Maison Ikkoku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maison Ikkoku
めぞん一刻
('Maison Ikkoku)
Genre romanttinen komedia, draama
Manga
Tekijä Rumiko Takahashi
Julkaisija Japani Shogakukan
Yhdysvallat Viz Media
Puola Level Comics
Sarjajulkaisulehti Big Comic Spirits
Ensimmäinen painatus 19801987
Kirjojen lukumäärä 15
TV-anime
Ohjaaja Kazuo Yamazaki
Studio Studio Deen
Lähetyskanavat Fuji Television
Alkuperäinen lähetyskierros 26. maaliskuuta 19862. maaliskuuta 1988
Jaksojen määrä 96

Maison Ikkoku on Rumiko Takahashin seinen-manga, joka ilmestyi ensi kertaa Big Comic Spirits -lehdessä vuosina 1980–1987. Toisin kuin useissa muissa Takahashin tarinoissa, Maison Ikkokussa ei ole mytologia- ja fantasiaelementtejä. Sarjakuva heijastaa enemmänkin Takahashin opiskeluaikojen havaintoja arkiympäristöstään. Tapahtumapaikkana on tokiolainen vuokra-pienkerrostalo.

Komediapainotteisen ihmissuhdesarjakuvan päähenkilöt ovat nuori opiskelija, Yusaku Godai ja tätä muutaman vuoden vanhempi leski, Kyoko Otonashi. Huoneistossa 5 asuva Godai on vain yksi Otonashin merkillisistä vuokralaisista. Muita keskeisiä vuokralaisia ovat herra Yotsuya, rouva Ichinose ja Akemi. Huoneistossa 6 asuva Akemi Roppongi on ammatiltaan tarjoilija. Huoneistossa 4 puolestaan asuu herra Yotsuya, jonka ammatti on muille asukkaille mysteeri. Huoneistossa 1 asuu kolmehenkinen Ichinosen perhe, josta eniten esillä ovat perheen äiti, Hanae Ichinose, ja hänen poikansa Kentaro.

Sarjakuva keskittyy perusasetelmiltaan selvittämään, saavatko toisistaan kiinnostuneet Godai ja Otonashi toisensa, vai eivät. Ihmissuhdesotkuja sekoittavat kaiken aikaa paitsi muut vuokralaiset, myös Godain kilpakosija Shun Mitaka, sekä Godain tyttöystävä Kozue Nanao.

Sarjakuva on ilmestynyt englanniksi Viz kustantamon kautta - aluksi lehtimuodossa, myöhemmin 14-osaisena albumisarjana (n. 300 sivua/albumi).

Maison Ikkokusta on tehty myös 96-osainen animaatiosarja.

 1. Maison Ikkoku
 2. Family Affairs
 3. Home Sweet Home
 4. Good Housekeeping
 5. Empty Nest
 6. Bedside Manners
 7. Intensive Care
 8. Domestic Dispute
 9. Learning Curves
 10. Dogged Pursuit
 11. Student Affairs
 12. The Hounds of War
 13. Game, Set, Match
 14. Welcome Home