Luettelo korkeushypyn Suomen mestareista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo korkeushypyn Suomen mestareista. Korkeushypyn Suomen mestaruudesta on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1907 lähtien. Vuoteen 1910 asti voittaja ratkesi yhteistuloksen perusteella. Naiset ovat kilpailleet Suomen mestaruudesta vuodesta 1945 lähtien.

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet (* = Molempien jalkojen yhteistuloskilpailu) (yht. 112)

Naiset (yht. 75)

Vuosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paavo Yrjölä voitti miesten Suomen mestaruuden 1928.

Miehet 1907–1910 Molempien jalkojen yhteistuloskilpailut

Vuosi Voittaja Tulos
1907 Iivar Launis 310
1908 Santeri Sahlström 290
1909 Arvo Laine 328
1910 Arvo Laine 332

Miehet 1911–

Vuosi Voittaja Tulos
1911 Pauli Pohjola 172
1912 Arvo Laine 172
1913 Arvo Laine 177
1914 Oiva Linturi 166
1915 Toivo Elo 178
1916 Oiva Linturi 176
1917 Oiva Linturi 176
1918 Hubert Gädda 170
1919 Hubert Gädda 175
1920 Uno Gerasimovitsch 175
1921 Bror Kraemer 180,5
1922 Uno Gerasimovitsch 175
1923 Vilho Tuulos 180
1924 Urho Kekkonen 185
1925 Armas Wahlstedt 185
1926 Armas Wahlstedt 185
1927 Armas Wahlstedt 185
1928 Paavo Yrjölä 180
1929 Armas Wahlstedt 185
1930 Ilmari Reinikka 185
1931 Ilmari Reinikka 190
1932 Veikko Peräsalo 185
1933 Veikko Peräsalo 190
1934 Kalevi Kotkas 195
1935 Kalevi Kotkas 194
1936 Kalevi Kotkas 197
1937 Kalevi Kotkas 195
1938 Kalevi Kotkas 196
1939 Lauri Kalima 194
1940 Nils Nicklén 190
1942 Lauri Kalima 190
1943 Nils Nicklén 190
1944 Heikki Nieminen 192
1945 Nils Nicklén 193
1946 Nils Nicklén 188
1947 Kuuno Honkonen 190
1948 Heikki Nieminen 193
1949 Nils Nicklén 190
1950 Kalervo af Ursin 190
1951 Nils Nicklén 190
1952 Albert Koskinen 193
1953 Eero Salminen 193
1954 Keijo Ketola 193
1955 Eero Salminen 193
1956 Eino Simelius 190
1957 Eero Salminen 196
1958 Eero Salminen 208
1959 Eero Salminen 210
1960 Eero Salminen 202
1961 Henrik Hellén 208
1962 Henrik Hellén 205
1963 Henrik Hellén 204
1964 Henrik Hellén 204
1965 Pertti Lantti 210
1966 Reijo Vähälä 204
1967 Antero Tapola 200
1968 Antero Tapola 207
1969 Antero Tapola 206
1970 Reijo Vähälä 212
1971 Asko Pesonen 213
1972 Lasse Viskari 214
1973 Asko Pesonen 209
1974 Asko Pesonen 214
1975 Harri Sundell 217
1976 Asko Pesonen 211
1977 Asko Pesonen 211
1978 Juha Porkka 214
1979 Matti Nieminen 220
1980 Ossi Aura 213
1981 Juha Porkka 215
1982 Mikko Levola 218
1983 Jouko Kilpi 219
1984 Erkki Niemi 228
1985 Mikko Levola 226
1986 Timo Ruuskanen 218
1987 Mikko Levola 220
1988 Veli-Pekka Kokkonen 222
1989 Mikko Levola 222
1990 Matti Viitala 220
1991 Juha Isolehto 224
1992 Juha Isolehto 222
1993 Juha Isolehto 224
1994 Juha Isolehto 222
1995 Juha Isolehto 223
1996 Oskari Frösén 222
1997 Juha Isolehto 224
1998 Mika Polku 224
1999 Oskari Frösén 220
2000 Mika Polku 228
2001 Mika Polku 215
2002 Oskari Frösén 223
2003 Mika Polku 214
2004 Oskari Frösén 224
2005 Oskari Frösén 227
2006 Heikki Taneli 227
2007 Oskari Frösén 227[1]
2008 Oskari Frösén 227[2]
2009 Oskari Frösén 222[3]
2010 Osku Torro 224[4]
2011 Jussi Viita 220[5]
2012 Osku Torro 216[6]
2013 Jussi Viita 220[7]
2014 Jussi Viita 226[8]
2015 Jussi Viita 220[9]
2016 Jussi Viita 221[10]
2017 Jesse Huttunen 208[11]
2018 Samuli Eriksson 215[12]
2019 Arttu Mattila 212[13]

