Luettelo televisiosarjan Ankronikka jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ankronikka (engl. DuckTales) on Walt Disney Companyn tuottama piirrossarja, jota esitettiin vuosina 19871990.

Alla on luettelo kaikista sarjan jaksoista alkuperäisellä kielellä. Joidenkin jaksojen kohdalla on myös suomenkielinen nimi jaksolle. Koska kaikki suomenkieliset nimet eivät ole varmoja, niin ainakin osassa Carl Barksin tarinoihin perustuvissa jaksojen nimissä se on suomennettu siten, kuin kyseinen Barksin tarinakin.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi (1987–1988)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Alkup. esityspäivä
11 Don't Give Up the Ship
Treasure of the Golden Suns (Part 1)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Aku liittyy laivastoon ja lähettää sisarenpoikansa Tupun, Hupun ja Lupun enonsa Roope Ankan luokse. Samaan aikaan salaperäinen mies nimeltään El Capitán vapauttaa Karhukoplan vankilasta, jotta he voisivat auttaa häntä varastamaan erään aarrekartan Roopen hallusta. 
22 Wronguay In Ronguay
Treasure of the Golden Suns (Part 2)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Tehtyään tyhjäksi Kaurhukoplan aikeet, Roope ja hänen siskontyttären poikansa tulkitsevat outoa merkintää kartassa, joka johtaa uponneelle aarrelaivalle Ronguayssa. Kulta-Into Pii ja El Capitán yrittävät kuitenkin estää heitä joka käänteessä. 
33 Three Ducks of the Condor
Treasure of the Golden Suns (Part 3)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
Löytääkseen Kultaisten aurinkojen laakson ja siellä sijaitsevan aarteen, Roope päättää etsiä sinne johtavan kartan. Hänen on ensin saatava puolet kartasta Kultaisen auringon ylipapilta Joaquin Slowlylta, mutta päästäkseen Slowlyn vuorenhuipulla olevaan linnoitukseen, hänen täytyy värvätä Pelle Peloton rakentamaan erityinen ilma-alus , ja Heimo Huima lentämään sitä. Kolmen päivän lomalla Panamassa oleva Aku liittyy heidän mukaansa. 
44 Cold Duck
Treasure of the Golden Suns (Part 4)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
55 Too Much of a Gold Thing
Treasure of the Golden Suns (Part 5)
1987-9-1818. syyskuuta 1987
 
66 Send in the Clones”
”Karhukopla vauhdissa
1987-9-2121. syyskuuta 1987
Milla päättää viimein saada käsiinsä Roope sedän onnenlantin, hän muuttaa Karhukoplan Tupuksi, Hupuksi ja Lupuksi ja lähettää heidät etsimään lanttia. Suunnitelmiin tulee mutkia kun Koplalaiset sekoittuvat oikeisiin ankanpoikiin. 
77 Sphinx for the Memories”
”Aku valtaistuimella / Sfinksin vonksin
1987-9-2222. syyskuuta 1987
Akun saa lomaa laivastosta ja päättää tulla tapaamaan sisarenpoikiaan sekä Roopea. Matkalla hänet kuitenkin siepataan joten Tupun, Hupun ja Lupun on lähdettävä perään etsimään Akua. 
88 Where No Duck Has Gone Before 1987-9-2323. syyskuuta 1987
 
99 Armstrong”
”Väkeväinen / Robotti väkeväinen / Vahvakäsi
1987-9-2424. syyskuuta 1987
Pelle Peloton keksii uuden ja hienon robotti Väkeväisen, joka pystyy mihin vain. Kun robotti on myyty Roopelle paljastuu että laitteeseen on tullut vika ohjelmoidessa ja että se yrittää vallata maan Roopen rahojen avulla. 
1010 Robot Robbers”
”Robottiryövärit
1987-9-2525. syyskuuta 1987
Pelle rakentaa erän uusia robotteja rakennustöitä varten. Kulta-Into Pii ostaa robotit ja käyttää niitä uuden kappahallin rakentamiseen. Saman iltana Karhukopla pakenee vankilasta ja ottaa uudet robotit ohjattavakseen. 
1111 Magica's Shadow War”
”Varjokapina
1987-9-2828. syyskuuta 1987
Milla keksii uuden juonen napata Roopen onnenlantti, hän irrtottaa varjonsa itsestään ja kouluttaa sen varastaamaan rahan. Millan harmiksi varjo ei ole lainkaan yhteistyö haluinen. 
1212 Master of the Djinni”
”Isännät ja henki / Lampun henki
1987-9-2929. syyskuuta 1987
Roope ja Kulta-Into ryhtyvät kinpailuun kuka löytää ensimmäisenä Aladinin luolassa olevan taikalampun. 
1313 Hotel Strangeduck”
”Hotelli Outoankka
1987-9-3030. syyskuuta 1987
Roope muuttaa vanhan linnan loistohotelliksi. Mutta miten käy hotellinpidon, kun linnassa kummittelee ja vieraatkin käyttäytyvät epäilyttävästi? 
1414 Lost Crown of Genghis Khan”
”Tsingis kaanin kadonnut kruunu
1987-10-11. lokakuuta 1987
Roope retkikuntineen osallistuu tutkimusmatkailijain vuoden kilpailuun, jonka tavoitteena on Tshingis-kaanin kadonneen kruunun tuominen Ankkalinnaan. Mutkia Roopen matkaan aiheuttaa petollinen kilpatoveri ja kruunua hallussaan pitävä jättimäinen luminainen. 
1515 Duckman of Aquatraz 1987-10-22. lokakuuta 1987
 
