Luettelo miesten golfin major-turnauksien voittajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jack Nicklaus on voittanut 18 miesten major-turnausta eli enemmän kuin kukaan muu golfaaja

Tämä on luettelo miesten golfin major-turnauksien voittajista. Ammattilaisgolfin maineikkaimpina tapahtumina pidettyjä major-kilpailuja järjestetään vuosittain neljä kappaletta seuraavan järjestyksen mukaisesti: Masters Tournament, Yhdysvaltain avoin golfturnaus (U.S. Open Championship), Britannian avoin golfturnaus (The Open Championship, British Open) sekä PGA Championship.[1] Grand slamiksi kutsutaan saavutusta, jossa golfaaja voittaa kaikki saman vuoden major-turnaukset; tähän ei ole kyennyt kukaan, mutta Tiger Woods on tehnyt jälkeenpäin nimetyn Tiger Slamin eli voittanut kaikki turnaukset peräkkäin.[2] Bobby Jones teki historiaa suorittamalla grand slamin vuonna 1930, kun hän voitti US Openin, British Openin sekä molempien vastaavat amatööriturnaukset. Titteli mitätöitiin sen jälkeen, kun amatöörikilpailut syrjäytettiin kahdella virallisella major-turnauksella.[3]

Eniten majoreita voittaneen pelaajan ennätystä pitää hallussaan Jack Nicklaus, joka voitti uransa aikana 18 turnausta.[4] Listan toisella sijalla on 14 majoria voittanut Tiger Woods, joka saavutti viimeisimmän voittonsa U.S. Openissa vuonna 2008.[5] Walter Hagen pitää listan kolmatta sijaa 11 majorilla ja on yhdessä Nicklauksen kanssa voittanut eniten PGA Championshippejä eli viiden kappaleen verran.[6][7] Nicklaus hallitsee myös Mastersin ennätystä kuudella voitollaan sekä US Openia jaetulla sijalla Willie Andersonin, Bobby Jonesin ja Ben Hoganin kanssa neljällä voitolla.[8] British Openin tilastoa johtaa Harry Vardon, joka vei kilpailun voiton ennätykselliset kuusi kertaa.[9]

Yhdysvaltain ja Britannian amatöörien golfturnauksia (Amateur Championship) ei lasketa enää majoreiksi, eikä niissä tapahtunutta menestystä oteta huomioon seuraavissa luetteloissa.

Pelaajittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiger Woods, joka on voittanut 14 majoria
Walter Hagen, joka voitti uransa aikana 11 majoria
Bobby Jones, joka voitti neljä U.S. Openia ja kolme British Openia, mutta voitti vanhat turnaukset mukaan lukien yhteensä 13 majoria
Ben Hogan, joka voitti uransa aikana 9 majoria
Gary Player, joka voitti uransa aikana 9 majoria
Tom Watson, joka voitti uransa aikana 8 majoria
Harry Vardon, joka voitti ennätykselliset kuusi British Openia sekä yhden U.S. Openin
Gene Sarazen, joka voitti uransa aikana 7 majoria
Arnold Palmer, joka voitti uransa aikana 7 majoria
Nick Faldo, joka voitti uransa aikana 6 majoria
Seve Ballesteros, joka voitti uransa aikana 5 majoria
James Braid, joka voitti uransa aikana 5 majoria
John Henry Taylor, joka voitti viisi British Openia
Phil Mickelson; kolmen Mastersin ja yhden PGA Championshipin voittaja
Willie Anderson, joka voitti neljä U.S. Openia
Tom Morris, Sr. ja Tom Morris, Jr., jotka voittivat molemmat neljä British Openia
Willie Park, Sr., joka voitti neljä British Openia
Sijoitus Nimi Voittojen aikaväli Masters U.S. Open British Open PGA Yhteensä
1 Yhdysvaltain lippu Nicklaus, JackJack Nicklaus 1962–1986 6 4 3 5 18
2 Yhdysvaltain lippu Woods, TigerTiger Woods 1997–2008 4 3 3 4 14
3 Yhdysvaltain lippu Hagen, WalterWalter Hagen 1914–1929 0 2 4 5 11
4 Yhdysvaltain lippu Hogan, BenBen Hogan 1946–1953 2 4 1 2 9
4 Etelä-Afrikan lippu Player, GaryGary Player 1959–1978 3 1 3 2 9
6 Yhdysvaltain lippu Watson, TomTom Watson 1975–1983 2 1 5 0 8
7 Jerseyn lippu Vardon, HarryHarry Vardon 1896–1914 0 1 6 0 7
7 Yhdysvaltain lippu Jones, BobbyBobby Jones 1923–1930 0 4 3 0 7
7 Yhdysvaltain lippu Sarazen, GeneGene Sarazen 1922–1935 1 2 1 3 7
7 Yhdysvaltain lippu Snead, SamSam Snead 1942–1954 3 0 1 3 7
7 Yhdysvaltain lippu Palmer, ArnoldArnold Palmer 1958–1964 4 1 2 0 7
12 Yhdysvaltain lippu Trevino, LeeLee Trevino 1968–1984 0 2 2 2 6
12 Englannin lippu Faldo, NickNick Faldo 1987–1996 3 0 3 0 6
14 Skotlannin lippu Braid, JamesJames Braid 1901–1910 0 0 5 0 5
14 Englannin lippu Taylor, John HenryJohn Henry Taylor 1894–1913 0 0 5 0 5
14 Yhdysvaltain lippu Nelson, ByronByron Nelson 1937–1945 2 1 0 2 5
14 Australian lippu Thomson, PeterPeter Thomson 1954–1965 0 0 5 0 5
14 Espanjan lippu Ballesteros, SeveSeve Ballesteros 1979–1988 2 0 3 0 5
