Luettelo Meksikon valtionpäämiehistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Meksikon itsenäisyyden ajan valtionpäämiehistä. Ennen vuotta 1821 hallinneet hallitsijat ovat luettelossa Uuden-Espanjan varakuninkaista.

Meksikon ensimmäinen keisarikunta (1822–1823)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijaishallitsijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijaishallitsija[1] Virkakau
Iturbide, Miranda, 1860.png Agustín de Iturbide 28. syyskuuta 1821 11. huhtikuuta 1821
Juan O'Donoju.jpg Juan O'Donojú 28. syyskuuta 1821 8. lokakuuta 1821
Antonio Pérez Martínez y Robles.jpg Antonio Pérez Martínez 8. lokakuuta 1821 11. huhtikuuta 1821
Manuel de la Bárcena.jpg Manuel de la Barcéna 28. syyskuuta 1821 11. huhtikuuta,1821
José Isidro Yañez.jpg José Isidro Yañez 28. syyskuuta 1821 11. huhtikuuta 1821
No image.svg Manuel Velázquez de León 28. syyskuuta 1821 11. huhtikuuta 1821
Iturbide, Miranda, 1860.png Agustín de Iturbide 11. huhtikuuta 1822 18. toukokuuta 1822
José Isidro Yañez.jpg José Isidro Yañez 11. huhtikuuta 1822 18. toukokuuta 1822
No image.svg Miguel Valentín 11. huhtikuuta 1822 18. toukokuuta 1822
Manuel de Heras Soto.jpg Manuel de Heras 11. huhtikuuta 1822 18. toukokuuta 1822
Presidente Nicolas Bravo.PNG Nicolás Bravo 11. huhtikuuta 1822 18. toukokuuta 1822

Keisari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari
(Syntynyt–Kuollut)
Hallitsijana Dynastia
Iturbide Emperador by Josephus Arias Huerta.jpg Agustín I
(1783–1824)
19. toukokuuta 1822 19. maaliskuuta 1823 Iturbide

Väliaikainen hallitus (1823–1824)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtionpäämies [2] [3][4][5][6] Virkakausi
Presidente Nicolas Bravo.PNG Nicolás Bravo 31. maaliskuuta 1823 10.lokakuuta 1824
Guadalupe Victoria Cruces y Campa.png Guadalupe Victoria 31. maaliskuuta 1823 10.lokakuuta 1824
Pedro Celestino Negrete.jpg Pedro Celestino Negrete 31. maaliskuuta 1823 10.lokakuuta 1824
Jose mariano michelena.jpg Mariano Michelena 1.huhtikuuta 1823 10.lokakuuta 1824
Miguel dominguez.jpg Miguel Domínguez 1.huhtikuuta 1823 10.lokakuuta 1824
Vicente Guerrero (1865).png Vicente Guerrero 1.huhtikuuta 1823 10.lokakuuta 1824

Ensimmäinen liittotasavalta (1824–1835)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Puoluekanta Viite
1 Guadalupe Victoria - 02.jpg Guadalupe Victoria
(1786–1843)
10. lokakuuta 1824 31. maaliskuuta 1829 Sitoutumaton
2 Vicente Ramón Guerrero Saldaña.png Vicente Guerrero
(1782–1831)
1. huhtikuuta 1829 17. joulukuuta , 1829 Liberaalipuolue [7][8]
3 Jose Maria Bocanegra.PNG José María Bocanegra
(1787–1862)
17. joulukuuta , 1829 23. joulukuuta , 1829 Liberaalipuolue [9][10]
4 Pedro Velez.PNG Pedro Vélez
(1787–1848)
23. joulukuuta , 1829 31. joulukuuta , 1829 Liberaalipuolue [11]
5 Anastasio Bustamante Oleo (480x600).png Anastasio Bustamante
(1780–1853)
1. tammikuuta 1830 13. elokuuta 1832 Konservatiivinen puolue [12]
6 Melchor Muzquiz.png Melchor Múzquiz
(1790–1844)
14. elokuuta 1832 24. joulukuuta 1832 Liberaalipuolue [13][14]
7 Manuel Gómez Pedraza.png Manuel Gómez Pedraza
(1789–1851)
24. joulukuuta 1832 31. maaliskuuta 1833 Liberaalipuolue [15][16]
8 Valentín Gómez Farías.png Valentín Gómez Farías
(1781–1858)
1. huhtikuuta 1833 16. toukokuuta 1833 Liberaalipuolue
[17][18][19]
9 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
16. toukokuuta 1833 3. kesäkuuta 1833 Liberaalipuolue
[18][20][21]
10 Valentín Gómez Farías.png Valentín Gómez Farías
(1781–1858)
3. kesäkuuta 1833 18. kesäkuuta 1833 Liberaalipuolue
11 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
18. kesäkuuta 1833 5. heinäkuuta 1833 Liberaalipuolue
12 Valentín Gómez Farías.png Valentín Gómez Farías
(1781–1858)
5. heinäkuuta 1833 27. lokakuuta 1833 Liberaalipuolue
13 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
27. lokakuuta 1833 15. joulukuuta , 1833 Liberaalipuolue
14 Valentín Gómez Farías.png Valentín Gómez Farías
(1781–1858)
16. joulukuuta 1833 24. huhtikuuta , 1834 Liberaalipuolue [19][22]
15 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
24. huhtikuuta , 1834 27. tammikuuta 1835 Liberaalipuolue [19][22]
16 Miguel Barragan Oleo (480x600).png Miguel Barragán
(1789–1836)
28. tammikuuta 1835 27. helmikuuta 1836 Liberaalipuolue .[23][24][25][26]

