Luettelo miesten golfin major-turnauksien voittajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jack Nicklaus on voittanut 18 miesten major-turnausta eli enemmän kuin kukaan muu golfaaja

Tämä on luettelo miesten golfin major-turnauksien voittajista. Ammattilaisgolfin maineikkaimpina tapahtumina pidettyjä major-kilpailuja järjestetään vuosittain neljä kappaletta seuraavan järjestyksen mukaisesti: Masters Tournament, Yhdysvaltain avoin golfturnaus (U.S. Open Championship), Britannian avoin golfturnaus (The Open Championship, British Open) sekä PGA Championship.[1] Grand slamiksi kutsutaan saavutusta, jossa golfaaja voittaa kaikki saman vuoden major-turnaukset; tähän ei ole kyennyt kukaan, mutta Tiger Woods on tehnyt jälkeenpäin nimetyn Tiger Slamin eli voittanut kaikki turnaukset peräkkäin.[2] Bobby Jones teki historiaa suorittamalla grand slamin vuonna 1930, kun hän voitti US Openin, British Openin sekä molempien vastaavat amatööriturnaukset. Titteli mitätöitiin sen jälkeen, kun amatöörikilpailut syrjäytettiin kahdella virallisella major-turnauksella.[3]

Eniten majoreita voittaneen pelaajan ennätystä pitää hallussaan Jack Nicklaus, joka voitti uransa aikana 18 turnausta.[4] Listan toisella sijalla on 15 majoria voittanut Tiger Woods, joka saavutti viimeisimmän voittonsa Masters Tournamentissa vuonna 2019. Walter Hagen pitää listan kolmatta sijaa 11 majorilla ja on yhdessä Nicklauksen kanssa voittanut eniten PGA Championshippejä eli viiden kappaleen verran.[5][6] Nicklaus hallitsee myös Mastersin ennätystä kuudella voitollaan sekä US Openia jaetulla sijalla Willie Andersonin, Bobby Jonesin ja Ben Hoganin kanssa neljällä voitolla.[7] British Openin tilastoa johtaa Harry Vardon, joka vei kilpailun voiton ennätykselliset kuusi kertaa.[8]

Yhdysvaltain ja Britannian amatöörien golfturnauksia (Amateur Championship) ei lasketa enää majoreiksi, eikä niissä tapahtunutta menestystä oteta huomioon seuraavissa luetteloissa.

Pelaajittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijoitus Nimi Voittojen aikaväli Masters U.S. Open British Open PGA Yhteensä
1 Yhdysvallat Nicklaus, JackJack Nicklaus 1962–1986 6 4 3 5 18
2 Yhdysvallat Woods, TigerTiger Woods 1997–2019 5 3 3 4 15
3 Yhdysvallat Hagen, WalterWalter Hagen 1914–1929 0 2 4 5 11
4 Yhdysvallat Hogan, BenBen Hogan 1946–1953 2 4 1 2 9
4 Etelä-Afrikka Player, GaryGary Player 1959–1978 3 1 3 2 9
6 Yhdysvallat Watson, TomTom Watson 1975–1983 2 1 5 0 8
7 Jersey Vardon, HarryHarry Vardon 1896–1914 0 1 6 0 7
7 Yhdysvallat Jones, BobbyBobby Jones 1923–1930 0 4 3 0 7
7 Yhdysvallat Sarazen, GeneGene Sarazen 1922–1935 1 2 1 3 7
7 Yhdysvallat Snead, SamSam Snead 1942–1954 3 0 1 3 7
7 Yhdysvallat Palmer, ArnoldArnold Palmer 1958–1964 4 1 2 0 7
12 Yhdysvallat Trevino, LeeLee Trevino 1968–1984 0 2 2 2 6
12 Englanti Faldo, NickNick Faldo 1987–1996 3 0 3 0 6
14 Skotlanti Braid, JamesJames Braid 1901–1910 0 0 5 0 5
14 Englanti Taylor, John HenryJohn Henry Taylor 1894–1913 0 0 5 0 5
14 Yhdysvallat Nelson, ByronByron Nelson 1937–1945 2 1 0 2 5
14 Australia Thomson, PeterPeter Thomson 1954–1965 0 0 5 0 5
14 Espanja Ballesteros, SeveSeve Ballesteros 1979–1988 2 0 3 0 5
14 Yhdysvallat Mickelson, PhilPhil Mickelson 2004–2010 3 0 1 1 5
20 Skotlanti Morris, Sr., TomTom Morris, Sr. 1861–1867 0 0 4 0 4
20 Skotlanti Morris, Jr., TomTom Morris, Jr. 1868–1872 0 0 4 0 4
20 Skotlanti Park, Sr., WillieWillie Park, Sr. 1860–1875 0 0 4 0 4
20 Skotlanti Anderson, WillieWillie Anderson 1901–1905 0 4 0 0 4
20 Yhdysvallat Barnes, JimJim Barnes 1916–1925 0 1 1 2 4
20 Etelä-Afrikka Locke, BobbyBobby Locke 1949–1957 0 0 4 0 4
20 Yhdysvallat Floyd, RaymondRaymond Floyd 1969–1986 1 1 0 2 4
20 Etelä-Afrikka Els, ErnieErnie Els 1994–2012 0 2 2 0 4
