Luettelo Portugalin pääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Portugalin pääministereistä.

Kuningaskunta (1834–1910)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Pääministeri
(syntynyt–kuollut)
Virka-aika Puolue
1. D. Pedro de Sousa Holstein, 1º Duque de Palmela - Domingos Sequeira.jpg Pedro de Sousa Holstein
(1781–1850)
24 .syyskuuta 1834– 4 .huhtikuuta 1835 Cartista
2. Conde de Linhares.jpg Vitório Maria de Sousa Coutinho
(1790–1857)
4 .huhtikuuta 1835 – 27 .huhtikuuta 1835 Cartista
3. Saldanha.PNG João Carlos Saldanha de Oliveira
(1790–1876)
27 .huhtikuuta 1835– 18 .marraskuuta 1835 sitoutumaton
4. José Jorge Loureiro.jpg José Jorge Loureiro
(1791–1860)
18 .marraskuuta 1835– 20 .huhtikuuta 1836 sitoutumaton
5. Retrato do Duque da Terceira.jpg António Severim de Noronha
(1792–1860)
20 .huhtikuuta 1836– 10 .syyskuuta 1836 Cartista
6. Conde de Lumiares.jpg António José Severim de Noronha
(1788–1849)
10 .syyskuuta 1836– 4 .marraskuuta 1836 Syyskuu
7. Sa da Bandeira.jpg Bernardo de Sá Nogueira de Figueiredo
(1795–1876)
5 .marraskuuta 1836– 1 .kesäkuuta 1837 Syyskuu
8. António Dias de Oliveira.jpg António Dias de Oliveira
(1804–1863)
1 .kesäkuuta 1837– 2 .elokuuta 1837 Syyskuu
9 Sa da Bandeira.jpg Bernardo de Sá Nogueira de Figueiredo
(1795–1876)
2 .elokuuta 1837– 18 .huhtikuuta 1839 Syyskuu
10. Barão de Ribeira de Sabrosa.jpg Rodrigo Pinto Pizarro
(1788–1841)
18 .huhtikuuta 1839– 26 .marraskuuta 1839 Syyskuu
11. GP Conde de pd-bonfim.jpg José Travassos Valdez
(1787–1862)
26 .marraskuuta 1839– 9 .kesäkuuta 1841 Syyskuu
12. Joaquim António de Aguiar.jpg Joaquim António de Aguiar
(1792–1884)
9 .kesäkuuta 1841– 7 .helmikuuta 1842 Syyskuu
13. D. Pedro de Sousa Holstein, 1º Duque de Palmela - Domingos Sequeira.jpg Pedro de Sousa Holstein
(1781–1850)
7 .helmikuuta 1842 – 9 .helmikuuta 1842 Syyskuu
14. Marquês de Tomar.jpg António Bernardo da Costa Cabral
(1803–1889)
9 .helmikuuta 1842 – 20 .huhtikuuta 1846 Cartismo
15. D. Pedro de Sousa Holstein, 1º Duque de Palmela - Domingos Sequeira.jpg Pedro de Sousa Holstein
(1781–1850)
20 .huhtikuuta 1846 – 6 .lokakuuta 1846 Cartismo
16. Saldanha.PNG João Carlos Saldanha de Oliveira e Daun
(1790–1876)
6 .lokakuuta 1846 – 18 .kesäkuuta 1849 Cartismo
17. Marquês de Tomar.jpg António Bernardo da Costa Cabral
(1803–1889)
18 .kesäkuuta 1849 – 26 .huhtikuuta 1851 Cartismo
18. Retrato do Duque da Terceira.jpg António Severim de Noronha
(1792–1860)
26 .huhtikuuta 1851 – 1 .huhtikuuta 1851 Cartismo
19. Saldanha.PNG João Carlos Saldanha de Oliveira e Daun
(1790–1876)
1 .huhtikuuta 1851 – 6 .kesäkuuta 1856 Uudistusmielinen
20. Duque de Loulé.jpg Nuno José de Moura Barreto
(1804–1875)
6 .kesäkuuta 1856– 16 .maaliskuuta 1859 Historiallinen
21. Retrato do Duque da Terceira.jpg António Severim de Noronha
(1792–1860)
16 .maaliskuuta 1859 – 1 .huhtikuuta 1860 Cartista
