Luettelo Nordlandin läänin taajamista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Nordlandin läänin taajamista perustuen Statistisk sentralbyrån käyttämään taajaman määritelmään. Nordlandin läänissä oli 1. tammikuuta 2013 yhteensä 73 taajamaa, johon sisältyvät myös lääninrajan ylittävät taajamat.

Taajama Kunta Väkiluku Pinta-ala
(km²)
Väestötiheys
(as./km²)
Bodø Bodø &&&&&&&&&&038973.&&&&0038 973 &&&&&&&&&&&&&013.071000013,71 &&&&&&&&&&&02843.&&&&002 843
Løding Bodø &&&&&&&&&&&02992.&&&&002 992 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&02394.&&&&002 394
Løpsmarka Bodø &&&&&&&&&&&02223.&&&&002 223 &&&&&&&&&&&&&&00.06500000,65 &&&&&&&&&&&03420.&&&&003 420
Bjerkvik Narvik &&&&&&&&&&&01194.&&&&001 194 &&&&&&&&&&&&&&01.02300001,23 &&&&&&&&&&&&0971.&&&&00971
Narvik Narvik &&&&&&&&&&014094.&&&&0014 094 &&&&&&&&&&&&&&06.07800006,78 &&&&&&&&&&&02079.&&&&002 079
Beisfjord Narvik &&&&&&&&&&&&0630.&&&&00630 &&&&&&&&&&&&&&00.06600000,66 &&&&&&&&&&&&0955.&&&&00955
Håkvik Narvik &&&&&&&&&&&&0713.&&&&00713 &&&&&&&&&&&&&&00.06400000,64 &&&&&&&&&&&01114.&&&&001 114
Terråk Bindal &&&&&&&&&&&&0544.&&&&00544 &&&&&&&&&&&&&&00.06100000,61 &&&&&&&&&&&&0892.&&&&00892
Vik Sømna &&&&&&&&&&&&0291.&&&&00291 &&&&&&&&&&&&&&00.04200000,42 &&&&&&&&&&&&0693.&&&&00693
Berg Yhteensä &&&&&&&&&&&&0545.&&&&00545 &&&&&&&&&&&&&&00.05500000,55 &&&&&&&&&&&&0991.&&&&00991
Sømna &&&&&&&&&&&&0528.&&&&00528 &&&&&&&&&&&&&&00.05300000,53 &&&&&&&&&&&&0996.&&&&00996
Brønnøy &&&&&&&&&&&&&017.&&&&0017 &&&&&&&&&&&&&&00.0200000,02 &&&&&&&&&&&&0850.&&&&00850
Hommelstø Brønnøy &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&00.04200000,42 &&&&&&&&&&&&0688.&&&&00688
Brønnøysund Brønnøy &&&&&&&&&&&04924.&&&&004 924 &&&&&&&&&&&&&&03.02500003,25 &&&&&&&&&&&01515.&&&&001 515
Toft Brønnøy &&&&&&&&&&&&0224.&&&&00224 &&&&&&&&&&&&&&00.02800000,28 &&&&&&&&&&&&0800.&&&&00800
Gladstad Vega &&&&&&&&&&&&0292.&&&&00292 &&&&&&&&&&&&&&00.04900000,49 &&&&&&&&&&&&0596.&&&&00596
Silvalen Herøy &&&&&&&&&&&&0787.&&&&00787 &&&&&&&&&&&&&&00.09200000,92 &&&&&&&&&&&&0855.&&&&00855
Tjøtta Alstahaug &&&&&&&&&&&&0224.&&&&00224 &&&&&&&&&&&&&&00.03300000,33 &&&&&&&&&&&&0679.&&&&00679
Sandnessjøen Alstahaug &&&&&&&&&&&05930.&&&&005 930 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&004 &&&&&&&&&&&01483.&&&&001 483
Mosjøen Vefsn &&&&&&&&&&&09665.&&&&009 665 &&&&&&&&&&&&&&06.04100006,41 &&&&&&&&&&&01508.&&&&001 508
Trofors Grane &&&&&&&&&&&&0766.&&&&00766 &&&&&&&&&&&&&&00.07400000,74 &&&&&&&&&&&01035.&&&&001 035
Hattfjelldal Hattfjelldal &&&&&&&&&&&&0594.&&&&00594 &&&&&&&&&&&&&&00.08500000,85 &&&&&&&&&&&&0699.&&&&00699
Nesna Nesna &&&&&&&&&&&01410.&&&&001 410 &&&&&&&&&&&&&&01.01000001,1 &&&&&&&&&&&01282.&&&&001 282
