Mšinskin suo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mäntyä ja suopursua kasvava suo Vjalje-järven lähistöllä.

Mšinskin suo (ven. Мши́нское боло́то, Mšinskoje boloto) on Venäjän federaation liittovaltiotason luonnonsuojelualue (zakaznik, rauhoitusalue) Leningradin alueen Hatsinan ja Lugan piirien alueella. Se sijaitsee Ortesjoen ja Jaštšerajoen haarassa. Rauhoitusalueen pinta-ala on noin 604 neliökilometriä.

Luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1982 Venäjän SFNT:n metsästyspäähallinnon, glavohotan, päätöksellä, jonka 2003 asetuksellaan vahvisti Venäjän federaation maatalousministeriö.

Alue oli sisällytetty 1972 kansainvälisen Telma-hankkeen luetteloon ja vuonna 1994 se sisällytettiin Ramsarin sopimuksen suojeltavien kosteikkojen luetteloon erityisen arvokkaaksi luonnonympäristöksi.

Alue on kohosuota ja käsittää myös järviä ja ympäröivää metsämaata. Se on tärkeä hanhien, sorsien ja joutsenten levähdyspaikka muuttoaikoina. Erityisesti suojeltavia pesimälintuja ovat maakotka, musta-, katto- ja kaulushaikara, kuikka, laulujoutsen ja huuhkaja, arvokkaita kasveja muun muassa lehtotikankontti ja kiiltovalkku.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]