Luettelo miesten koripallon SM-mitalisteista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo miesten koripallon SM-mitalisteista.

Mitalistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kultaa Hopeaa Pronssia
1939 Ylioppilaskoripalloilijat, Helsinki Eiran Kisa-Veikot, Helsinki Ylioppilaskoripalloilijat II, Helsinki
1940 Eiran Kisa-Veikot, Helsinki Suurnan Pojat, Helsinki Kadettikoulu, Helsinki
1941 Kadettikoulu, Helsinki Eiran Kisa-Veikot, Helsinki Suurnan Pojat, Helsinki
1942 epävirallinen sotasarja
1943 ei pelattu sodan takia
1944 Kiri-Veikot, Helsinki Maasotakoulu, Helsinki Helsingin NMKY
1945 Kiri-Veikot, Helsinki Karhun Pojat, Helsinki Eiran Kisa-Veikot, Helsinki
1946 Helsingin NMKY Turun Riento Helsingin Visa
1947 Helsingin NMKY Työväen Maila-Pojat, Helsinki pelattiin vain mestaruusfinaalit
1948 Kiri-Veikot, Helsinki Helsingin NMKY Elannon Isku, Helsinki
1949 HOK-Veikot, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki Elannon Isku, Helsinki
1950 HOK-Veikot, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki
1951 HOK-Veikot, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki Karhun Pojat, Helsinki
1952 HOK-Veikot, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki
1953 Pantterit, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki
1954 Pantterit, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki
1955 Pantterit, Helsinki Työväen Maila-Pojat, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki
1956 Pantterit, Helsinki Sörnäisten HNMKY, Helsinki Helsingin Jyry
1957 Pantterit, Helsinki Torpan Pojat, Helsinki Kotkan TP
1958 Kotkan TP Tampereen Pyrintö Helsingin Jyry
1959 Pantterit, Helsinki Torpan Pojat, Helsinki Kotkan TP
1960 Torpan Pojat, Helsinki Kotkan TP Helsingin Kisa-Toverit
1961 Helsingin Kisa-Toverit Kotkan TP Torpan Pojat, Helsinki
1962 Helsingin Kisa-Toverit Torpan Pojat, Helsinki Helsingin NMKY
1963 Helsingin Kisa-Toverit Torpan Pojat, Helsinki Helsingin NMKY
1964 Helsingin Kisa-Toverit Torpan Pojat, Helsinki Kotkan TP
1965 Helsingin Kisa-Toverit Työväen Maila-Pojat, Helsinki Helsingin NMKY
1966 Torpan Pojat, Helsinki Helsingin Kisa-Toverit Kotkan TP
1967 Kotkan TP Tapion Honka, Espoo Torpan Pojat, Helsinki
1968 Tapion Honka, Espoo Helsingin Kisa-Toverit Turun Riento
1969 Tapion Honka, Espoo Helsingin Kisa-Toverit Helsingin NMKY
1970 Tapion Honka, Espoo Helsingin Kisa-Toverit Kotkan TP
1971 Tapion Honka, Espoo Turun Riento Helsingin NMKY
1972 Tapion Honka, Espoo Helsingin NMKY Helsingin Kisa-Toverit
1973 Turun NMKY Helsingin Kisa-Toverit Tapion Honka, Espoo
1974 Playboys, Espoo Pantterit, Helsinki Turun NMKY
1975 Turun NMKY Playboys, Espoo Tapion Honka, Espoo
1976 Playboys, Espoo Turun NMKY Kotkan TP
1977 Turun NMKY Playhonka, Espoo Torpan Pojat, Helsinki
1978 Torpan Pojat, Helsinki Playhonka, Espoo Pantterit, Helsinki
1979 Playhonka, Espoo Turun NMKY Pantterit, Helsinki
1980 Pantterit, Helsinki Tampereen Pyrintö Hyvinkään Tahko
1981 Torpan Pojat, Helsinki Tampereen Pyrintö Hyvinkään Tahko
1982 Turun NMKY Pantterit, Helsinki Kotkan TP
1983 Torpan Pojat, Helsinki Pantterit, Helsinki Turun NMKY
1984 Helsingin NMKY Tapiolan Honka, Espoo Kotkan TP
1985 Helsingin NMKY Kotkan TP Uudenkaupungin Urheilijat
1986 Torpan Pojat, Helsinki Kotkan TP Helsingin NMKY
1987 Helsingin NMKY Kotkan TP Uudenkaupungin Urheilijat
1988 Kotkan TP Helsingin NMKY Torpan Pojat, Helsinki
1989 Helsingin NMKY Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä Pantterit, Helsinki
1990 Uudenkaupungin Urheilijat Kotkan TP Helsingin NMKY
1991 Kotkan TP Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä Torpan Pojat, Helsinki
1992 Helsingin NMKY Pantterit, Helsinki UU-Korihait, Uusikaupunki
1993 Kotkan TP Torpan Pojat, Helsinki Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä
1994 Kotkan TP Torpan Pojat, Helsinki Forssan Koripojat
1995 Kouvot, Kouvola UU-Korihait, Uusikaupunki Torpan Pojat, Helsinki
1996 Torpan Pojat, Helsinki Namika Lahti Tapiolan Honka, Espoo
1997 Torpan Pojat, Helsinki Kouvot, Kouvola Tapiolan Honka, Espoo
1998 Torpan Pojat, Helsinki Kouvot, Kouvola Tapiolan Honka, Espoo
1999 Kouvot, Kouvola Tapiolan Honka, Espoo Turun NMKY
2000 Namika Lahti Torpan Pojat, Helsinki Espoon Honka
2001 Espoon Honka Pyrbasket Namika Lahti
2002 Espoon Honka Namika Lahti Joensuun Kataja
2003 Espoon Honka Joensuun Kataja Pussihukat, Vantaa
2004 Kouvot, Kouvola Namika Lahti Kotkan TP
2005 Lappeenrannan NMKY Pussihukat, Vantaa Joensuun Kataja
2006 Lappeenrannan NMKY Joensuun Kataja Espoon Honka
2007 Espoon Honka Namika Lahti Joensuun Kataja
2008 Espoon Honka Kouvot Lappeenrannan NMKY
2009 Namika Lahti Joensuun Kataja Tampereen Pyrintö
2010 Tampereen Pyrintö Torpan Pojat Kouvolan Kouvot
2011 Tampereen Pyrintö Joensuun Kataja KTP-Basket, Kotka
2012 Nilan Bisons Joensuun Kataja Torpan Pojat
2013 Nilan Bisons KTP-Basket, Kotka Joensuun Kataja
2014 Tampereen Pyrintö Joensuun Kataja Nilan Bisons
2015 Joensuun Kataja Bisons Loimaa KTP-Basket, Kotka
2016 Kouvot, Kouvola Tampereen Pyrintö BC Nokia
2017 Joensuun Kataja Salon Vilpas Helsinki Seagulls
2018 Karhu Basket, Kauhajoki Salon Vilpas Helsinki Seagulls
2019 Karhu Basket, Kauhajoki Kouvot, Kouvola KTP-Basket, Kotka