Naiset 1945–

Vuosi Voittaja Tulos
1945 Kerttu Valo 140
1946 Eeva Poutiainen 135
1947 Sirkka Liukko 140
1948 Sisko Heikkilä 140
1949 Maire Österdahl 145
1950 Sisko Heikkilä 145
1951 Sisko Heikkilä 145
1952 Seija Pöntinen 151
1953 Sisko Heikkilä 150
1954 Sisko Heikkilä 150
1955 Hilja Kyllönen 152
1956 Hilja Kyllönen 150
1957 Raija Eerola 151
1958 Sisko Lahdensuo 151
1959 Riitta-Maija Soppi 154
1960 Riitta-Maija Soppi 154
1961 Leena Kaarna 164
1962 Leena Kaarna 165
1963 Leena Kaarna 166
1964 Leena Kaarna 168
1965 Gun Nordlund 166
1966 Gun Nordlund 166
1967 Ritva Bister 164
1968 Ritva Bister 164
1969 Ritva Bister 161
1970 Eila Kelo 161
1971 Gun Nordlund 165
1972 Pia Salonen 160
1973 Susann Sundkvist 172
1974 Susann Sundkvist 169
1975 Susann Sundkvist 171
1976 Susann Sundkvist 180
1977 Susann Sundkvist 185
1978 Susann Sundkvist 180
1979 Kaisa Alasaari 174
1980 Minna Vehmasto 184
1981 Minna Vehmasto 185
1982 Lena Teckenberg 182
1983 Minna Vehmasto 191
1984 Niina Ranta 188
1985 Niina Vihanto 184
1986 Minna Rantanen 181
1987 Ringa Ropo 186
1988 Marita Pakarinen 185
1989 Sari Karjalainen 184
1990 Katja Kilpi 184
1991 Katja Kilpi 184
1992 Katja Kilpi 188
1993 Johanna Manninen 184
1994 Kaisa Lehtonen 181
1995 Kaisa Gustafsson 190
1996 Kaisa Gustafsson 184
1997 Kaisa Gustafsson 181
1998 Kaisa Gustafsson 184
1999 Marianne Mattas 180
2000 Hanna Mikkonen 185
2001 Hanna Mikkonen 187
2002 Hanna Mikkonen 184
2003 Hanna Mikkonen 189
2004 Alina Mattila 181
2005 Hanna Mikkonen 186
2006 Hanna Mikkonen 188
2007 Hanna Mikkonen 186[14]
2008 Hanna Grobler 181[15]
2009 Hanna Grobler 187[16]
2010 Maiju Mattila 185[17]
2011 Mari Sepänmaa 180[18]
2012 Eleriin Haas 188[19]
2013 Laura Rautanen 184[20]
2014 Eleriin Haas 188[21]
2015 Sini Lällä 182[22]
2016 Linda Sandblom 184[23]
2017 Linda Sandblom 182[24]
2018 Eleriin Haas 188[25]
2019 Ella Junnila 186[26]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kalevan kisat Lappeenranta 3.–5.8.2007 M Korkeus
  2. Kalevan kisat, Tampere 24.–27.7.2008 M Korkeus
  3. Kalevan kisat, Espoo 31.7.–2.8.2009 M Korkeus
  4. Kalevan kisat, Kajaani 5.–8.8.2010 M Korkeus live.time4results.com. Viitattu 5.8.2015.
  5. Kalevan kisat, Turku 4.–7.8.2011 M Korkeus
  6. Kalevan kisat, Lahti 23.–26.8.2012 M Korkeus
  7. Kalevan kisat, Vaasa 25.–28.7.2013 M Korkeus
  8. Kalevan kisat, Kuopio 31.7.–3.8.2014 M Korkeus
  9. Kalevan kisat, Pori 30.7.–2.8.2015 M Korkeus live.time4results.com. Viitattu 5.8.2015.
  10. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 M Korkeus
  11. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 M Korkeus
  12. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 M Korkeus
  13. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 M Korkeus
  14. Kalevan kisat, Lappeenranta 3.–5.8.2007 N Korkeus
  15. Kalevan kisat, Tampere 24.–27.7.2008 N Korkeus
  16. Kalevan kisat, Espoo 31.7.–2.8.2009 N Korkeus
  17. Kalevan kisat, Kajaani 5.–8.8.2010 N Korkeus live.time4results.com. Viitattu 5.8.2015.
  18. Kalevan kisat, Turku 4.–7.8.2011 N Korkeus
  19. Kalevan kisat, Lahti 23.–26.8.2012 N Korkeus
  20. Kalevan kisat, Vaasa 25.–28.7.2013 N Korkeus
  21. Kalevan kisat, Kuopio 31.7.–3.8.2014 N Korkeus
  22. Kalevan kisat, Pori 30.7.–2.8.2015 N Korkeus live.time4results.com. Viitattu 5.8.2015.
  23. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 N Korkeus
  24. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 N Korkeus
  25. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 N Korkeus
  26. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 N Korkeus