22. Joaquim António de Aguiar.jpg Joaquim António de Aguiar
(1792–1884)
1 .huhtikuuta 1860 – 4 .heinäkuuta 1860 Cartista
23. Duque de Loulé.jpg Nuno José de Moura Barreto
(1804–1875)
4 .heinäkuuta 1860 – 17 .huhtikuuta 1865 Historiallinen
24. Sa da Bandeira.jpg Bernardo de Sá Nogueira de Figueiredo
(1795–1876)
17 .huhtikuuta 1865– 4 .syyskuuta 1865 Reformistinen
25 Joaquim António de Aguiar.jpg Joaquim António de Aguiar
(1792–1884)
4 .syyskuuta 1865 – 4 .tammikuuta 1868 Cartista
26. Retrato do Duque d’Ávila e Bolama - Miguel Ângelo Lupi, 1880.png António José de Ávila
(1807–1881)
4 .tammikuuta 1868 – 22 .heinäkuuta 1868 sitoutumaton (kuului Reformistiseen puolueeseen)
27. Sa da Bandeira.jpg Bernardo de Sá Nogueira de Figueiredo
(1795–1876)
22 .heinäkuuta 1868 – 11 .elokuuta 1869 Reformistinen
28. Duque de Loulé.jpg Nuno José de Moura Barreto
(1804–1875)
11 .elokuuta 1869 – 19 .huhtikuuta 1870 Historiallinen
29. Saldanha.PNG João Carlos Saldanha de Oliveira Daun
(1790–1876)
19 .huhtikuuta 1870 – 29 .elokuuta 1870 Uudistusmielinen
30. Sa da Bandeira.jpg Bernardo de Sá Nogueira de Figueiredo
(1795–1876)
29 .elokuuta 1870 – 29 .lokakuuta 1871 Reformistinen
31. Retrato do Duque d’Ávila e Bolama - Miguel Ângelo Lupi, 1880.png António José de Ávila
(1807–1881)
29 .lokakuuta 1870 – 13 .syyskuuta 1871 Reformistinen
32. Fontes Pereira de Melo.jpg Fontes Pereira de Melo
(1819–1887)
13 .syyskuuta 1871 – 6 .maaliskuuta 1877 Uudistusmielinen
33. Retrato do Duque d’Ávila e Bolama - Miguel Ângelo Lupi, 1880.png António José de Ávila
(1807–1881)
6 .maaliskuuta 1877 – 26 .tammikuuta 1878 Reformistinen
34. Fontes Pereira de Melo.jpg Fontes Pereira de Melo
(1819–1887)
26 .tammikuuta 1878 – 29 .huhtikuuta 1879 Cartista
35. Anselmo José Braamcamp de Almeida Castelo Branco.jpg Anselmo José Braamcamp de Almeida Castelo Branco
(1819–1885)
29 .huhtikuuta 1879 – 23 .maaliskuuta 1881 Progressiivinen
36. Rodrigues Sampaio.jpg António Rodrigues Sampaio
(1806–1882)
23 .maaliskuuta 1881 – 14 .marraskuuta 1881 Cartista
37. Fontes Pereira de Melo.jpg Fontes Pereira de Melo
(1819–1887)
14 .marraskuuta 1881 – 16 .helmikuuta 1886 Uudistusmielinen
38. Luciano de Castro.jpg José Luciano de Castro Pereira Côrte– Real
(1834–1914)
16 .helmikuuta 1886 – 14 .tammikuuta 1890 Progressiivinen
39. Serpa Pimentel.jpg António de Serpa Pimentel
(1825–1900)
14 .tammikuuta 1890 – 11 .lokakuuta 1890 Uudistusmielinen
10 Joao Crisostomo de Sousa.jpg João Crisóstomo de Abreu e Sousa
(1811–1895)
11 .lokakuuta 1890 – 18 .tammikuuta 1892 sitoutumaton
41. José Dias Ferreira.jpg José Dias Ferreira
(1837–1909)
18 .tammikuuta 1892 – 22 .helmikuuta 1893 sitoutumaton
42 Hintze Ribeiro.jpg Ernesto Hintze Ribeiro
(1849–1907)
22 .helmikuuta 1893 – 5 .helmikuuta 1897 Uudistusmielinen
43. Luciano de Castro.jpg José Luciano de Castro Pereira Côrte– Real
(1834–1914)
