Luettelo olympialajeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo urheilulajeista, jotka kuuluvat tai ovat joskus kuuluneet kesäolympialaisten ja/tai talviolympialaisten kisaohjelmaan.

  • X = mukana kisaohjelmassa
  • (n) = näytöslajina

Kesäolympialaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1800 1900 2000
Kisat 96 00 04 06 08 12 16 20 24 28 32 36 48 52 56 60 64 68 72 76 80 84 88 92 96 00 04 08 12 16
Ammunta X X   X X X   X X   X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Avovesiuinti                                                       X X X
Baseball           (n)           (n)     (n)   (n)         (n) (n) X X X X X  
BMX-pyöräily                                                       X X X
Golf   X X                                                     X
Haavipallo     X X           (n) (n)   (n)                                
Jalkapallo   (n) (n) (n) X X X X X X   X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Jeu de paume       X         (n)                                        
Jousiammunta   X X   X     X                     X X X X X X X X X X X X
Judo                                 X   X X X X X X X X X X X X
Jääkiekko               X                                            
Koripallo     (n)                 X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Koskimelonta                                     X         X X X X X X X
Kriketti   X                                                        
Kroketti   X                                                        
Käsipallo                                     X X X X X X X X X X X X
Köydenveto   X X X X X X X                                            
Lentopallo                                 X X X X X X X X X X X X X X
Maahockey         X     X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Miekkailu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Moottoriveneily         X                                                  
Nykyaikainen viisiottelu           X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Nyrkkeily     X   X     X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Paini X   X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Painonnosto X   X X       X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Pelota   X             (n)                 (n)           (n)            
Poolo   X   X       X X     X                                    
Purjehdus   X     X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Pyöräily (rata- ja maantie-) X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Pöytätennis                                             X X X X X X X X
Racquets         X                                                
Rantalentopallo                                                 X X X X X X
Ratamelonta                 (n)     X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ratsastus   X       X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Rugby   X     X     X X                                         X
Rytminen voimistelu                                           X X X X X X X X X
Softball                                                 X X X X    
Soutu   X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Sulkapallo                                     (n)         X X X X X X X
Taekwondo                                   (n)       (n)       X X X X X
Taitoluistelu         X     X                                          
Taitouinti                                           X X X X X X X X X
Telinevoimistelu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Tennis X X X X X X X X X                 (n)       (n) X X X X X X X X
Trampoliinivoimistelu                                                   X X X X X
Triathlon                                                   X X X X X
Uimahypyt     X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Uinti X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Vesipallo   (n) (n)   X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Yleisurheilu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

Talviolympialaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1900 2000
Kisat 24 28 32 36 48 52 56 60 64 68 72 76 80 84 88 92 94 98 02 06 10
Alppihiihto X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ampumahiihto X X X X X X X X X X X X X X
Curling X (n) (n) (n) (n) (n) X X X X
Freestylehiihto (n) X X X X X X
Jääkiekko X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Kaukalopikaluistelu (n) X X X X X X
Lumilautailu X X X X
Maastohiihto X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Mäkihyppy X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ohjaskelkkailu X X X X X X X X X X X X X
Pikaluistelu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Rattikelkkailu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Skeleton X X X X X
Sotilaspartiohiihto X (n) (n) (n)
Taitoluistelu X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Yhdistetty X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X