Mitalitaulukko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkue Kultaa Hopeaa Pronssia Yhteensä
Pantterit, Helsinki 14 4 3 21
Torpan Pojat, Helsinki 9 9 7 25
Helsingin NMKY 7 3 8 18
Espoon Honka 7 1 2 10
Kotkan TP 6 7 12 25
Tapiolan Honka, Espoo 6 5 5 16
Helsingin Kisa-Toverit 5 5 2 12
Turun NMKY 4 2 3 9
Tampereen Pyrintö 3 4 1 8
Kouvot, Kouvola 4 4 1 8
Namika Lahti 2 4 1 7
Lappeenrannan NMKY 2 0 1 3
Nilan Bisons 2 1 1 4
Karhu Basket, Kauhajoki 2 0 0 2
Joensuun Kataja 1 6 4 11
Eiran Kisa-Veikot, Helsinki 1 2 1 4
UU-Korihait, Uusikaupunki 1 1 3 5
Kadettikoulu, Helsinki 1 1 1 3
Ylioppilaskoripalloilijat, Helsinki 1 0 0 1
Työväen Maila-Pojat, Helsinki 0 6 3 9
Sörnäisten HNMKY, Helsinki 0 4 2 6
Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä 0 2 1 3
Turun Riento 0 2 1 3
Salon Vilpas 0 2 0 2
Karhun Pojat, Helsinki 0 1 1 2
Pussihukat, Vantaa 0 1 1 2
Suurnan Pojat, Helsinki 0 1 1 2
Elannon Isku, Helsinki 0 0 2 2
Helsingin Jyry 0 0 2 2
Hyvinkään Tahko 0 0 2 2
Helsinki Seagulls 0 0 2 2
Forssan Koripojat 0 0 1 1
Helsingin Visa 0 0 1 1
Ylioppilaskoripalloilijat II, Helsinki 0 0 1 1

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]