20 Pohjois-Irlanti McIlroy, RoryRory McIlroy 2011-2014 0 1 1 2 4
29 Skotlanti Anderson, JamesJames Anderson 1877–1879 0 0 3 0 3
29 Skotlanti Ferguson, BobBob Ferguson 1880–1882 0 0 3 0 3
29 Yhdysvallat Armour, TommyTommy Armour 1927–1931 0 1 1 1 3
29 Yhdysvallat Shute, DennyDenny Shute 1933–1937 0 0 1 2 3
29 Yhdysvallat Guldahl, RalphRalph Guldahl 1937–1939 1 2 0 0 3
29 Englanti Cotton, HenryHenry Cotton 1934–1948 0 0 3 0 3
29 Yhdysvallat Demaret, JimmyJimmy Demaret 1940–1950 3 0 0 0 3
29 Yhdysvallat Middlecoff, CaryCary Middlecoff 1949–1956 1 2 0 0 3
29 Yhdysvallat Boros, JuliusJulius Boros 1952–1968 0 2 0 1 3
29 Yhdysvallat Casper, BillyBilly Casper 1959–1970 1 2 0 0 3
29 Yhdysvallat Nelson, LarryLarry Nelson 1981–1987 0 1 0 2 3
29 Yhdysvallat Irwin, HaleHale Irwin 1974–1990 0 3 0 0 3
29 Zimbabwe Price, NickNick Price 1992–1994 0 0 1 2 3
29 Yhdysvallat Stewart, PaynePayne Stewart 1989–1999 0 2 0 1 3
29 Fidži Singh, VijayVijay Singh 1998–2004 1 0 0 2 3
29 Irlanti Harrington, PádraigPádraig Harrington 2007–2008 0 0 2 1 3
29 Yhdysvallat Spieth, JordanJordan Spieth 2015–2017 1 1 1 0 3
29 Yhdysvallat Koepka, BrooksBrooks Koepka 2017–2018 0 2 0 1 3
47 Skotlanti Martin, BobBob Martin 1876–1885 0 0 2 0 2
47 Skotlanti Park, Jnr., WillieWillie Park, Jnr. 1887–1889 0 0 2 0 2
47 Englanti Hilton, HaroldHarold Hilton 1892–1897 0 0 2 0 2
47 Skotlanti Smith, AlexAlex Smith 1906–1910 0 2 0 0 2
47 Yhdysvallat McDermott, JohnJohn McDermott 1911–1912 0 2 0 0 2
47 Jersey Ray, TedTed Ray 1912–1920 0 1 1 0 2
47 Yhdysvallat Hutchison, JockJock Hutchison 1920–1921 0 0 1 1 2
47 Yhdysvallat Diegel, LeoLeo Diegel 1928–1929 0 0 0 2 2
47 Yhdysvallat Dutra, OlinOlin Dutra 1932–1934 0 1 0 1 2
47 Yhdysvallat Smith, HortonHorton Smith 1934–1936 2 0 0 0 2
47 Yhdysvallat Runyan, PaulPaul Runyan 1934–1938 0 0 0 2 2
47 Yhdysvallat Picard, HenryHenry Picard 1938–1939 1 0 0 1 2
47 Yhdysvallat Wood, CraigCraig Wood 1941 1 1 0 0 2
47 Yhdysvallat Burke, Jr., JackJack Burke, Jr. 1956 1 0 0 1 2
47 Yhdysvallat Ford, DougDoug Ford 1955–1957 1 0 0 1 2
47 Englanti Jacklin, TonyTony Jacklin 1969–1970 0 1 1 0 2
47 Yhdysvallat Miller, JohnnyJohnny Miller 1973–1976 0 1 1 0 2
47 Yhdysvallat Stockton, DaveDave Stockton 1970–1976 0 0 0 2 2
47 Australia Graham, DavidDavid Graham 1979–1981 0 1 0 1 2
47 Yhdysvallat Zoeller, FuzzyFuzzy Zoeller 1979–1984 1 1 0 0 2
47 Yhdysvallat North, AndyAndy North 1978–1985 0 2 0 0 2
47 Yhdysvallat Green, HubertHubert Green 1977–1985 0 1 0 1 2
47 Skotlanti Lyle, SandySandy Lyle 1985–1988 1 0 1 0 2
47 Yhdysvallat Strange, CurtisCurtis Strange 1988–1989 0 2 0 0 2
47 Saksa Langer, BernhardBernhard Langer 1985–1993 2 0 0 0 2
47 Australia Norman, GregGreg Norman 1986–1993 0 0 2 0 2
47 Yhdysvallat Crenshaw, BenBen Crenshaw 1984–1995 2 0 0 0 2
47 Yhdysvallat Daly, JohnJohn Daly 1991–1995 0 0 1 1 2
47 Yhdysvallat Janzen, LeeLee Janzen 1993–1998 0 2 0 0 2
47 Yhdysvallat O'Meara, MarkMark O'Meara 1998 1 0 1 0 2
47 Espanja Olazábal, José MaríaJosé María Olazábal 1994–1999 2 0 0 0 2
47 Etelä-Afrikka Goosen, RetiefRetief Goosen 2001–2004 0 2 0 0 2
47 Argentiina Cabrera, ÁngelÁngel Cabrera 2007-2009 1 1 0 0 2
47 Yhdysvallat Watson, BubbaBubba Watson 2012-2014 2 0 0 0 2
47 Saksa Kaymer, MartinMartin Kaymer 2010-2014 0 1 0 1 2
47 Yhdysvallat Johnson, ZachZach Johnson 2007-2015 1 0 1 0 2
83 Skotlanti Strath, AndrewAndrew Strath 1865 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Kidd, TomTom Kidd 1873 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Park, MungoMungo Park 1874 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Fernie, WillieWillie Fernie 1883 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Simpson, JackJack Simpson 1884 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Brown, DavidDavid Brown 1886 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Burns, JackJack Burns 1888 0 0 1 0 1
