Luettelo televisiosarjan Ankronikka jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ankronikka (engl. DuckTales) on Walt Disney Companyn tuottama piirrossarja, jota esitettiin vuosina 19871990.

Alla on luettelo kaikista sarjan jaksoista alkuperäisellä kielellä. Joidenkin jaksojen kohdalla on myös suomenkielinen nimi jaksolle. Koska kaikki suomenkieliset nimet eivät ole varmoja, niin ainakin osassa Carl Barksin tarinoihin perustuvissa jaksojen nimissä se on suomennettu siten, kuin kyseinen Barksin tarinakin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (1987–1988)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Alkup. esityspäivä
11 Don't Give Up the Ship
Treasure of the Golden Suns (Part 1)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Aku liittyy laivastoon ja lähettää sisarenpoikansa Tupun, Hupun ja Lupun enonsa Roope Ankan luokse. Samaan aikaan salaperäinen mies nimeltään El Capitán vapauttaa Karhukoplan vankilasta, jotta he voisivat auttaa häntä varastamaan erään aarrekartan Roopelta. 
22 Wronguay In Ronguay
Treasure of the Golden Suns (Part 2)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Tehtyään tyhjäksi Karhukoplan aikeet Roope ja pojat tulkitsevat outoa merkintää kartassa, joka johtaa uponneelle aarrelaivalle Ronguayssa. Kulta-Into Pii ja El Capitán yrittävät kuitenkin estää heitä joka käänteessä. 
33 Three Ducks of the Condor
Treasure of the Golden Suns (Part 3)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Löytääkseen Kultaisten aurinkojen laakson ja siellä sijaitsevan aarteen Roope päättää etsiä sinne johtavan kartan. Hänen on ensin saatava puolet kartasta Kultaisen auringon ylipapilta Joaquin Slowlylta, mutta päästäkseen Slowlyn vuorenhuipulla olevaan linnoitukseen hänen täytyy värvätä Pelle Peloton rakentamaan erityinen ilma-alus ja Heimo Huima lentämään sitä. Kolmen päivän lomalla Panamassa oleva Aku liittyy heidän mukaansa. 
44 Cold Duck
Treasure of the Golden Suns (Part 4)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
55 Too Much of a Gold Thing
Treasure of the Golden Suns (Part 5)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
66 Send in the Clones
Karhukopla vauhdissa
1987-9-2121. syyskuuta 1987
Milla päättää viimein saada käsiinsä Roope-sedän onnenlantin. Hän muuttaa Karhukoplan Tupuksi, Hupuksi ja Lupuksi ja lähettää heidät etsimään lanttia. Suunnitelmiin tulee mutkia, kun koplalaiset sekoittuvat oikeisiin ankanpoikiin. 
77 Sphinx for the Memories
Aku valtaistuimella / Sfinksin vonksin
1987-9-2222. syyskuuta 1987
Aku saa lomaa laivastosta ja päättää tulla tapaamaan sisarenpoikiaan sekä Roopea. Matkalla Aku kuitenkin siepataan, joten Tupun, Hupun ja Lupun on lähdettävä etsimään häntä. 
88 Where No Duck Has Gone Before 1987-9-2323. syyskuuta 1987
 