14 Yhdysvaltain lippu Mickelson, PhilPhil Mickelson 2004–2010 3 0 1 1 5
20 Skotlannin lippu Morris, Sr., TomTom Morris, Sr. 1861–1867 0 0 4 0 4
20 Skotlannin lippu Morris, Jr., TomTom Morris, Jr. 1868–1872 0 0 4 0 4
20 Skotlannin lippu Park, Sr., WillieWillie Park, Sr. 1860–1875 0 0 4 0 4
20 Skotlannin lippu Anderson, WillieWillie Anderson 1901–1905 0 4 0 0 4
20 Yhdysvaltain lippu Barnes, JimJim Barnes 1916–1925 0 1 1 2 4
20 Etelä-Afrikan lippu Locke, BobbyBobby Locke 1949–1957 0 0 4 0 4
20 Yhdysvaltain lippu Floyd, RaymondRaymond Floyd 1969–1986 1 1 0 2 4
20 Etelä-Afrikan lippu Els, ErnieErnie Els 1994–2012 0 2 2 0 4
20 Pohjois-Irlannin lippu McIlroy, RoryRory McIlroy 2011-2014 0 1 1 2 4
29 Skotlannin lippu Anderson, JamesJames Anderson 1877–1879 0 0 3 0 3
29 Skotlannin lippu Ferguson, BobBob Ferguson 1880–1882 0 0 3 0 3
29 Yhdysvaltain lippu Armour, TommyTommy Armour 1927–1931 0 1 1 1 3
29 Yhdysvaltain lippu Shute, DennyDenny Shute 1933–1937 0 0 1 2 3
29 Yhdysvaltain lippu Guldahl, RalphRalph Guldahl 1937–1939 1 2 0 0 3
29 Englannin lippu Cotton, HenryHenry Cotton 1934–1948 0 0 3 0 3
29 Yhdysvaltain lippu Demaret, JimmyJimmy Demaret 1940–1950 3 0 0 0 3
29 Yhdysvaltain lippu Middlecoff, CaryCary Middlecoff 1949–1956 1 2 0 0 3
29 Yhdysvaltain lippu Boros, JuliusJulius Boros 1952–1968 0 2 0 1 3
29 Yhdysvaltain lippu Casper, BillyBilly Casper 1959–1970 1 2 0 0 3
29 Yhdysvaltain lippu Nelson, LarryLarry Nelson 1981–1987 0 1 0 2 3
29 Yhdysvaltain lippu Irwin, HaleHale Irwin 1974–1990 0 3 0 0 3
29 Zimbabwen lippu Price, NickNick Price 1992–1994 0 0 1 2 3
29 Yhdysvaltain lippu Stewart, PaynePayne Stewart 1989–1999 0 2 0 1 3
29 Fidžin lippu Singh, VijayVijay Singh 1998–2004 1 0 0 2 3
29 Irlannin lippu Harrington, PádraigPádraig Harrington 2007–2008 0 0 2 1 3
45 Skotlannin lippu Martin, BobBob Martin 1876–1885 0 0 2 0 2
45 Skotlannin lippu Park, Jnr., WillieWillie Park, Jnr. 1887–1889 0 0 2 0 2
45 Englannin lippu Hilton, HaroldHarold Hilton 1892–1897 0 0 2 0 2
45 Skotlannin lippu Smith, AlexAlex Smith 1906–1910 0 2 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu McDermott, JohnJohn McDermott 1911–1912 0 2 0 0 2
45 Jerseyn lippu Ray, TedTed Ray 1912–1920 0 1 1 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Hutchison, JockJock Hutchison 1920–1921 0 0 1 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Diegel, LeoLeo Diegel 1928–1929 0 0 0 2 2
45 Yhdysvaltain lippu Dutra, OlinOlin Dutra 1932–1934 0 1 0 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Smith, HortonHorton Smith 1934–1936 2 0 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Runyan, PaulPaul Runyan 1934–1938 0 0 0 2 2
45 Yhdysvaltain lippu Picard, HenryHenry Picard 1938–1939 1 0 0 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Wood, CraigCraig Wood 1941 1 1 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Burke, Jr., JackJack Burke, Jr. 1956 1 0 0 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Ford, DougDoug Ford 1955–1957 1 0 0 1 2
45 Englannin lippu Jacklin, TonyTony Jacklin 1969–1970 0 1 1 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Miller, JohnnyJohnny Miller 1973–1976 0 1 1 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Stockton, DaveDave Stockton 1970–1976 0 0 0 2 2
45 Australian lippu Graham, DavidDavid Graham 1979–1981 0 1 0 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Zoeller, FuzzyFuzzy Zoeller 1979–1984 1 1 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu North, AndyAndy North 1978–1985 0 2 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Green, HubertHubert Green 1977–1985 0 1 0 1 2
45 Skotlannin lippu Lyle, SandySandy Lyle 1985–1988 1 0 1 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Strange, CurtisCurtis Strange 1988–1989 0 2 0 0 2
45 Saksan lippu Langer, BernhardBernhard Langer 1985–1993 2 0 0 0 2
45 Australian lippu Norman, GregGreg Norman 1986–1993 0 0 2 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Crenshaw, BenBen Crenshaw 1984–1995 2 0 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Daly, JohnJohn Daly 1991–1995 0 0 1 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Janzen, LeeLee Janzen 1993–1998 0 2 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu O'Meara, MarkMark O'Meara 1998 1 0 1 0 2
45 Espanjan lippu Olazábal, José MaríaJosé María Olazábal 1994–1999 2 0 0 0 2