5 .helmikuuta 1897 – 26 .heinäkuuta 1900 Progressiivinen
44. Hintze Ribeiro.jpg Ernesto Hintze Ribeiro
(1849–1907)
26 .heinäkuuta 1900 – 20 .lokakuuta 1904 Uudistusmielinen
45. Luciano de Castro.jpg José Luciano de Castro Pereira Côrte– Real
(1834–1914)
20 .lokakuuta 1904 – 19 .maaliskuuta 1906 Progressiivinen
46. Hintze Ribeiro.jpg Ernesto Hintze Ribeiro
(1849–1907)
19 .maaliskuuta 1906 – 19 .huhtikuuta 1906 Uudistusmielinen
47. Joao franco.jpg João Franco
(1855–1929)
19 .huhtikuuta 1906 – 4 .helmikuuta 1908 Uudistusmielinen
48. Francisco Joaquim Ferreira do Amaral.jpg Francisco Joaquim Ferreira do Amaral
(1844–1923)
4 .helmikuuta 1908 – 26 .joulukuuta 1908 sitoutumaton
49. Campos Henriques.jpg Artur Alberto de Campos Henriques
(1853–1922)
26 .joulukuuta 1908 – 11 .huhtikuuta 1909 Uudistusmielinen ja Progressiivinen
50. Sousa Telles.jpg Sebastião Custódio de Sousa Teles
(1847–1921)
11 .huhtikuuta 1909 – 14 .huhtikuuta 1909 sitoutumaton
51. Wenceslau Pereira de Lima.jpg Venceslau de Sousa Pereira de Lima
(1858–1919)
14 .huhtikuuta 1909 – 22 .joulukuuta 1909 sitoutumaton
52. Flag of Portugal (1830).svg Francisco da Veiga Beirão
(1841–1916)
22 .joulukuuta 1909 – 26 .kesäkuuta 1910 Uudistusmielinen
53. Teixeira de Sousa.jpg António Teixeira de Sousa
(1857–1917)
26 .kesäkuuta 1910 – 5 .lokakuuta 1910 Uudistusmielinen

Ensimmäinen tasavalta (1910–1926)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Pääministeri
(Syntynyt–Kuollut)
Virka-aika Puolue
54 Teofilo Braga.jpg Joaquim Teófilo Fernandes Braga
(1843–1924)
5 .syyskuuta 1910– 4 .syyskuuta 1911 Tasavaltalainen
55 Joao Pinheiro Chagas.jpg João Pinheiro Chagas
(1863–1925)
4 .syyskuuta 1911 – 13 .marraskuuta 1911 Tasavaltalainen
56 AugustodeVasconcelos.jpg Augusto de Vasconcelos
(1867–1951)
13 .marraskuuta 1911 – 16 .kesäkuuta 1912 Tasavaltalainen
57 Flag of Portugal.svg Duarte Leite Pereira da Silva
(1864–1950)
16 .kesäkuuta 1912 – 23 .syyskuuta 1912 Tasavaltalainen
välikainen AugustodeVasconcelos.jpg Augusto de Vasconcelos
(1867–1951)
23 .syyskuuta 1912 – 30 .syyskuuta 1912 Tasavaltalainen
välikainen Flag of Portugal.svg Duarte Leite Pereira da Silva
(1864–1950)
30 .syyskuuta 1912 – 9 .tammikuuta 1913 Tasavaltalainen
58 Afonso Costa.jpg Afonso Costa
(1871–1937)
9 .tammikuuta 1913 – 9 .helmikuuta 1914 Demokraattinen
59 Bernardino Machado.jpg Bernardino Machado
(1851–1944)
9 .helmikuuta 1914 – 12 .joulukuuta 1914 Demokraattinen
60 Flag of Portugal.svg Vítor Hugo de Azevedo Coutinho
(1871–1955)
12 .joulukuuta 1914 – 28 .tammikuuta 1915 Demokraattinen
61 Pimenta de Castro.jpg Joaquim Pereira Pimenta de Castro
(1846–1918)
28 .tammikuuta 1915 – 14 .toukokuuta 1915 Sitoutumaton
Sotilasjuntta Flag of Portugal.svg José Norton de Matos
António Maria da Silva
José de Freitas Ribeiro
Alfredo de Sá Cardoso
Álvaro de Castro
14 .toukokuuta 1915 – 15 .toukokuuta 1915 sitoutumattomat
