Luettelo Suomen kovakuoriaislajeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Suomessa tavatuista kovakuoriaisista.

Lahko Coleoptera Kovakuoriaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alalahko Adephaga Petokuoriaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alalahko Polyphaga Erilaisruokaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Heimo Cerambycidae Sarvijäärät
  • Heimo Coccinellidae Leppäpirkot eli leppäkertut
  • Heimo Cantharidae Sylkikuoriaiset
    • Suku Podabrus
      • Laji alpinus (Paykull, 1798) kuresylkikuoriainen
      • Laji lapponicus (Gyllenhal, 1810) lapinsylkikuoriainen
      • Laji obscuripes J. Sahlberg, 1871 tunturisylkikuoriainen
    • Suku Ancistronycha
      • Laji cyanipennis (Faldermann, 1835) sinisylkikuoriainen
    • Suku Cantharis
      • Laji fusca Linnaeus, 1758 niittysylkikuoriainen
      • Laji rustica Fallén, 1807 ketosylkikuoriainen
      • Laji obscura Linnaeus, 1758 tummasylkikuoriainen
      • Laji pulicaria Fabricius, 1781 luhtasylkikuoriainen
      • Laji nigricans (Müller, 1776) havusylkikuoriainen
      • Laji pellucida Fabricius, 1792 kaunosylkikuoriainen
      • Laji livida Linnaeus, 1758 nummisylkikuoriainen
      • Laji figurata Mannerheim, 1843 kirjosylkikuoriainen
      • Laji quadripunctata (Müller, 1776) helosylkikuoriainen
      • Laji rufa Linnaeus, 1758 rusosylkikuoriainen
      • Laji fulvicollis Fabricius, 1792 rantasylkikuoriainen
      • Laji nigra (Degeer, 1774) rytisylkikuoriainen
      • Laji paludosa Fallén, 1807 rämesylkikuoriainen
      • Laji lateralis Linnaeus, 1758 laitasylkikuoriainen
    • Suku Rhagonycha
      • Laji fulva (Scopoli, 1763) tarhasylkikuoriainen
      • Laji testacea (Linnaeus, 1758) pensassylkikuoriainen
      • Laji limbata Thomson, 1864 ruskosylkikuoriainen
      • Laji lignosa (Müller, 1764) hakasylkikuoriainen
      • Laji elongata (Fallén, 1807) soukkasylkikuoriainen
      • Laji atra (Linnaeus, 1767) mustasylkikuoriainen
      • Laji fugax Mannerheim, 1843 idänsylkikuoriainen
    • Suku Absidia
      • Laji rufotestacea (Letzner, 1845) lehtosylkikuoriainen
      • Laji schoenherri (Dejean, 1837) metsäsylkikuoriainen
    • Suku Silis
      • Laji ruficollis (Fabricius, 1775) hammassylkikuoriainen
    • Suku Malthinus
      • Laji biguttatus (Linnaeus, 1758)
      • Laji punctatus (Fourcroy, 1785)
      • Laji frontalis (Marsham, 1802)
    • Suku Malthodes
      • Laji flavoguttatus Kiesenwetter, 1852
      • Laji fibulatus Kiesenwetter, 1852
      • Laji maurus (Laporte de Castelnau, 1840)
      • Laji misellus
      • Laji fuscus
      • Laji minimus
      • Laji guttifer
      • Laji marginatus
      • Laji mysticus
      • Laji pumilus
      • Laji spathifer
      • Laji crassicornis
      • Laji brevicollis
  • Heimo Aphodiidae[2]
  • Heimo Cetoniidae[2]
  • Heimo Geotrupidae[2]
  • Heimo Lucanidae Kampasarviset[2]
  • Heimo Melolonthidae[2]
  • Heimo Scarabaeidae Lehtisarviset[2]
  • Heimo Trogidae Kesiäiset[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael Chinery: Euroopan hyönteisopas, s. 256-259. Carabidae - Maakiitäjäiset. Helsinki: Otava, 4. painos vuodelta 2009 (alkuperäisteos vuodelta 1986). ISBN 951-1-14875-3.
  2. a b c d e f g Michael Chinery: Euroopan hyönteisopas, s. 262-267. Kampasarvisia (Lucanidae), lehtisarvisia (Scarabaeidae) yms.. Helsinki: Otava, 4. painos vuodelta 2009 (alkuperäisteos vuodelta 1986). ISBN 951-1-14875-3.
Tämä eläimiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.