99 Armstrong
Väkeväinen / Robotti väkeväinen / Vahvakäsi
1987-9-2424. syyskuuta 1987
Pelle Peloton keksii uuden ja hienon robotti Väkeväisen, joka pystyy mihin vain. Kun robotti on myyty Roopelle, paljastuu, että laitteeseen on tullut vika ohjelmoidessa ja että se yrittää vallata maan Roopen rahojen avulla. 
1010 Robot Robbers
Robottiryövärit
1987-9-2525. syyskuuta 1987
Pelle rakentaa erän uusia robotteja rakennustöitä varten. Kulta-Into Pii ostaa robotit ja käyttää niitä uuden kauppahallin rakentamiseen. Saman iltana Karhukopla pakenee vankilasta ja ottaa uudet robotit ohjattavakseen. 
1111 Magica's Shadow War
Varjokapina
1987-9-2828. syyskuuta 1987
Milla keksii uuden juonen napata Roopen onnenlantti: hän irrottaa varjonsa itsestään ja kouluttaa sen varastamaan rahan. Millan harmiksi varjo ei ole lainkaan yhteistyöhaluinen. 
1212 Master of the Djinni
Isännät ja henki / Lampun henki
1987-9-2929. syyskuuta 1987
Roope ja Kulta-Into ryhtyvät kilpailuun, kumpi löytää ensimmäisenä Aladdinin luolassa olevan taikalampun. 
1313 Hotel Strangeduck
Hotelli Outoankka
1987-9-3030. syyskuuta 1987
Roope muuttaa vanhan linnan loistohotelliksi. Mutta miten käy hotellinpidon, kun linnassa kummittelee ja vieraatkin käyttäytyvät epäilyttävästi? 
1414 Lost Crown of Genghis Khan
Tsingis kaanin kadonnut kruunu
1987-10-11. lokakuuta 1987
Roope retkikuntineen osallistuu tutkimusmatkailijoiden vuoden kilpailuun, jonka tavoitteena on Tshingis-kaanin kadonneen kruunun tuominen Ankkalinnaan. Mutkia Roopen matkaan aiheuttaa petollinen kilpatoveri ja kruunua hallussaan pitävä jättimäinen luminainen. 
1515 Duckman of Aquatraz 1987-10-22. lokakuuta 1987
 
1616 The Money Vanishes
Rahakato
1987-10-55. lokakuuta 1987
Karhukopla pakenee vankilasta ja varastaa Pelleltä huonekalunsiirtosäteen, jolla he toivovat voivansa ryöstää Roopen rahat. 
1717 Sir Gyro de Gearloose
Ritari Peloton
1987-10-66. lokakuuta 1987
 
1818 Dinosaur Ducks
Dinosaurusankat
1987-10-77. lokakuuta 1987
 
1919 Hero for Hire
Sankari vuokrattavana
1987-10-88. lokakuuta 1987
Roope antaa potkut lentäjälleen Heimo Huimalle sillä seurauksella, että tämä liittyy Karhukoplaan ja rupeaa 'roistoksi'. Onkin jo toinen juttu todistaa olevansa syytön - kun se hetki koittaa. 
2020 Superdoo!
Super-Sulo
1987-10-99. lokakuuta 1987
 
2121 Maid of the Myth
Unohdettu maa
1987-10-1212. lokakuuta 1987
Rouva Selma Taateli on niin vakuuttava valkyrian roolissa, että viikingit kaappaavat hänet ja vievät kyläänsä. Pelastusoperaatioon osallistuvat Heimo Huima, Roope, Tupu, Hupu ja Lupu sekä pikkuinen Tepa. 
2222 Down & Out in Duckburg
Roope-sedän outo uni
1987-10-1313. lokakuuta 1987
Roope menettää koko omaisuutensa vanhan velkakirjan nojalla. Vietettyään aikansa keppikerjäläisen elämää Roope päättää lähteä taisteluun menetetyn omaisuutensa takaisin saamiseksi. Miten käy Toivottomuuden niemen vesillä, jotka vilisevät haita? 
2323 Much Ado About Scrooge
Paljon melua Roopesta
1987-10-1414. lokakuuta 1987
Roope lähtee poikien kanssa kummitussaarelle etsimään kuulun draamakirjailijan kadonnutta näytelmää. Mukaan seurueeseen tuppautuu lipeväkielinen kaupustelija, joka myy kenelle tahansa mitä vain. 
2424 Top Duck
Lentäjä-ässä
1987-10-1515. lokakuuta 1987
 
2525 Pearl of Wisdom
Viisauden helmi
1987-10-1616. lokakuuta 1987
Pelottomat ankat lähtevät etsimään salaperäistä helmeä. Monet roistot yrittävät estää heitä, ja välillä tilanne näyttää tosi pahalta. Mutta rohkea rokan syö! Lopulta he löytävät etsimänsä, mutta silloin tapahtuu jotakin odottamatonta... 
2626 The Curse of Castle McDuck
McAnkan linnan kirous
1987-10-1919. lokakuuta 1987
Roope, pojat ja Tepa vierailevat Roopen esi-isän rakentamassa linnassa, jota paikallinen väki pelkää. Linnaa näet pitää vallassaan suuri, hohtava kummitushurtta. Mutta nykyankkoja ei niin vain lannistetakaan kummitusjutuilla. Roope päättää ratkaista aavekoiran arvoituksen. 
2727 Launchpad's Civil War
Heimo Huiman sisällissota
1987-10-2020. lokakuuta 1987
Heimo kutsutaan esittämään esi-isäänsä sisällissodan aikaan sijoittuvassa kuvaelmassa. Heimon harmiksi esi-isä on menettänyt maineensa toheloituaan taistelussa, ja Heimo päättää palauttaa isoisovaarinsa ja tämän miesten kunnian. 
2828 Sweet Duck of Youth
Nuoruuden lähteellä
1987-10-2121. lokakuuta 1987
 