1616 The Money Vanishes”
”Rahakato
1987-10-55. lokakuuta 1987
Karhukopla pakenee vankilasta ja varastaa Pelleltä huonekalusiirto säteen, jolla he toivovat voivansa ryöstää Roopen rahat. 
1717 Sir Gyro de Gearloose”
”Ritari Peloton
1987-10-66. lokakuuta 1987
 
1818 Dinosaur Ducks”
”Dinosaurusankat
1987-10-77. lokakuuta 1987
 
1919 Hero for Hire”
”Sankari vuokrattavana
1987-10-88. lokakuuta 1987
Roope antaa potkut lentäjälleen Heimo Huimalle, sillä seurauksella, että Heimo liittyy Karhukoplaan ja rupeaa 'roistoksi'. Onkin jo toinen juttu todistaa olevansa syytön - kun se hetki koittaa. 
2020 Superdoo!”
”Super-Sulo
1987-10-99. lokakuuta 1987
 

Toinen tuotantokausi (1988–1989)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä
662 Marking Time”
”Puumerkki
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Roope ostaa Kulta-Into Piin saaren, josta on löytynyt timanttiesiintymä. Pii saa vihiä jalokivistä ja räjäyttää saaren kahtia. Pellen keksimän bombastiumin avulla ankat päättävät lähteä menneisyyteen muuttamaan asioiden kulkua. 
672 The Duck Who Would Be King”
”Ankka, joka halusi olla kuningas
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Epäonnistuneen aikamatkailun seurauksena ankat päätyvät esihistorialliselta kaudelta muinaiseen Kiinaan. Julma diktaattori Mung Ho hallitsee kansaa pelolla ja kerää vauraudet itselleen. Ankat joutuvat tapahtumien keskelle yrittäessään pelastaa kauniin Sen-Senin. 
682 Bubba Trubba”
”Baba-pulmia
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat pääsevät vihdoin takaisin omaan aikaansa. Mukana saapuu myös esi-historialliselta ajalta aikakoneen mukaan ryöminyt luola-ankka Baba. Pojat alkavat opettaa Baballe nykyajan tapoja, mutta selkkauksilta ei voida välttyä. 
692 Ducks on the Lam”
”Aito vai huijari?
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Karhukopla on onnistunut ujuttautumaan Roopen rahasäiliöön. Varmistaakseen menestyksensä, he kieltävät jokaista Roopen omistamaa pankkia antamaan rahaa huijarille, joka tekeytyy Roope Ankaksi. Roope joutuu vankilaan, mutta Baban avulla hän pääsee pälkähästä. 
702 Ali Bubba's Cave”
”Ali Baban luola
1988-11-2424. marraskuuta 1988
Ankat lähtevät Killingin saarelle etsimään timanttia, jolla Roope saisi maksettua velkansa Piille. Pii arvaa suunnitelman ja estää ankkojen pääsyn timanttiluolaan. Esi-historiaan lähetetty Baba alkaa ikävöidä Roopea ja palaa viime hetkellä pelastamaan ankat pulasta. 
712 Liquid Assets”
”Rahat likoon
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Karhukopla junailee valtatien rakennushankkeen uusiksi ja Roopen rahasäiliö joutuu vaaravyöhykkeelle. Roopen uusi kirjanpitäjä Maukka Munankuori keksii minne Roopen rahat on turvallista sijoittaa. Roopen pahat aavistukset osuvat oikeaan. 
722 Frozen Assets”
”Jäädytetyt varat
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Rahojen virrattua veden mukana Karhukoplan takapihalle, tarvitaan nerokas suunnitelma. Maukalla välähtää jälleen ja ankat päättävät jäädyttää vesimassan. Roope tarvitsee rahasäiliölleen tehokkaan vartioinnin ja näyttämölle astuu Turbo-ankka. 
732 Full Metal Duck”
”Teräsankka
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Maukka opettelee käyttämään uutta Turbo-ankka pukuaan ja onnistuu päihittämään Roopen hurjan robottivahdin. Karhukopla päättää kaapata Turbo-ankan omiin tarkoituksiinsa. 
742 The Billionaire Beagle Boys Club”
”Karhukopla miljonääri-kerhossa
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Turbo-ankan avulla Karhukopla on ottanut Roopen rahasäiliön haltuunsa ja Konna-muori alkaa nauttia ylellisestä elämästä. Karhukopla järjestää juhlat kartanossa ja ankanpojille avautuu mahdollisuus lähteä etsimään kaapattua Turbo-ankkaa. 
752 Money to Burn”
”Raha palaa
1989-3-2626. maaliskuuta 1989
Ankat paikantavat meren pohjaan valuneen rahasäiliön, mutta niin paikantavat muutamat muutkin ja ankkojen seikkailu saa uuden suunnan. He joutuvat nimittäin etsimään rahasäiliötä avaruudesta! 