45 Etelä-Afrikan lippu Goosen, RetiefRetief Goosen 2001–2004 0 2 0 0 2
45 Argentiinan lippu Cabrera, ÁngelÁngel Cabrera 2007-2009 1 1 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Watson, BubbaBubba Watson 2012-2014 2 0 0 0 2
45 Saksan lippu Kaymer, MartinMartin Kaymer 2010-2014 0 1 0 1 2
45 Yhdysvaltain lippu Spieth, JordanJordan Spieth 2015 1 1 0 0 2
45 Yhdysvaltain lippu Johnson, ZachZach Johnson 2007-2015 1 0 1 0 2
82 Skotlannin lippu Strath, AndrewAndrew Strath 1865 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Kidd, TomTom Kidd 1873 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Park, MungoMungo Park 1874 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Fernie, WillieWillie Fernie 1883 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Simpson, JackJack Simpson 1884 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Brown, DavidDavid Brown 1886 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Burns, JackJack Burns 1888 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Ball, JohnJohn Ball 1890 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Kirkaldy, HughHugh Kirkaldy 1891 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Auchterlonie, WilliamWilliam Auchterlonie 1893 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Rawlins, HoraceHorace Rawlins 1895 0 1 0 0 1
82 Englannin lippu Foulis, JamesJames Foulis 1896 0 1 0 0 1
82 Englannin lippu Lloyd, JoeJoe Lloyd 1897 0 1 0 0 1
82 Skotlannin lippu Herd, FredFred Herd 1898 0 1 0 0 1
82 Skotlannin lippu Smith, WillieWillie Smith 1899 0 1 0 0 1
82 Skotlannin lippu Auchterlonie, LaurieLaurie Auchterlonie 1902 0 1 0 0 1
82 Skotlannin lippu Herd, SandySandy Herd 1902 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu White, JackJack White 1904 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu Ross, AlecAlec Ross 1907 0 1 0 0 1
82 Ranskan lippu Massy, ArnaudArnaud Massy 1907 0 0 1 0 1
82 Skotlannin lippu McLeod, FredFred McLeod 1908 0 1 0 0 1
82 Englannin lippu Sargent, GeorgeGeorge Sargent 1909 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Ouimet, FrancisFrancis Ouimet 1913 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Travers, JeromeJerome Travers 1915 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Evans, ChickChick Evans 1916 0 1 0 0 1
82 Skotlannin lippu Duncan, GeorgeGeorge Duncan 1920 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Havers, ArthurArthur Havers 1923 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Walker, CyrilCyril Walker 1924 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Farrell, JohnnyJohnny Farrell 1928 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Burke, BillyBilly Burke 1931 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Creavy, TomTom Creavy 1931 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Goodman, JohnnyJohnny Goodman 1933 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Parks, Jr., SamSam Parks, Jr. 1935 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Revolta, JohnnyJohnny Revolta 1935 0 0 0 1 1
82 Englannin lippu Padgham, AlfAlf Padgham 1936 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Perry, AlfAlf Perry 1935 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Little, LawsonLawson Little 1940 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Harmon, ClaudeClaude Harmon 1948 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Keiser, HermanHerman Keiser 1946 1 0 0 0 1
82 Skotlannin lippu Macfarlane, WillieWillie Macfarlane 1925 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Manero, TonyTony Manero 1936 0 1 0 0 1
82 Englannin lippu Whitcombe, RegReg Whitcombe 1938 0 0 1 0 1
82 Englannin lippu Burton, RichardRichard Burton 1939 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Ghezzi, VicVic Ghezzi 1941 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Hamilton, BobBob Hamilton 1944 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Mangrum, LloydLloyd Mangrum 1946 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Worsham, LewLew Worsham 1947 0 1 0 0 1
82 Pohjois-Irlannin lippu Daly, FredFred Daly 1947 0 0 1 0 1
82 Australian lippu Ferrier, JimJim Ferrier 1947 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Harper, ChandlerChandler Harper 1950 0 0 0 1 1