83 Englanti Ball, JohnJohn Ball 1890 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Kirkaldy, HughHugh Kirkaldy 1891 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Auchterlonie, WilliamWilliam Auchterlonie 1893 0 0 1 0 1
83 Englanti Rawlins, HoraceHorace Rawlins 1895 0 1 0 0 1
83 Englanti Foulis, JamesJames Foulis 1896 0 1 0 0 1
83 Englanti Lloyd, JoeJoe Lloyd 1897 0 1 0 0 1
83 Skotlanti Herd, FredFred Herd 1898 0 1 0 0 1
83 Skotlanti Smith, WillieWillie Smith 1899 0 1 0 0 1
83 Skotlanti Auchterlonie, LaurieLaurie Auchterlonie 1902 0 1 0 0 1
83 Skotlanti Herd, SandySandy Herd 1902 0 0 1 0 1
83 Skotlanti White, JackJack White 1904 0 0 1 0 1
83 Skotlanti Ross, AlecAlec Ross 1907 0 1 0 0 1
83 Ranska Massy, ArnaudArnaud Massy 1907 0 0 1 0 1
83 Skotlanti McLeod, FredFred McLeod 1908 0 1 0 0 1
83 Englanti Sargent, GeorgeGeorge Sargent 1909 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Ouimet, FrancisFrancis Ouimet 1913 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Travers, JeromeJerome Travers 1915 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Evans, ChickChick Evans 1916 0 1 0 0 1
83 Skotlanti Duncan, GeorgeGeorge Duncan 1920 0 0 1 0 1
83 Englanti Havers, ArthurArthur Havers 1923 0 0 1 0 1
83 Englanti Walker, CyrilCyril Walker 1924 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Farrell, JohnnyJohnny Farrell 1928 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Burke, BillyBilly Burke 1931 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Creavy, TomTom Creavy 1931 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Goodman, JohnnyJohnny Goodman 1933 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Parks, Jr., SamSam Parks, Jr. 1935 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Revolta, JohnnyJohnny Revolta 1935 0 0 0 1 1
83 Englanti Padgham, AlfAlf Padgham 1936 0 0 1 0 1
83 Englanti Perry, AlfAlf Perry 1935 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Little, LawsonLawson Little 1940 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Harmon, ClaudeClaude Harmon 1948 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Keiser, HermanHerman Keiser 1946 1 0 0 0 1
83 Skotlanti Macfarlane, WillieWillie Macfarlane 1925 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Manero, TonyTony Manero 1936 0 1 0 0 1
83 Englanti Whitcombe, RegReg Whitcombe 1938 0 0 1 0 1
83 Englanti Burton, RichardRichard Burton 1939 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Ghezzi, VicVic Ghezzi 1941 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Hamilton, BobBob Hamilton 1944 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Mangrum, LloydLloyd Mangrum 1946 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Worsham, LewLew Worsham 1947 0 1 0 0 1
83 Pohjois-Irlanti Daly, FredFred Daly 1947 0 0 1 0 1
83 Australia Ferrier, JimJim Ferrier 1947 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Harper, ChandlerChandler Harper 1950 0 0 0 1 1
83 Englanti Faulkner, MaxMax Faulkner 1951 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Turnesa, JimJim Turnesa 1952 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Burkemo, WalterWalter Burkemo 1953 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Furgol, EdEd Furgol 1954 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Harbert, ChickChick Harbert 1954 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Fleck, JackJack Fleck 1955 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Mayer, DickDick Mayer 1957 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Hebert, LionelLionel Hebert 1957 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Bolt, TommyTommy Bolt 1958 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Finsterwald, DowDow Finsterwald 1958 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Wall, Jr., ArtArt Wall, Jr. 1959 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Rosburg, BobBob Rosburg 1959 0 0 0 1 1