Kolmas tuotantokausi (1989–1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kausi Nimi Alkup. esityspäivä

Neljäs tuotantokausi (1990)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Alkup. esityspäivä
941 Ducky Mountain High
Vuorten kutsu
1990-9-1010. syyskuuta 1990
Roope haistaa kullantuoksun paperiarkista ja päättää heti lähteä selvittämään mistä paperi on peräisin. Kulta-Into Pii saa vihiä Roopen matkasta ja seuraa perässä. Perillä molempia ankkoja odottaa vanha, mutta mieluisa yllätys. 

Carl Barksin tarinoihin perustuvat jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Jakson suomenkielinen nimi Jakson englanninkielinen nimi Tarinan suomenkielinen nimi Tarinan englanninkielinen nimi
18. Elintasokisa The Status Seeker Juovikas rubiini The Status Seeker
24. Roope-sedän outo uni Down And Out In Duckburg Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan The Horseradish Story
29. Pohjantähteet Catch as Cash Can (3): Aqua Ducks Atlantiksen arvoitus The Secret of Atlantis
33. Kultainen talja The Golden Fleecing Kultainen talja The Golden Fleecing
42. Mikroankat avaruudesta Micro Ducks From Outer Space Mikroankat avaruudesta / Roope-setä ja lentävän lautasen pikkumiehet Micro Ducks From Outer Space
43. Robottiryövärit Robot Robbers Pilviä hipovat miehet The Giant Robot Robbers
45. Tsingis kaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan Tsingiskaanin kadonnut kruunu Lost Crown Of Genghis Khan
52. McAnkan linnan kirous The Curse of Castle McDuck Vaskervillen koira Hound Of Whiskervilles
54. Maanjäristys Earthquake Maanalainen maailma Land Beneath the Ground
56. Roopen lemmikki Scrooge's Pet Sopulivuosi Lemming with the Locket
58. Takaisin Klondikeen / Klondyken kulta-aika Back to the Klondike Takaisin Klondikeen Back to the Klondike
63. Hotelli Outoankka Hotel Strangeduck Vanhan linnan salaisuus Old Castle's Secret
81. ? Super DuckTales (1): Liquid Assets Ovela Roope-setä Only a Poor Old Man
89. Särkymätön säiliö The Unbreakable Bin Ikilasi / Roope-setä lasittaa rahasäiliönsä The Unsafe Safe
96. Onnellinen laakso The Land of Tra-La-La Onnellinen laakso Trala la

Ankronikka DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VOLUME 1:

- Aku Valtaistuimella

- Vahvakäsi

- Lampun henki

- Hotelli Outoankka

- Rahakato

- Tsingis-khanin kadonnut kruunu


VOLUME 2:

- Supersulo

- Lentäjä-ässä

- Paljon melua Roopesta

- Heimo Huiman sisällissota

- McAnkan linnan kirous

- Kankkulan kaivoon

- Kapteeni Ankka ja valkoinen valas