Jääpallo talviolympialaisissa 1952

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Jääpallo olympialaisissa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jääpallo
Jääpallo

Jääpallo oli 1952 talviolympialaisten viralliseen kisaohjelmaan kuulumattomana näytöslajina. Turnaukseen osallistui kolme joukkuetta, Norja, Ruotsi ja Suomi. Kilpailu järjestettiin yksinkertaisena sarjana, ja kaikki ottelut pelattiin Oslossa, Norjassa. Avausottelu Suomi–Norja ja Norja–Ruotsi-ottelu pelattiin Dælenengalla. Päätösottelu Ruotsi–Suomi pelattiin Bislettin stadionilla.

Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaikki joukkueet olivat tasapisteissä, jolloin sijoitukset määräytyivät maalierolla. Ruotsin maaliero oli paras ja se voitti, Norja oli toinen ja Suomi kolmas. Jääpallon näytöslajiluonteesta johtuen jääpalloilussa jaettuja mitaleita ei laskettu mukaan viralliseen mitalitaulukkoon.

Turnauksen kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ottelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]Sarjataulukko ja ottelutulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkue O V T H Maalit Pts Ruotsi Norja Suomi
Ruotsi Ruotsi 2 1 0 1 5-2 2 1-2 4–0
Norja Norja 2 1 0 1 4-4 2 2-3
Suomi Suomi 2 1 0 1 3–6 2

Suomen joukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhani Halme (Reipas), Pentti Hämäläinen (JMP), Pentti Immonen (Veiterä), Yrjö Jussila (WP-35), Kauko Korpela (KUV), Per-Erik Lindqvist (Akilles), Herbert Lundström, (HIFK), Kullervo Muurinen, (YVPS), Martti Nyyssönen (WP-35), Heikki Ollikainen (OPS), Arvo Raitavuo (Veiterä), Sakari Salo (Sudet), Olof Stolpe (VIFK), Kauko Tukiainen, (WP-35), Erik Åberg (HIFK)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.