välikainen Joao Pinheiro Chagas.jpg João Pinheiro Chagas
(1863–1925)
15 .toukokuuta 1915 – 17 .toukokuuta 1915 Sitoutumaton
62 Flag of Portugal.svg José de Castro
(1868–1929)
17 .toukokuuta 1915 – 29 .marraskuuta 1915 Demokraattinen
63 Afonso Costa.jpg Afonso Costa
(1871–1937)
29 .marraskuuta 1915 – 16 .maaliskuuta 1916 Demokraattinen
64 Antonio Jose de Almeida.jpg António José de Almeida
(1866–1929)
16 .maaliskuuta 1916 – 25 .huhtikuuta 1917 Demokraattinen
65 Afonso Costa.jpg Afonso Augusto da Costa
(1871–1937)
25 .huhtikuuta 1917 – 7 .syyskuuta 1917 Demokraattinen
välikainen Norton de Matos (retrato).jpg José Maria Mendes Ribeiro Norton de Matos
(1867–1955)
7 .syyskuuta 1917 – 25 .syyskuuta 1917 Demokraattinen
välikainen Afonso Costa.jpg Afonso Augusto da Costa
(1871–1937)
25 .syyskuuta 1917 – 17 .marraskuuta 1917 Demokraattinen
välikainen Norton de Matos (retrato).jpg José Maria Mendes Ribeiro Norton de Matos
(1867–1955)
17 .marraskuuta 1917 – 8 .joulukuuta 1917 Demokraattinen
66 President Paes of Portugal.jpg Sidónio Pais
(1872–1918)
8 .joulukuuta 1917 – 14 .joulukuuta 1918
(murhattiin)
Nacional Tasavaltalainen
67 Canto e Castro.jpg João do Canto e Castro da Silva Antunes Júnior
(1862–1934)
14 .joulukuuta 1918– 23 .joulukuuta 1918 Nacional Tasavaltalainen
68 João Tamagnini de Sousa Barbosa
(1883–1948)
23 .joulukuuta 1918 – 27 .tammikuuta 1919 Nacional Tasavaltalainen
69 José Relvas.jpg José Maria Mascarenhas Relvas
(1858–1929)
27 .tammikuuta 1919 – 30 .maaliskuuta 1919 Sitoutumaton
70 Domingos Leite Pereira.JPG Domingos Leite Pereira
(1882–1956)
30 .maaliskuuta 1919 – 30 .kesäkuuta 1919 Sitoutumaton
71 Flag of Portugal.svg Alfredo Ernesto de Sá Cardoso
(1864–1950)
30 .kesäkuuta 1919 – 15 .tammikuuta 1920 Demokraattinen
väliaikainen Fernandes da Costa.jpg Francisco José Fernandes Costa
(ei astunut virkaan)
(1857–1925)
15 .tammikuuta 1920 Tasavaltalais– liberaali
väliaikainen Flag of Portugal.svg Alfredo Ernesto de Sá Cardoso
(1864–1950)
15 .tammikuuta 1920 – 21 .tammikuuta 1920 Demokraattinen
72 Domingos Leite Pereira.JPG Domingos Leite Pereira
(1882–1956)
21 .tammikuuta 1920 – 8 .maaliskuuta 1920 Sitoutumaton
73 Antonio Maria Baptista.jpg António Maria Baptista
(1866–1920)
8 .maaliskuuta 1920 – 6 .kesäkuuta 1920 Demokraattinen
74 Flag of Portugal.svg José Ramos Preto
(1871–1949)
6 .kesäkuuta 1920 – 26 .kesäkuuta 1920 Demokraattinen
75 Antonio Maria da Silva.jpg António Maria da Silva
(1872–1950)
26 .kesäkuuta 1920 – 19 .heinäkuuta 1920 Demokraattinen
76 António Granjo.JPG António Joaquim Granjo
(1881–1921)
20 .marraskuuta 1920 Tasavaltalais– liberaali
77 Alvaro de Castro1.jpg Álvaro Xavier de Castro
(1878–1928)
20 .marraskuuta 1920 – 30 .marraskuuta 1920 Demokraattinen
78 Liberato Pinto.jpg Liberato Damião Ribeiro Pinto
(1880–1949)
30 .marraskuuta 1920 – 2 .maaliskuuta 1921 Demokraattinen
