Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista (1982–1987)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista 401 - 500 , jotka hyväksyttiin 25 . helmikuuta 1982 ja 19. lokakuuta 1987. välisenä aikana.

Päätöslauselma Päiväys Veton käyttö Agenda
501 25. helmikuuta 1982 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen lisääminen Libanonissa
502 3. huhtikuuta 1982 10–1–4 (vastaan: Panama; pidättyi äänestämästä: Kiina, Puola, Spain, Neuvostoliitto) Falklandin sodan tuomitseminen
503 9. huhtikuuta 1982 15–0–0 Kuolemantuomiot kolmelle ANC:n jäsenille Etelä-Afrikassa
504 30. huhtikuuta 1982 Hyväksytty konsensuksella Afrikan yhtenäisyysjärjestön rauhanturvaaja operaatio Tšadissa
505 26. toukokuuta 1982 15–0–0 Falklandin sodan neuvottelut
506 26. toukokuuta 1982 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
507 28. toukokuuta 1982 15–0–0 Raportti ulkomaalaisten palkkasotilaiden epäonnistuneesta vallankaappauksesta Seychelleillä
508 5. kesäkuuta 1982 15–0–0 Libanonin sodan tuomitseminen ja lopettamispyrkimykset
509 6. kesäkuuta 1982 15–0–0 Israelin miehitys Libanonissa
510 15. kesäkuuta 1982 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
511 18. kesäkuuta 1982 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
512 19. kesäkuuta 1982 15–0–0 Libanonin humanitäärinen tilanne
513 4. heinäkuuta 1982 15–0–0 Libanonin humanitäärinen tilanne
514 12. heinäkuuta 1982 15–0–0 Kehotus vihollisuuksien lopettamisessa Iranin-Irakin sodassa
515 29. heinäkuuta 1982 14–0–0 (Yhdysvallat ei osallistunut äänestykseen) Israelin saarto Beirutissa
516 1. elokuuta 1982 15–0–0 Beirutin tulitauon rikkominen
517 4. elokuuta 1982 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Kehotus Israelia palauttamaan joukkojaan aiempiin tehtäviin
518 12. elokuuta 1982 15–0–0 Vaatimus, että Israel ja muut osapuolet noudattavat tiukasti turvallisuusneuvoston päätöslauselmia
519 17. elokuuta 1982 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
520 17. syyskuuta 1982 15–0–0 Libanonin vasta valitun presidentin Bachir Gemayelin salamurha
521 19. syyskuuta 1982 15–0–0 Palestiinalaisten joukkomurha Beirutissa Libanonin falangistijoukkojen toimesta
522 4. lokakuuta 1982 15–0–0 Vaatimus tulitauolle koskien Iranin-Irakin sotaa
523 18. lokakuuta 1982 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
524 29. marraskuuta 1982 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
525 7. joulukuuta 1982 15–0–0 Kuolemantuomiot kolmelle ANC:n jäsenille Etelä-Afrikassa
526 14. joulukuuta 1982 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
527 15. joulukuuta 1982 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Lesothossa
528 21. joulukuuta 1982 Hyväksytty konsensuksella arabiankielen hyväksyminen turvaneuvoston työkieleksi
529 18. tammikuuta 1983 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
530 19. toukokuuta 1983 15–0–0 Nicaraguan ja Honduraksen väliset jännittyneet suhteet; Contadora-ryhmän panokset
531 26. toukokuuta 1983 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
532 31. toukokuuta 1983 15–0–0 Etelä-Afrikan miehityksen tuomitseminen Namibiassa
533 7. kesäkuuta 1983 15–0–0 Kuolemantuomiot kolmelle ANC:n jäsenille Etelä-Afrikassa
534 15. kesäkuuta 1983 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
535 29. kesäkuuta 1983 15–0–0 Lesotho raportin hyväksyminen; Lesothon avustaminen
536 18. heinäkuuta 1983 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
537 22. syyskuuta 1983 15–0–0 Saint Kitts ja Nevis hyväksyttiin YK:n jäseneksi
538 18. lokakuuta 1983 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
539 28. lokakuuta 1983 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Etelä-Afrikan miehityksen tuomitseminen Namibiassa
540 31. lokakuuta 1983 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Malta, Nicaragua, Pakistan) Irakin-Iranin sodan tuomitseminen
541 18. marraskuuta 1983 13–1–1 (vastaan: Pakistan; pidättyi äänestämästä: Jordania) Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan itsenäisyysjulistus
542 23. marraskuuta 1983 15–0–0 Libanonin sisällissota
543 29. marraskuuta 1983 15–0–0 UNIFIL:in joukkojen mandaatin lisääminen
544 15. joulukuuta1983 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
545 20. joulukuuta1983 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Etelä-Afrikan miehitys Etelä-Angolassa
546 6. tammikuuta 1984 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolassa
547 13. tammikuuta 1984 15–0–0 Benjamin Maloisen saama kuolemantuomio Etelä-Afrikassa
548 24. helmikuuta 1984 15–0–0 Brunei hyväksyttiin YK:n jäseneksi.