2929 Earth Quack
Maanjäristys
1987-10-2222. lokakuuta 1987
Roope lähtee maan uumeniin selvittämään, mistä salaperäiset äänet kaivostunnelissa ovat peräisin. Hän törmää olentoihin, jotka urheilukisoillaan aiheuttavat maanjäristyksiä. 
3030 Home Sweet Homer 1987-10-2323. lokakuuta 1987
 
3131 Bermuda Triangle Tangle
Bermudan kolmio
1987-10-2626. lokakuuta 1987
Roopen rahtilaivastosta on jälleen kadonnut alus. Roope lähtee pahamaineiseen Bermudan kolmioon selvittämään, mistä laivojen katoamiset johtuvat. 
3232 Micro Ducks from Outer Space
Mikroankat avaruudesta
1987-10-2727. lokakuuta 1987
Roope näpelöi avaruuden asukkaiden pienennyskojetta ja kutistaa itsensä, ankanpojat sekä Tepan hyönteisten kokoisiksi. Takaisin omaan kokoon olisi mieli, mutta kuka kuulisi mikroankan ininän? 
3333 Back to the Klondike
Takaisin Klondikeen / Klondyken kulta-aika
1987-10-2828. lokakuuta 1987
Roope ja pojat matkaavat Klondikeen, missä Roope tapaa uudestaan nuoruuden ihastuksensa Kultu Kimalluksen
3434 Horse Scents
Suuri hevoskilpailu
1987-10-2929. lokakuuta 1987
Roope ja Kulta-Into Pii ovat ilmoittaneet hevosensa ratsastuskilpailuihin. Tepakin osallistuu vanhalla työhevosella. 
3535 Scrooge's Pet
Roopen lemmikki
1987-10-3030. lokakuuta 1987
Pojat ilahduttavat Roopea lemmikkisopulilla. Ilon sijasta Roopen pikku lemmikki tuntuukin tuottavan harmaita hiuksia. 
3636 A Drain on the Economy
Kankkulan kaivoon / Rahaa viemäriin
1987-11-22. marraskuuta 1987
Roope ja Kulta-Into Pii joutuvat taas kerran kilpasille siitä, kumpi on rikkaampi. Kisa ratkaistaan punnitsemalla kummankin rahat. Kulta-Into Pii uhoaa voittavansa, maksoi mitä maksoi, ja ottaa avukseen Karhukoplan. 
3737 A Whale of a Bad Time
Kapteeni Ankka ja valkoinen valas / Valaan vatsassa
1987-11-33. marraskuuta 1987
Kulta-Into Pii on keksinyt jälleen juonen Roopen rahojen menoksi. Miekkavalaaksi naamioitu sukellusvene kaappaa rahalastissa olleet rahtilaivat. Pelastusoperaatioon osallistuvat laivasto ja siellä palveleva Aku Ankka. 
3838 Aqua Ducks
Pohjantähteet / Vesikansan valtakunnassa
1987-11-44. marraskuuta 1987
Roope käynnistää rahojen pelastusoperaation. Kapuloita rattaisiin heittää vesikansa, joka tuomitsee retkikunnan 400 vuodeksi pakkotyöhön elinympäristönsä roskaamisesta. Aika käy vähiin, ja Roopen omaisuus makaa meren pohjassa. 
3939 Working for Scales
Kumpi onkaan rikkaampi?
1987-11-55. marraskuuta 1987
 