83 Australia Nagle, KelKel Nagle 1960 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Hebert, JayJay Hebert 1960 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Littler, GeneGene Littler 1961 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Barber, JerryJerry Barber 1961 0 0 0 1 1
83 Uusi-Seelanti Charles, BobBob Charles 1963 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Venturi, KenKen Venturi 1964 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Lema, TonyTony Lema 1964 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Nichols, BobbyBobby Nichols 1964 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Marr, DaveDave Marr 1965 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Geiberger, AlAl Geiberger 1966 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Brewer, GayGay Brewer 1967 1 0 0 0 1
83 Argentiina DeVicenzo, RobertoRoberto DeVicenzo 1967 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat January, DonDon January 1967 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Goalby, BobBob Goalby 1968 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Archer, GeorgeGeorge Archer 1969 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Moody, OrvilleOrville Moody 1969 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Coody, CharlesCharles Coody 1971 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Aaron, TommyTommy Aaron 1973 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Weiskopf, TomTom Weiskopf 1973 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Graham, LouLou Graham 1975 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Pate, JerryJerry Pate 1976 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Wadkins, LannyLanny Wadkins 1977 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Mahaffey, JohnJohn Mahaffey 1978 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Rogers, BillBill Rogers 1981 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Stadler, CraigCraig Stadler 1982 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Sutton, HalHal Sutton 1983 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Tway, BobBob Tway 1986 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Mize, LarryLarry Mize 1987 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Simpson, ScottScott Simpson 1987 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Sluman, JeffJeff Sluman 1988 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Calcavecchia, MarkMark Calcavecchia 1989 0 0 1 0 1
83 Australia Grady, WayneWayne Grady 1990 0 0 0 1 1
83 Wales Woosnam, IanIan Woosnam 1991 1 0 0 0 1
83 Australia Baker-Finch, IanIan Baker-Finch 1991 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Couples, FredFred Couples 1992 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Kite, TomTom Kite 1992 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Azinger, PaulPaul Azinger 1993 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Pavin, CoreyCorey Pavin 1995 0 1 0 0 1
83 Australia Elkington, SteveSteve Elkington 1995 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Jones, SteveSteve Jones 1996 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Brooks, MarkMark Brooks 1996 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Leonard, JustinJustin Leonard 1997 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Love III, DavisDavis Love III 1997 0 0 0 1 1
