.2008)

-Maplestory Vietnam (Julkaisupäivä: 25.7.2008)

Maplestory India,Maplestory Portugalia ja Maplestory S.W.A ovat tulossa siirretyllä ajalla vuoden 2011-2012 välissä..

-Maplestory India (Julkaisupäivä: ----- (2011-2012)

-Maplestory Portugalia (Julkaisupäivä: ----- (2011-2012)

-Maplestory S.W.A (Lounais-Aasia) (Julkaisupäivä: ----- (2011-2012)

Käyttäjä maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maplestory on melko suosittu eripuolilla maailmaa. Yhteensä käyttäjiä on yli 100 miljoonaa ympäri maailmaa.

"Maplestory Vietnam" - n. 500 tuhatta käyttäjää - "Maplestory Europe" - n. 2,5 miljoonaa käyttäjää - "Maplestory Global" - n. 10 miljoonaa käyttäjää - "Maplestory SEA" - n. 7 miljoonaa käyttäjää - "Maplestory Korea" - n. 20 miljoonaa käyttäjää (n. joka 5 10-16 vuotiaista lapsista pelaa Maplestoryä koreassa. - "Maplestory China" - n. 50 miljoonaa käyttäjää - "Maplestory Japan" - n. 10 miljoonaa käyttäjää

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]