4040 Merit-Time Adventure
Ansionsa kullakin
1987-11-66. marraskuuta 1987
Valtavan suuri merihirviö uhkaa Ankkalinnaa. Se käy Roope-sedän laivan kimppuun. Yhdessä Tupun, Hupun ja Lupun kanssa Roope-setä lähtee ajamaan merihirviötä takaa, mutta heitäpä odottaakin paljon hurjempi seikkailu... 
4141 The Golden Fleecing
Kultainen talja
1987-11-1616. marraskuuta 1987
 
4242 Ducks of the West 1987-11-1717. marraskuuta 1987
 
4343 Time Teasers 1987-11-1818. marraskuuta 1987
 
4444 Back Out in the Outback 1987-11-1919. marraskuuta 1987
 
4545 Raiders of the Lost Harp
Kadonneen harpun metsästäjät
1987-11-2020. marraskuuta 1987
Roope saa käsiinsä maagisen harpun, joka on kuin valheenpaljastin. Milla Magiakin havittelee harppua itselleen. 
4646 The Right Duck 1987-11-2323. marraskuuta 1987
 
4747 Scroogerello
Rohkimo / Toisenlainen tuhkimotarina
1987-11-2424. marraskuuta 1987
Roope näkee unta, jossa hän Rohkimo. Hänellä on ilkeä isäpuoli Kulta-Into Pii sekä kolme ilkeää Karhukonna-veljeä. 
4848 Double-O-Duck
Tupla-ankka
1987-11-2525. marraskuuta 1987
 