Hemnesberget Hemnes &&&&&&&&&&&01300.&&&&001 300 &&&&&&&&&&&&&&01.0900001,09 &&&&&&&&&&&01193.&&&&001 193
Bjerka Hemnes &&&&&&&&&&&&0476.&&&&00476 &&&&&&&&&&&&&&00.08200000,82 &&&&&&&&&&&&0580.&&&&00580
Korgen Hemnes &&&&&&&&&&&&0875.&&&&00875 &&&&&&&&&&&&&&00.08800000,88 &&&&&&&&&&&&0994.&&&&00994
Mo i Rana Rana &&&&&&&&&&018358.&&&&0018 358 &&&&&&&&&&&&&012.051000012,51 &&&&&&&&&&&01467.&&&&001 467
Storforshei Rana &&&&&&&&&&&&0615.&&&&00615 &&&&&&&&&&&&&&00.06200000,62 &&&&&&&&&&&&0992.&&&&00992
Hauknes Rana &&&&&&&&&&&02087.&&&&002 087 &&&&&&&&&&&&&&01.01400001,14 &&&&&&&&&&&01831.&&&&001 831
Alternes Rana &&&&&&&&&&&&0227.&&&&00227 &&&&&&&&&&&&&&00.01200000,12 &&&&&&&&&&&01892.&&&&001 892
Lovund Lurøy &&&&&&&&&&&&0420.&&&&00420 &&&&&&&&&&&&&&00.04500000,45 &&&&&&&&&&&&0933.&&&&00933
Husøy Træna &&&&&&&&&&&&0426.&&&&00426 &&&&&&&&&&&&&&00.03900000,39 &&&&&&&&&&&01092.&&&&001 092
Ørnes Meløy &&&&&&&&&&&01661.&&&&001 661 &&&&&&&&&&&&&&01.05100001,51 &&&&&&&&&&&01100.&&&&001 100
Glomfjord Meløy &&&&&&&&&&&01120.&&&&001 120 &&&&&&&&&&&&&&01.01300001,13 &&&&&&&&&&&&0991.&&&&00991
Reipå Meløy &&&&&&&&&&&&0289.&&&&00289 &&&&&&&&&&&&&&00.04200000,42 &&&&&&&&&&&&0688.&&&&00688
Eidbukta Meløy &&&&&&&&&&&&0300.&&&&00300 &&&&&&&&&&&&&&00.03800000,38 &&&&&&&&&&&&0789.&&&&00789
Inndyr Gildeskål &&&&&&&&&&&&0629.&&&&00629 &&&&&&&&&&&&&&00.07100000,71 &&&&&&&&&&&&0886.&&&&00886
Rognan Saltdal &&&&&&&&&&&02603.&&&&002 603 &&&&&&&&&&&&&&02.06000002,6 &&&&&&&&&&&01001.&&&&001 001
Sulitjelma Fauske &&&&&&&&&&&&0434.&&&&00434 &&&&&&&&&&&&&&00.05300000,53 &&&&&&&&&&&&0819.&&&&00819
Fauske Fauske &&&&&&&&&&&06061.&&&&006 061 &&&&&&&&&&&&&&04.03900004,39 &&&&&&&&&&&01381.&&&&001 381
Strømsnes Fauske &&&&&&&&&&&&0475.&&&&00475 &&&&&&&&&&&&&&00.06100000,61 &&&&&&&&&&&&0779.&&&&00779
Straumen Sørfold &&&&&&&&&&&&0797.&&&&00797 &&&&&&&&&&&&&&00.07300000,73 &&&&&&&&&&&01092.&&&&001 092
Oppeid Hamarøy &&&&&&&&&&&&0498.&&&&00498 &&&&&&&&&&&&&&00.06500000,65 &&&&&&&&&&&&0766.&&&&00766
Kjøpsvik Tysfjord &&&&&&&&&&&&0872.&&&&00872 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&001 &&&&&&&&&&&&0872.&&&&00872
Drag Tysfjord &&&&&&&&&&&&0315.&&&&00315 &&&&&&&&&&&&&&00.04700000,47 &&&&&&&&&&&&0670.&&&&00670
Lødingen Lødingen &&&&&&&&&&&01784.&&&&001 784 &&&&&&&&&&&&&&01.05100001,51 &&&&&&&&&&&01181.&&&&001 181
Ramsund Tjeldsund &&&&&&&&&&&&0305.&&&&00305 &&&&&&&&&&&&&&00.05600000,56 &&&&&&&&&&&&0545.&&&&00545
Liland Evenes &&&&&&&&&&&&0326.&&&&00326 &&&&&&&&&&&&&&00.03000000,3 &&&&&&&&&&&01087.&&&&001 087
Bogen Evenes &&&&&&&&&&&&0363.&&&&00363 &&&&&&&&&&&&&&00.05400000,54 &&&&&&&&&&&&0672.&&&&00672