Ensimmäinen keskusjohtoinen tasavalta (1835– 1846)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys
Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Puoluekanta Viite
1 Miguel Barragan Oleo (480x600).png Miguel Barragán
(1789–1836)
28. tammikuuta 1835 27. helmikuuta 1836 Liberaalipuolue
2 Jose Justo Corro.PNG José Justo Corro
(1794–1864)
27. helmikuuta 1836 19. huhtikuuta 1837 Konservatiivinen puolue [27][28][29]
3 Anastasio Bustamante Oleo (480x600).png Anastasio Bustamante
(1780– 1853)
19. huhtikuuta 1837 18. maaliskuuta 1839 Konservatiivinen puolue [30][31]
4 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
18. maaliskuuta 1839 10. heinäkuuta 1839 väliaikainen presidentti .[32][33]
5 Presidente Nicolas Bravo.PNG Nicolás Bravo
(1786– 1854)
11. heinäkuuta 1839 19. heinäkuuta 1839 Konservatiivinen puolue [34]
6 Anastasio Bustamante Oleo (480x600).png Anastasio Bustamante
(1780– 1853)
19. heinäkuuta 1839 22. syyskuuta 1841 Konservatiivinen puolue
7 Francisco Javier Echeverria.PNG Francisco Javier Echeverría
(1797– 1852)
22. syyskuuta 1841 10. lokakuuta 1841 Konservatiivinen puolue [35][36][37]
8 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
10. lokakuuta 1841 26. lokakuuta 1842 väliaikainen presidentti .[38]
9 Presidente Nicolas Bravo.PNG Nicolás Bravo
(1786– 1854)
26. lokakuuta 1842 4. maaliskuuta 1843 Konservatiivinen puolue
10 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
4. maaliskuuta 1843 4. lokakuuta 1843 väliaikainen presidentti [39]
11 Valentin Canalizo Oleo (480x600).png Valentín Canalizo
(1794–1850)
4. lokakuuta 1843 4. kesäkuuta 1844 Konservatiivinen puolue [40][41]
12 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
4. toukokuuta 1844 12. syyskuuta 1844 väliaikainen presidentti .[42]
13 Jose Joaquin de Herrera Oleo (480x600).png José Joaquín de Herrera
(1792– 1854)
12. syyskuuta 1844 21. syyskuuta 1844 Liberaalipuolue [43]
14 Valentin Canalizo Oleo (480x600).png Valentín Canalizo
(1794–1850)
21. syyskuuta 1844 6. joulukuuta 1844 Konservatiivinen puolue .[44]
15 Jose Joaquin de Herrera Oleo (480x600).png José Joaquín de Herrera
(1792– 1854)
6. joulukuuta 1844 30. joulukuuta 1845 Liberaalipuolue [43][45][46]
16 Mariano Paredes y Arrillaga (480x600).png Mariano Paredes
(1797–1849)
31. joulukuuta 1845 28. heinäkuuta 1846 Konservatiivinen puolue [47][48][48]
17 Presidente Nicolas Bravo.PNG Nicolás Bravo
(1786– 1854)
28. heinäkuuta 1846 4 .elokuuta 1846 Konservatiivinen puolue [49][50][51]
18 Jose Mariano Salas Oleo (480x600).png José Mariano Salas
(1797–1867)
5.elokuuta 1846 23. joulukuuta 1846 Konservatiivinen puolue [52][53][54]