4949 Luck o' the Ducks 1987-11-2626. marraskuuta 1987
 
5050 Duckworth's Revolt 1987-11-2727. marraskuuta 1987
 
5151 Magica's Magic Mirror & Take Me Out of the Ballgame 1987-11-3030. marraskuuta 1987
 
5252 Duck to the Future 1987-12-11. joulukuuta 1987
 
5353 Jungle Duck
Viidakkoankka
1987-12-22. joulukuuta 1987
 
5454 Launchpad's First Crash 1987-12-33. joulukuuta 1987
 
5555 Dime Enough for Luck 1987-12-44. joulukuuta 1987
 
5656 Duck in the Iron Mask
Ankka rautanaamiossa
1987-12-77. joulukuuta 1987
 
5757 The Uncrashable Hindentanic 1987-12-88. joulukuuta 1987
 
5858 The Status Seekers 1987-12-99. joulukuuta 1987
 
5959 Nothing to Fear
Ei mitään pelättävää
1987-12-1414. joulukuuta 1987
 
6060 Dr. Jekyll & Mr. McDuck
Tohtori Jekyll ja Herra Ankka
1987-12-2323. joulukuuta 1987
 
6161 Once Upon a Dime 1987-12-2424. joulukuuta 1987
 
6262 Spies in Their Eyes 1987-12-2525. joulukuuta 1987
 
6363 All Ducks on Deck 1987-12-3030. joulukuuta 1987
 
6464 Ducky Horror Picture Show 1987-12-3131. joulukuuta 1987
 
6565 Till Nephews Do Us Part 1988-1-11. tammikuuta 1988
 

Toinen tuotantokausi (1988–1989)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
662 Marking Time
Puumerkki
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Roope ostaa Kulta-Into Piin saaren, jolta on löytynyt timanttiesiintymä. Pii saa vihiä jalokivistä ja räjäyttää saaren kahtia. Pellen keksimän bombastiumin avulla ankat päättävät lähteä menneisyyteen muuttamaan asioiden kulkua. 
672 The Duck Who Would Be King
Ankka, joka halusi olla kuningas
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Epäonnistuneen aikamatkailun seurauksena ankat päätyvät esihistorialliselta kaudelta muinaiseen Kiinaan. Julma diktaattori Mung Ho hallitsee kansaa pelolla ja kerää vauraudet itselleen. Ankat joutuvat tapahtumien keskelle yrittäessään pelastaa kauniin Sen-Senin. 
682 Bubba Trubba
Baba-pulmia
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat pääsevät vihdoin takaisin omaan aikaansa. Mukana saapuu myös esihistorialliselta ajalta aikakoneen mukaan ryöminyt luola-ankka Baba. Pojat alkavat opettaa Baballe nykyajan tapoja, mutta selkkauksilta ei voida välttyä. 
692 Ducks on the Lam
Aito vai huijari?
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Karhukopla on onnistunut ujuttautumaan Roopen rahasäiliöön. Varmistaakseen menestyksensä he kieltävät jokaista Roopen omistamaa pankkia antamaan rahaa huijarille, joka tekeytyy Roope Ankaksi. Roope joutuu vankilaan, mutta Baban avulla hän pääsee pälkähästä. 
702 Ali Bubba's Cave
Ali Baban luola
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat lähtevät Killingin saarelle etsimään timanttia, jolla Roope saisi maksettua velkansa Piille. Pii arvaa suunnitelman ja estää ankkojen pääsyn timanttiluolaan. Esihistoriaan lähetetty Baba alkaa ikävöidä Roopea ja palaa viime hetkellä pelastamaan ankat pulasta. 
712 Liquid Assets
Rahat likoon
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Karhukopla junailee valtatien rakennushankkeen uusiksi ja Roopen rahasäiliö joutuu vaaravyöhykkeelle. Roopen uusi kirjanpitäjä Maukka Munankuori keksii, minne Roopen rahat on turvallista sijoittaa. Roopen pahat aavistukset osuvat oikeaan. 
722 Frozen Assets
Jäädytetyt varat
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Rahojen virrattua veden mukana Karhukoplan takapihalle tarvitaan nerokas suunnitelma. Maukalla välähtää jälleen ja ankat päättävät jäädyttää vesimassan. Roope tarvitsee rahasäiliölleen tehokkaan vartioinnin ja näyttämölle astuu Turbo-ankka. 
732 Full Metal Duck
Teräsankka
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Maukka opettelee käyttämään uutta Turbo-ankka-pukuaan ja onnistuu päihittämään Roopen hurjan robottivahdin. Karhukopla päättää kaapata Turbo-ankan omiin tarkoituksiinsa. 
742 The Billionaire Beagle Boys Club
Karhukopla miljonääri-kerhossa
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Turbo-ankan avulla Karhukopla on ottanut Roopen rahasäiliön haltuunsa ja Konna-muori alkaa nauttia ylellisestä elämästä. Karhukopla järjestää juhlat kartanossa ja ankanpojille avautuu mahdollisuus lähteä etsimään kaapattua Turbo-ankkaa. 
752 Money to Burn
Raha palaa
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Ankat paikantavat meren pohjaan valuneen rahasäiliön, mutta niin paikantavat muutamat muutkin ja ankkojen seikkailu saa uuden suunnan. He joutuvat nimittäin etsimään rahasäiliötä avaruudesta! 