82 Englannin lippu Faulkner, MaxMax Faulkner 1951 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Turnesa, JimJim Turnesa 1952 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Burkemo, WalterWalter Burkemo 1953 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Furgol, EdEd Furgol 1954 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Harbert, ChickChick Harbert 1954 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Fleck, JackJack Fleck 1955 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Mayer, DickDick Mayer 1957 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Hebert, LionelLionel Hebert 1957 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Bolt, TommyTommy Bolt 1958 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Finsterwald, DowDow Finsterwald 1958 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Wall, Jr., ArtArt Wall, Jr. 1959 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Rosburg, BobBob Rosburg 1959 0 0 0 1 1
82 Australian lippu Nagle, KelKel Nagle 1960 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Hebert, JayJay Hebert 1960 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Littler, GeneGene Littler 1961 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Barber, JerryJerry Barber 1961 0 0 0 1 1
82 Uuden-Seelannin lippu Charles, BobBob Charles 1963 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Venturi, KenKen Venturi 1964 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Lema, TonyTony Lema 1964 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Nichols, BobbyBobby Nichols 1964 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Marr, DaveDave Marr 1965 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Geiberger, AlAl Geiberger 1966 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Brewer, GayGay Brewer 1967 1 0 0 0 1
82 Argentiinan lippu DeVicenzo, RobertoRoberto DeVicenzo 1967 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu January, DonDon January 1967 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Goalby, BobBob Goalby 1968 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Archer, GeorgeGeorge Archer 1969 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Moody, OrvilleOrville Moody 1969 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Coody, CharlesCharles Coody 1971 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Aaron, TommyTommy Aaron 1973 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Weiskopf, TomTom Weiskopf 1973 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Graham, LouLou Graham 1975 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Pate, JerryJerry Pate 1976 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Wadkins, LannyLanny Wadkins 1977 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Mahaffey, JohnJohn Mahaffey 1978 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Rogers, BillBill Rogers 1981 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Stadler, CraigCraig Stadler 1982 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Sutton, HalHal Sutton 1983 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Tway, BobBob Tway 1986 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Mize, LarryLarry Mize 1987 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Simpson, ScottScott Simpson 1987 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Sluman, JeffJeff Sluman 1988 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Calcavecchia, MarkMark Calcavecchia 1989 0 0 1 0 1
82 Australian lippu Grady, WayneWayne Grady 1990 0 0 0 1 1
82 Walesin lippu Woosnam, IanIan Woosnam 1991 1 0 0 0 1
82 Australian lippu Baker-Finch, IanIan Baker-Finch 1991 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Couples, FredFred Couples 1992 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Kite, TomTom Kite 1992 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Azinger, PaulPaul Azinger 1993 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Pavin, CoreyCorey Pavin 1995 0 1 0 0 1
82 Australian lippu Elkington, SteveSteve Elkington 1995 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Jones, SteveSteve Jones 1996 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Brooks, MarkMark Brooks 1996 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Leonard, JustinJustin Leonard 1997 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Love III, DavisDavis Love III 1997 0 0 0 1 1