83 Skotlanti Lawrie, PaulPaul Lawrie 1999 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Lehman, TomTom Lehman 1996 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Duval, DavidDavid Duval 2001 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Toms, DavidDavid Toms 2001 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Beem, RichRich Beem 2002 0 0 0 1 1
83 Kanada Weir, MikeMike Weir 2003 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Furyk, JimJim Furyk 2003 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Curtis, BenBen Curtis 2003 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Micheel, ShaunShaun Micheel 2003 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Hamilton, ToddTodd Hamilton 2004 0 0 1 0 1
83 Uusi-Seelanti Campbell, MichaelMichael Campbell 2005 0 1 0 0 1
83 Australia Ogilvy, GeoffGeoff Ogilvy 2006 0 1 0 0 1
83 Etelä-Afrikka Immelman, TrevorTrevor Immelman 2008 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Glover, LucasLucas Glover 2009 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Cink, StewartStewart Cink 2009 0 0 1 0 1
83 Etelä-Korea Yong-eun, YangYang Yong-eun 2009 0 0 0 1 1
83 Pohjois-Irlanti McDowell, GraemeGraeme McDowell 2010 0 1 0 0 1
83 Etelä-Afrikka Oosthuizen, LouisLouis Oosthuizen 2010 0 0 1 0 1
83 Etelä-Afrikka Schwartzel, CharlCharl Schwartzel 2011 1 0 0 0 1
83 Pohjois-Irlanti Clarke, DarrenDarren Clarke 2011 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Bradley, KeeganKeegan Bradley 2011 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Simpson, WebbWebb Simpson 2012 0 1 0 0 1
83 Australia Scott, AdamAdam Scott 2013 1 0 0 0 1
83 Englanti Rose, JustinJustin Rose 2013 0 1 0 0 1
83 Yhdysvallat Dufner, JasonJason Dufner 2013 0 0 0 1 1
83 Australia Day, JasonJason Day 2015 0 0 0 1 1
83 Englanti Willett, DannyDanny Willett 2016 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Johnson, DustinDustin Johnson 2016 0 1 0 0 1
83 Ruotsi Stenson, HenrikHenrik Stenson 2016 0 0 1 0 1
83 Yhdysvallat Walker, JimmyJimmy Walker 2016 0 0 0 1 1
83 Espanja Garcia, SergioSergio Garcia 2017 1 0 0 0 1
83 Yhdysvallat Thomas, JustinJustin Thomas 2017 0 0 0 1 1
83 Yhdysvallat Reed, PatrickPatrick Reed 2018 1 0 0 0 1
83 Italia Molinari, FrancescoFrancesco Molinari 2018 0 0 1 0 1

Maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Masters U.S. Open The Open PGA Yhteensä
 Yhdysvallat 60 84 44 82 270
 Skotlanti 1 13 41 0 55
 Englanti 4 7 22 2 35
 Etelä-Afrikka 5 5 10 2 22
 Australia 1 2 9 5 15
 Jersey 0 2 7 0 9
 Espanja 5 0 3 0 8
 Pohjois-Irlanti 0 2 3 2 7
 Saksa 2 1 0 1 4
 Zimbabwe 0 0 1 2 3
 Fidži 1 0 0 2 3
 Irlanti 0 0 2 1 3
 Argentiina 1 1 1 0 3
 Uusi-Seelanti 0 1 1 0 2
 Ranska 0 0 1 0 1
 Wales 1 0 0 0 1
 Kanada 1 0 0 0 1
 Etelä-Korea 0 0 0 1 1
 Ruotsi 0 0 1 0 1
 Italia 0 0 1 0 1

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Harig, Bob: "Golf's professional Grand Slam has developed over time" ESPN.com. 7.4.2008. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  2. Jenkins, Dan: "A slam by any name : Tiger Woods makes history at Augusta" Golf Digest. 1.6.2001. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  3. "2007 PGA Championship Eligible Players" PGA of America. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  4. Dodd, Mike: "Tiger cruises to 12th major title with easy win at PGA Championship" USA Today. 21.8.2006. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  5. "Walter Hagen profile" World Golf Hall of Fame. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  6. "Championship Record Book" PGA Championship. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  7. "Champions" Masters. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  8. "Do You Know (Question 49)" The Open Championship. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)