Ballangen Ballangen &&&&&&&&&&&&0827.&&&&00827 &&&&&&&&&&&&&&00.09300000,93 &&&&&&&&&&&&0889.&&&&00889
Røstlandet Røst &&&&&&&&&&&&0391.&&&&00391 &&&&&&&&&&&&&&00.05700000,57 &&&&&&&&&&&&0686.&&&&00686
Sørland Værøy &&&&&&&&&&&&0584.&&&&00584 &&&&&&&&&&&&&&00.09600000,96 &&&&&&&&&&&&0608.&&&&00608
Stamsund Vestvågøy &&&&&&&&&&&01023.&&&&001 023 &&&&&&&&&&&&&&00.09900000,99 &&&&&&&&&&&01033.&&&&001 033
Leknes Vestvågøy &&&&&&&&&&&03176.&&&&003 176 &&&&&&&&&&&&&&02.03700002,37 &&&&&&&&&&&01340.&&&&001 340
Ballstad Vestvågøy &&&&&&&&&&&&0818.&&&&00818 &&&&&&&&&&&&&&00.07500000,75 &&&&&&&&&&&01091.&&&&001 091
Gravdal Vestvågøy &&&&&&&&&&&01587.&&&&001 587 &&&&&&&&&&&&&&01.02500001,25 &&&&&&&&&&&01270.&&&&001 270
Kabelvåg Vågan &&&&&&&&&&&01733.&&&&001 733 &&&&&&&&&&&&&&01.01800001,18 &&&&&&&&&&&01469.&&&&001 469
Henningsvær Vågan &&&&&&&&&&&&0444.&&&&00444 &&&&&&&&&&&&&&00.03000000,3 &&&&&&&&&&&01480.&&&&001 480
Svolvær Vågan &&&&&&&&&&&04487.&&&&004 487 &&&&&&&&&&&&&&02.03300002,33 &&&&&&&&&&&01926.&&&&001 926
Stokmarknes Hadsel &&&&&&&&&&&03286.&&&&003 286 &&&&&&&&&&&&&&02.02900002,29 &&&&&&&&&&&01435.&&&&001 435
Melbu Hadsel &&&&&&&&&&&02207.&&&&002 207 &&&&&&&&&&&&&&01.07300001,73 &&&&&&&&&&&01276.&&&&001 276
&&&&&&&&&&&&0666.&&&&00666 &&&&&&&&&&&&&&00.08900000,89 &&&&&&&&&&&&0748.&&&&00748
Straume &&&&&&&&&&&&0309.&&&&00309 &&&&&&&&&&&&&&00.04300000,43 &&&&&&&&&&&&0719.&&&&00719
Alsvåg Øksnes &&&&&&&&&&&&0331.&&&&00331 &&&&&&&&&&&&&&00.03300000,33 &&&&&&&&&&&01003.&&&&001 003
Myre Øksnes &&&&&&&&&&&02054.&&&&002 054 &&&&&&&&&&&&&&01.06100001,61 &&&&&&&&&&&01276.&&&&001 276
Sortland Sortland &&&&&&&&&&&05101.&&&&005 101 &&&&&&&&&&&&&&03.05200003,52 &&&&&&&&&&&01449.&&&&001 449
Sigerfjord Sortland &&&&&&&&&&&&0775.&&&&00775 &&&&&&&&&&&&&&00.07400000,74 &&&&&&&&&&&01047.&&&&001 047
Strand Sortland &&&&&&&&&&&&0629.&&&&00629 &&&&&&&&&&&&&&00.04200000,42 &&&&&&&&&&&01498.&&&&001 498
Andenes Andøy &&&&&&&&&&&02694.&&&&002 694 &&&&&&&&&&&&&&01.07300001,73 &&&&&&&&&&&01557.&&&&001 557
Bleik Andøy &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460 &&&&&&&&&&&&&&00.03600000,36 &&&&&&&&&&&01278.&&&&001 278
Åse Andøy &&&&&&&&&&&&0279.&&&&00279 &&&&&&&&&&&&&&00.04100000,41 &&&&&&&&&&&&0680.&&&&00680
Risøyhamn Andøy &&&&&&&&&&&&0211.&&&&00211 &&&&&&&&&&&&&&00.02600000,26 &&&&&&&&&&&&0812.&&&&00812
Reine Moskenes &&&&&&&&&&&&0307.&&&&00307 &&&&&&&&&&&&&&00.02900000,29 &&&&&&&&&&&01059.&&&&001 059
Sørvågen Moskenes &&&&&&&&&&&&0465.&&&&00465 &&&&&&&&&&&&&&00.06400000,64 &&&&&&&&&&&&0727.&&&&00727
Leland Leirfjord &&&&&&&&&&&&0620.&&&&00620 &&&&&&&&&&&&&&00.06800000,68 &&&&&&&&&&&&0912.&&&&00912

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: no:Tettsteder i Nordland