549 19. huhtikuuta 1984 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ukrainan neuvostotasavalta, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
550 11. toukokuuta 1984 13–1–1 (vastaan: Pakistan; pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Kyproksen separatistiset liikkeet
551 30. toukokuuta 1984 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
552 1. kesäkuuta 1984 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Nicaragua, Zimbabwe) Iranin hyökkäykset öljytankkereihin jotka tulevat Kuwaitista ja Saudi-Arabian satamista
553 15. kesäkuuta 1984 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
554 17. elokuuta 1984 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Afrikan vaalit
555 12. lokakuuta 1984 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ukrainan neuvostotasavalta, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
556 23. lokakuuta 1984 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Etelä-Afrikan joukkomurhat
557 28. marraskuuta 1984 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
558 13. joulukuuta1984 15–0–0 Aseiden tuotanto Etelä-Afrikassa huolimatta asevientikiellosta
559 14. joulukuuta1984 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
560 12. maaliskuuta1985 15–0–0 Etelä-Afrikan sorron tuomitseminen
561 17. huhtikuuta 1985 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ukrainan neuvostotasavalta, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
562 10. toukokuuta 1985 Hyväksyttiin kohta kohdasta Nicaragua – Yhdysvaltain suhteet; Contadora-ryhmän aloitteet
563 21. toukokuuta 1985 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
564 31. toukokuuta 1985 15–0–0 Humanitaarinen tilanne Libanonissa
565 14. kesäkuuta 1985 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
566 19. kesäkuuta 1985 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Afrikan miehityksen tuomitseminen Namibiassa
567 20. kesäkuuta 1985 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolassa
568 21. kesäkuuta 1985 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Botswanassa
569 26. heinäkuuta 1985 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Apartheidin tuomitseminen ja sortotoimien tuomitseminen Etelä-Afrikassa
570 12. syyskuuta 1985 15–0–0 Kansainvälisen tuomioistuimen avoin paikka
571 20. syyskuuta 1985 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolassa
572 30. syyskuuta 1985 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Botswanassa
573 4. lokakuuta 1985 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Israelin hyökkäys Tunisiassa
574 7. lokakuuta 1985 15–0–0 (Erillinen äänestys 6 kohdasta) Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolassa
575 17. lokakuuta 1985 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ukrainan neuvostotasavalta, Neuvostoliitto) UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
576 21. marraskuuta 1985 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
577 6. joulukuuta1985 15–0–0 (Erillinen äänestys 6 kohdasta) Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolassa
578 12. joulukuuta1985 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
579 18. joulukuuta1985 15–0–0 Lisääntyneet panttivanki tapaukset
580 30. joulukuuta1985 15–0–0 Etelä-Afrikan hyökkäykset Lesothossa
581 13. helmikuuta 1986 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Afrikan hyökkäyksien tuomitseminen eteläisen Afrikan maihin
582 24. helmikuuta 1986 15–0–0 Irakin-Iranin sotilaallisen toiminnan tuomitseminen
583 18. huhtikuuta 1986 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
584 29. toukokuuta 1986 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
585 13. kesäkuuta 1986 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
586 18. heinäkuuta 1986 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
587 23. syyskuuta 1986 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) UNIFIL joukkoja vastaan hyökkäyksien tuomitseminen
588 8. lokakuuta 1986 15–0–0 Irakin-Iranin sodan lopettamispyrkimykset
589 10. lokakuuta 1986 15–0–0 Ehdotus nimittää Javier Pérez de Cuéllar YK:n pääsihteeriksi toiselle kaudelle
590 26. marraskuuta 1986 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
591 28. marraskuuta 1986 Hyväksytty konsensuksella Asevienti sanktioiden lisääminen Etelä-Afrikkaa vastaan
592 8. joulukuuta1986 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Opiskelijoiden tappamiset palestiinalaisalueella Israelin toimesta
593 11. joulukuuta1986 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
594 15. tammikuuta 1987 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
595 27. maaliskuuta1987 15–0–0 Kansainvälisen tuomioistuimen avoin paikka
596 29. toukokuuta 1987 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
597 12. kesäkuuta 1987 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
598 20. heinäkuuta 1987 15–0–0 Vaatimus tulitauolle ja siviilien suojelulle Iran-Irakin sodassa
599 31. heinäkuuta 1987 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin lisääminen Libanonissa
600 19. lokakuuta 1987 15–0–0 Nauru ja Kansainvälinen tuomioistuin
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of United Nations Security Council Resolutions 501 to 600