79 Bernardino Machado.jpg Bernardino Machado´
(1851–1944)
23 .maaliskuuta 1921 – 23 .toukokuuta 1921 Demokraattinen
80 Tomé José de Barros Queirós.jpg Tomé José de Barros Queirós
(1872–1925)
22 .toukokuuta 1921 – 30 .elokuuta 1921 Tasavaltalais– liberaali
81 António Granjo.JPG António Joaquim Granjo
(1881–1921)
30 .elokuuta 1921 – 19 .syyskuuta 1921 Tasavaltalais– liberaali
82 Manuel Maria Coelho.png António Manuel Maria Coelho
(1857–1943)
19 .syyskuuta 1921 – 5 .marraskuuta 1921 sitoutumaton
83 Carlos Maia Pinto.jpg Carlos Henrique da Silva Maia Pinto
(1866–1932)
5 .marraskuuta 1921 – 16 .joulukuuta 1921 sitoutumaton
84 Francisco Pinto da Cunha Leal
(1888–1970)
16 .joulukuuta 1921 – 7 .helmikuuta 1922 Demokraattinen
85 Antonio Maria da Silva.jpg António Maria da Silva
(1872–1950)
7 .helmikuuta 1922 – 15 .marraskuuta 1923 Demokraattinen
86 Antonio ginestal machado.jpg António Ginestal Machado
(1874–1940)
15 .marraskuuta 1923 – 18 .joulukuuta 1923 Tasavaltalais– nationalistinen
87 Alvaro de Castro1.jpg Álvaro Xavier de Castro
(1878–1928)
18 .joulukuuta 1923 – 7 .heinäkuuta 1924 Tasavaltalais– nationalistinen
88 Alfredo rodrigues gaspar.jpg Alfredo Rodrigues Gaspar
(1865–1938)
7 .heinäkuuta 1924 – 22 .marraskuuta 1924 Demokraattinen
89 Domigues dos santos.jpg José Domingues dos Santos
(1885–1958)
22 .marraskuuta 1924 – 15 .helmikuuta 1925 Tasavaltalais– demokraattinen vasemmisto
90 Vitorino GuimarAes.jpg Vitorino Máximo de Carvalho Guimarães
(1876–1957)
15 .helmikuuta 1925 – 1 .heinäkuuta 1925 Demokraattinen
91 Antonio Maria da Silva.jpg António Maria da Silva
(1872–1950)
1 .heinäkuuta 1925 – 1 .elokuuta 1925 Demokraattinen
92 Domingos Leite Pereira.JPG Domingos Leite Pereira
(1882–1956)
1 .elokuuta 1925 – 18 .joulukuuta 1925 Demokraattinen
93 Antonio Maria da Silva.jpg António Maria da Silva
(1872–1950)
18 .joulukuuta 1925 – 30 .toukokuuta 1926 Demokraattinen

Toinen tasavalta (1926–1974)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Pääministeri
(Syntynyt–Kuollut)
Virka– aika Puolue
94 President José Mendes Cabeçadas.jpg José Mendes Cabeçadas
(1883–1965)
30 .toukokuuta 1926 – 19 .kesäkuuta 1926 Sitoutumaton
95 Gomes da costa.jpg Manuel Gomes da Costa
(1863–1929)
19 .kesäkuuta 1926 – 9 .heinäkuuta 1926 Sitoutumaton
96 Carmona.jpg António de Fragoso Carmona
(1869–1951)
9 .heinäkuuta 1926 – 18 .huhtikuuta 1928 Sitoutumaton
97 José Vicente de Freitas.JPG José Vicente de Freitas
(1869–1952)
18 .huhtikuuta 1928 – 8 .heinäkuuta 1929 Sitoutumaton
98 Artur Ivens Ferraz
(1870–1933)
8 .heinäkuuta 1929 – 21 .tammikuuta 1930 Sitoutumaton
99 Domingos Oliveira.jpg Domingos da Costa e Oliveira
(1873–1957)
21 .tammikuuta 1930 – 5 .heinäkuuta 1932 Kansallinen liitto
100 Antonio Salazar-1.jpg António de Oliveira Salazar
(1889–1970)
5 .heinäkuuta 1932 – 25 .syyskuuta 1968 Kansallinen liitto