82 Skotlannin lippu Lawrie, PaulPaul Lawrie 1999 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Lehman, TomTom Lehman 1996 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Duval, DavidDavid Duval 2001 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Toms, DavidDavid Toms 2001 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Beem, RichRich Beem 2002 0 0 0 1 1
82 Kanadan lippu Weir, MikeMike Weir 2003 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Furyk, JimJim Furyk 2003 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Curtis, BenBen Curtis 2003 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Micheel, ShaunShaun Micheel 2003 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Hamilton, ToddTodd Hamilton 2004 0 0 1 0 1
82 Uuden-Seelannin lippu Campbell, MichaelMichael Campbell 2005 0 1 0 0 1
82 Australian lippu Ogilvy, GeoffGeoff Ogilvy 2006 0 1 0 0 1
82 Etelä-Afrikan lippu Immelman, TrevorTrevor Immelman 2008 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Glover, LucasLucas Glover 2009 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Cink, StewartStewart Cink 2009 0 0 1 0 1
82 Etelä-Korean lippu Yong-eun, YangYang Yong-eun 2009 0 0 0 1 1
82 Pohjois-Irlannin lippu McDowell, GraemeGraeme McDowell 2010 0 1 0 0 1
82 Etelä-Afrikan lippu Oosthuizen, LouisLouis Oosthuizen 2010 0 0 1 0 1
82 Etelä-Afrikan lippu Schwartzel, CharlCharl Schwartzel 2011 1 0 0 0 1
82 Pohjois-Irlannin lippu Clarke, DarrenDarren Clarke 2011 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Bradley, KeeganKeegan Bradley 2011 0 0 0 1 1
82 Yhdysvaltain lippu Simpson, WebbWebb Simpson 2012 0 1 0 0 1
82 Australian lippu Scott, AdamAdam Scott 2013 1 0 0 0 1
82 Englannin lippu Rose, JustinJustin Rose 2013 0 1 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Dufner, JasonJason Dufner 2013 0 0 0 1 1
82 Australian lippu Day, JasonJason Day 2015 0 0 0 1 1
82 Englannin lippu Willett, DannyDanny Willett 2016 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Johnson, DustinDustin Johnson 2016 0 1 0 0 1
82 Ruotsin lippu Stenson, HenrikHenrik Stenson 2016 0 0 1 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Walker, JimmyJimmy Walker 2016 0 0 0 1 1
82 Espanjan lippu Garcia, SergioSergio Garcia 2017 1 0 0 0 1
82 Yhdysvaltain lippu Koepka, BrooksBrooks Koepka 2017 0 1 0 0 1

Maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Masters U.S. Open The Open PGA Yhteensä
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 59 83 43 80 265
Skotlannin lippu Skotlanti 1 13 41 0 55
Englannin lippu Englanti 4 7 22 2 35
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 5 5 10 2 22
Australian lippu Australia 1 2 9 5 15
Jersey 0 2 7 0 9
Espanjan lippu Espanja 5 0 3 0 8
Pohjois-Irlannin lippu Pohjois-Irlanti 0 2 3 2 7
Saksan lippu Saksa 2 1 0 1 4
Zimbabwen lippu Zimbabwe 0 0 1 2 3
Fidži 1 0 0 2 3
Irlanti 0 0 2 1 3
Argentiinan lippu Argentiina 1 1 1 0 3
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 0 1 1 0 2
Ranskan lippu Ranska 0 0 1 0 1
Walesin lippu Wales 1 0 0 0 1
Kanada 1 0 0 0 1
Etelä-Korea 0 0 0 1 1
Ruotsin lippu Ruotsi 0 0 1 0 1

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Harig, Bob: "Golf's professional Grand Slam has developed over time" ESPN.com. 7.4.2008. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  2. Jenkins, Dan: "A slam by any name : Tiger Woods makes history at Augusta" Golf Digest. 1.6.2001. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  3. "2007 PGA Championship Eligible Players" PGA of America. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  4. Dodd, Mike: "Tiger cruises to 12th major title with easy win at PGA Championship" USA Today. 21.8.2006. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  5. Lillywhite, Jamie: "Woods seals dramatic US Open win" BBC Sport. 16.6.2008. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  6. "Walter Hagen profile" World Golf Hall of Fame. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  7. "Championship Record Book" PGA Championship. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  8. "Champions" Masters. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)
  9. "Do You Know (Question 49)" The Open Championship. Viitattu 18.7.2010. (englanniksi)