Kolmas tuotantokausi (1989–1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
761 The Land of Trala La
Tra LaLa
1989-9-1818. syyskuuta 1989
Roope saa hermoromahduksen jatkuvien rahanpyytäjien takia. Lääkäri määrää hänet lomalle paikkaan, jossa ei tunneta rahaa. Ankat löytävät salaiseen laaksoon, kaukaiseen Tra La Lahan, jonka asukkaat viettävät rauhanomaista elämää. 
772 Allowance Day
Viikkopäiväraha
1989-9-1919. syyskuuta 1989
Ankanpojat haluaisivat ostaa skootterin, mutta tarjous loppuu päivää ennen kuin on poikien viikkorahapäivä. Neuvokkaat pojat päättävät huijata Roopen uskomaan, että päivä koittaa aiemmin, mutta saavat vahingossa koko maailman uskomaan samaan. 
783 Bubbeo & Juliet
Babeo ja Julia
1989-9-2020. syyskuuta 1989
Roopen naapuriin muuttaa uusi perhe ja Roope ei ole uusrikkaista naapureista mielissään. Baba ihastuu perheen tyttäreen ja naapurisopu on pahasti uhattuna. 
794 The Good Muddahs
Karhukissat
1989-9-2121. syyskuuta 1989
Tepa on harmissaan, sillä hänestä tuntuu ettei kellään ole aikaa hänelle. Karhukissat suunnittelevat ryöstöä, mutta sen epäonnistuessa kaappaavat Tepan mukaansa. Tepaa kaappaus ei harmita ja Karhukissat päättävät auttaa Tepaa. 
805 My Mother the Psychic
Äitini on ennustaja
1989-9-2222. syyskuuta 1989
Rouva Munankuori saa sähköiskun televisiostaan. Iskulla on yllättäviä vaikutuksia, ja rouva oppii ennustamaan tulevaa. Roope palkkaa hänet palvelukseensa, mutta Kulta-Into Pii on myös kiinnostunut rouva Munankuoren taidoista. 
816 Metal Attraction
Metallinen ihastus
1989-11-22. marraskuuta 1989
Rouva Taateli on uupunut. Pelle päättää keksiä hänelle apulaisen ja niin kartanoon saapuu Robotiina, joka iskee silmänsä Turbo-ankkaan ja kohta on Maukan kolmiodraama valmis. 
827 Dough Ray Me
Rahaa kuin roskaa
1989-11-33. marraskuuta 1989
Pojat haluavat kesätöitä ja tarjoutuvat Pellen pajaan siivoamaan. Pellen uusi monistuskone joutuu poikien käsiin ja nämä alkavat monistaa kaikkea mitä haluavat. Yhtäkkiä koko kaupunki on hukkua rahaan. 
838 Bubba's Big Brainstorm
Baba älykkönä
1989-11-66. marraskuuta 1989
Baban huono todistus harmittaa Roopea. Baba haluaa olla Roopelle mieliksi ja päättää kokeilla Pellen uutta keksintöä, ajatuskupua. Kuvun vaikutus on suurempi kuin kukaan osasi kuvitella. 
849 The Big Flub
Suuri kupla
1989-11-77. marraskuuta 1989
Maukka päättää todistaa, että hän tuntee mainosalaa ja todistaakseen sen Roopelle, hän alkaa kuvata mainoksia. Maukan mainokset päätyvät vahingossa televisioon ja pian kaikki haluavat ostaa tuotteen, jota ei ole olemassa. 
8510 A Case of Mistaken Secret Identity
Väärä salaisuus
1989-11-88. marraskuuta 1989
Turbo-ankan oikea henkilöllisyys kiinnostaa kaikkia, mutta Maukka on luvannut olla paljastamatta totuutta. Lupaus käy kuitenkin vaikeaksi, kun kaikki uskovat heimon olevan oikea Turbo-ankka. 
8611 Blue Collar Scrooge
Roopen unohdus
1989-11-99. marraskuuta 1989
Roope päättää tehdä rankkoja supistuksia rullalautatehtaallaan, mutta epäonninen sattuma johtaa Roopen täydelliseen muistin menetykseen. Roope ajautuu omalle tehtaalleen töihin ja alkaa kapinoida huonoja työoloja vastaan. 
8712 Beaglemania
Koplakuume
1989-11-1010. marraskuuta 1989
Karhukopla haluaa varastaa bändikilpailun palkinnon, mutta he jäävätkin kiinni rysän päältä ja joutuvat lavalle. Karhukoplaa odottaa ennen näkemätön suosio. 
8813 Yuppy Ducks
Pojat johtajina.
1989-11-1313. marraskuuta 1989
Roope potee outoja oireita ja lääkäri huomaa hänen kärsivän rahatäi-tartunnasta. Roope joutuu viikoksi karanteeniin ja sillä aikaa Tupu, Hupu ja Lupu ottavat Ankkayhtymän johtoonsa. 
8914 The Bride Wore Stripes
Morsian pukeutuu raitaan
1989-11-1414. marraskuuta 1989
Konna-muori keksii nerokkaan suunnitelman: hän aikoo Roopen vaimoksi ottaakseen avioeron ja saadakseen näin puolet Roopen omaisuudesta. Roope arvaa suunnitelman ja Konnamuorille seuraa tiukat paikat. 
9015 The Unbreakable Bin
Särkymätön säiliö
1989-11-1515. marraskuuta 1989
Pelle keksii särkymättömän lasin. Roope haistaa tilaisuuden ja päällystää koko säiliönsä uudella lasilla. Helpottuneena Roope erottaa kaikki vartijansa ja lähtee lomalle. 
9116 Attack of the Fifty-Foot Webby
Jättiläis-Tepan hyökkäys
1989-11-1616. marraskuuta 1989
Roope ja pojat päättävät matkustaa Afrikkaan. Tepakin haluaisi mukaan, mutta Roopen mielestä se on liian vaarallista. Tepa lähtee salaa mukaan ja viidakossa häntä odottaa valtava yllätys. 
9217 The Masked Mallard
Naamio-ankka
1989-11-1717. marraskuuta 1989
TV-toimittaja saa Roopen näyttämään mistään piittaamattomalta kiskurilta. Roope haluaisi tehdä hyvää, mutta pelkää sen näyttävän vain mainostempulta. Naamio-ankka astuu esiin. 
9318 A DuckTales Valentine (Amour or Less)
Roope Ankka rakastuu
1990-2-1111. helmikuuta 1990
 