101 Marcello caetano.jpg Marcello Caetano
(1906–1980)
25 .syyskuuta 1968 – 25 .huhtikuuta 1974 Kansallinen liitto

Kolmas tasavalta (1974–nykyaika)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Pääministeri
(Syntynyt–Kuollut)
Virka– aika Puolue
Sotilasjuntta Flag of Portugal.svg António de Spínola
Francisco da Costa Gomes
Jaime Silvério Marques
Diogo Neto
Carlos Galvão de Melo
José Baptista Pinheiro de Azevedo
António Rosa Coutinho
25 .huhtikuuta 1974 – 16 .toukokuuta 1974 sitoutumattomat
102 Flag of Portugal.svg Adelino da Palma Carlos
(1905–1992)
16 .toukokuuta 1974 – 18 .heinäkuuta 1974 Sitotutumaton
103 Vasco Goncalves 1982 Henrique Matos 01.jpg Vasco dos Santos Gonçalves
(1922–2005)
18 .heinäkuuta 1974 – 19 .syyskuuta 1975 Sitoutumaton
104 Flag of Portugal.svg José Baptista Pinheiro de Azevedo
(1917–1983)
19 .syyskuuta 1975 – 23 .kesäkuuta 1976 Sitoutumaton
Väliaikainen Flag of Portugal.svg Vasco Fernando Leotte de Almeida e Costa
(1932–2010)
23 .kesäkuuta 1976 – 23 .heinäkuuta 1976 Sitoutumaton
105 Mário Soares par Claude Truong-Ngoc 1978.png Mário Soares
(1924–)
23 .heinäkuuta 1976 – 28 .elokuuta 1978 Sosialistinen
106 Flag of Portugal.svg Alfredo Nobre da Costa
(1923–1996)
28 .elokuuta 1978 – 22 .marraskuuta 1978 Sitoutumaton
107 Flag of Portugal.svg Carlos Alberto da Mota Pinto
(1936–1985)
22 .marraskuuta 1978 – 1 .elokuuta 1979 Sitoutumaton
108 Flag of Portugal.svg Maria de Lourdes Pintasilgo
(1930–2004)
1 .elokuuta 1979 – 3 .tammikuuta 1980 Sitoutumaton
109 Sá Carneiro.jpg Francisco Manuel Lumbrales de Sá Carneiro
(1934–1980)
3 .tammikuuta 1980 – 4 .joulukuuta 1980 Sosiaalidemokraatti
110 Freitas do Amaral, XV Cimeira Ibero-Americana - Salamanca, Espanha.jpg Diogo Freitas do Amaral
(1941–)
vt.
4 .joulukuuta 1980 – 9 .tammikuuta 1981 Kansanpuolue
111 Pinto Balsemao.jpg Francisco José Pereira Pinto Balsemão
(1937–)
9 .tammikuuta 1981 – 9 .kesäkuuta 1983 Sosiaalidemokraatti
112 Mário Soares par Claude Truong-Ngoc 1978.png Mário Soares
(1924–)
9 .kesäkuuta 1983 – 6 .marraskuuta 1985 Sosialistinen
113 Cavaco Silva 2007.jpg Aníbal Cavaco Silva
(1939–)
6 .marraskuuta 1985 – 28 .lokakuuta 1995 Sosiaalidemokraatti
114 António Guterres.jpg António Guterres
(1949–)
28 .lokakuuta 1995 – 6 .huhtikuuta 2002 Sosialistinen
115 EPP Summit, Brussels, May 2014 (14260356476).jpg José Manuel Durão Barroso
(1956–)
6 .huhtikuuta 2002 – 17 .heinäkuuta 2004 Sosiaalidemokraatti
116 Pedro Santana Lopes 01.jpg Pedro Miguel de Santana Lopes
(1956–)
17 .heinäkuuta 2004 – 12 .maaliskuuta 2005 Sosiaalidemokraatti
117 Josesocrates2006.jpg José Sócrates
(1957)
12 .maaliskuuta 2005 – 21 .kesäkuuta 2011 Sosialistinen
118 Passos Coelho EPP2011.jpg Pedro Passos Coelho
(1964–)
21 .kesäkuuta 2011 – 26. marraskuuta 2015 Sosiaalidemokraatti
119 António Costa 2014 (cropped).jpg António Costa 26. marraskuuta 2015 - virassa Sosialistinen puolue