Neljäs tuotantokausi (1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Alkup. esityspäivä
941 Ducky Mountain High
Vuorten kutsu
1990-9-1010. syyskuuta 1990
Roope haistaa kullantuoksun paperiarkista ja päättää heti lähteä selvittämään, mistä paperi on peräisin. Kulta-Into Pii saa vihiä Roopen matkasta ja seuraa perässä. Perillä molempia ankkoja odottaa vanha mutta mieluisa yllätys. 
952 Attack of the Metal Mites 1990-9-1818. syyskuuta 1990
 
963 The Duck Who Knew Too Much
Ankka, joka tiesi liikaa
1990-9-2626. syyskuuta 1990
Maukka voittaa viikon matkan Sveitsiin, mutta Roope ei anna lomaa ja Maukka päättää huijata olevansa sairas. Sveitsissä Maukka joutuu keskelle vakoilujännäriä Roopen tehtaalla! 
974 New Gizmo-Kids on the Block 1990-11-55. marraskuuta 1990
 
985 Scrooge's Last Adventure
Roopen viimeinen seikkailu
1990-11-1717. marraskuuta 1990
Pojat hajottavat Roopen vanhan kellon ja vievät sen tohtori Kellopelille korjattavaksi. Roope odottelee lääkärin tarkastuksen tuloksia. Kun tohtori soittaa, Roope kuvittelee hetkensä koittaneen. 
996 The Golden Goose (Part 1) 1990-11-2727. marraskuuta 1990
 
1007 The Golden Goose (Part 2) 1990-11-2828. marraskuuta 1990
 

Carl Barksin tarinoihin perustuvat jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Jakson suomenkielinen nimi Jakson englanninkielinen nimi Tarinan suomenkielinen nimi Tarinan englanninkielinen nimi
18. Elintasokisa The Status Seeker Juovikas rubiini The Status Seeker
24. Roope-sedän outo uni Down And Out In Duckburg Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan The Horseradish Story
29. Pohjantähteet Catch as Cash Can (3): Aqua Ducks Atlantiksen arvoitus The Secret of Atlantis
33. Kultainen talja The Golden Fleecing Kultainen talja The Golden Fleecing
42. Mikroankat avaruudesta Micro Ducks From Outer Space Mikroankat avaruudesta / Roope-setä ja lentävän lautasen pikkumiehet Micro Ducks From Outer Space
43. Robottiryövärit Robot Robbers Pilviä hipovat miehet The Giant Robot Robbers
45. Tsingis kaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan Tsingiskaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan
52. McAnkan linnan kirous The Curse of Castle McDuck Vaskervillen koira Hound Of Whiskervilles
54. Maanjäristys Earthquake Maanalainen maailma Land Beneath the Ground
56. Roopen lemmikki Scrooge's Pet Sopulivuosi Lemming with the Locket
58. Takaisin Klondikeen / Klondyken kulta-aika Back to the Klondike Takaisin Klondikeen Back to the Klondike
63. Hotelli Outoankka Hotel Strangeduck Vanhan linnan salaisuus Old Castle's Secret
81. Rahat likoon Super DuckTales (1): Liquid Assets Ovela Roope-setä Only a Poor Old Man
89. Särkymätön säiliö The Unbreakable Bin Ikilasi / Roope-setä lasittaa rahasäiliönsä The Unsafe Safe
96. Tra LaLa The Land of Tra-La-La Onnellinen laakso Trala la

Ankronikka DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VOLUME 1:

  • Aku valtaistuimella
  • Vahvakäsi
  • Lampun henki
  • Hotelli Outoankka
  • Rahakato
  • Tsingis-khanin kadonnut kruunu

VOLUME 2:

  • Supersulo
  • Lentäjä-ässä
  • Paljon melua Roopesta
  • Heimo Huiman sisällissota
  • McAnkan linnan kirous
  • Kankkulan kaivoon
  • Kapteeni Ankka ja valkoinen valas