Toinen liittotasavalta ( 1846– 1853)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Puoluekanta Viite
1 Jose Mariano Salas Oleo (480x600).png José Mariano Salas
(1797–1867)
6. elokuuta 1846 23. joulukuuta 1846 Konservatiivinen puolue [55][56]
2 Valentín Gómez Farías.png Valentín Gómez Farías
(1781–1858)
23. joulukuuta 1846 21. maaliskuuta 1847 Liberaalipuolue .[57]
3 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
21. maaliskuuta 1847 2. huhtikuuta 1847 Liberaalipuolue .[58]
4 Pedro M. Anaya.PNG Pedro María de Anaya
(1795– 1854)
2. huhtikuuta 1847 20. toukokuuta 1847 Liberaalipuolue [59]
5 Oleo Antonio Lopez de Santa Anna.PNG Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
20. toukokuuta 1847 15. syyskuuta 1847 Liberaalipuolue .[60][61]
5 Manuel de la Peña y Peña.PNG Manuel de la Peña y Peña
(1789–1850)
16. syyskuuta 1847 13. marraskuuta 1847 Liberaalipuolue [62][63]
6 Pedro M. Anaya.PNG Pedro María de Anaya
(1795– 1854)
13. marraskuuta 1847 8. tammikuuta 1848 Liberaalipuolue
7 Manuel de la Peña y Peña.PNG Manuel de la Peña y Peña
(1789–1850)
8. tammikuuta 1848 3.kesäkuuta 1848 Liberaalipuolue [64]
8 Jose Joaquin de Herrera Oleo (480x600).png José Joaquín de Herrera
(1792– 1854)
3.kesäkuuta 1848 15. tammikuuta 1851 Liberaalipuolue .[65]
9 Mariano Arista Oleo (480x600).png Mariano Arista
(1802– 1855)
15. tammikuuta 1851 5. tammikuuta 1853 Liberaalipuolue .[66]
10 Juan Bautista Ceballos Oleo (480x600).png Juan Bautista Ceballos
(1811–1859)
5. tammikuuta 1853 7. helmikuuta 1853 Liberaalipuolue [67]
11 Manuel María Lombardini.PNG Manuel María Lombardini
(1802– 1853)
8. helmikuuta 1853 2. huhtikuuta 1853 Konservatiivinen puolue [68]
12 Antonio Lopez de Santa Anna 1850 (480x600).png Antonio López de Santa Anna
(1794–1876)
2. huhtikuuta 1853 9. elokuuta 1855 Liberaalipuolue [69] [70]
13 Martín Carrera.PNG Martín Carrera
(1806–1871)
9. elokuuta 1855 12. syyskuuta 1855 Konservatiivinen puolue .[70]
14 Rómulo Díaz de la Vega.PNG Rómulo Díaz de la Vega
(1800–1877)
12. syyskuuta 1855 4. lokakuuta 1855 Konservatiivinen puolue .[71][72]
15 Juan Alvarez.PNG Juan Álvarez
(1790–1867)
4. lokakuuta 1855 11. joulukuuta 1855 Liberaalipuolue .[73][74]
16 Ignacio Comonfort.PNG Ignacio Comonfort
(1812– 1853)
11. joulukuuta 1855 17. joulukuuta 1857 Liberaalipuolue .[75][76]
17 Benito Juarez Oleo (480x600).png Benito Juárez
(1806–1872)
18. joulukuuta 1857 18.. heinäkuuta 1872 Liberaalipuolue .[77]

Meksikon sisällissota 1858–1863[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sisällissota oli Meksikossa valtiollisen hajaannuksen aikaa. Liberaali hallitus johti maata aluksi Guanajuatosta ja myöhemmin Veracruzista käsin. Konservatiivit jotka vastustivat perustuslakiuudistusta taas perustivat kilpailevan hallinnon Méxicoon. Konservatiivit kutsuivat maalleen keisariksi Itävallan arkkiherttuan Maksimilianin, ja hajaannus loppui vasta Meksikon toisen keisarikunnan tappioon.

Konservatiivien tunnustama hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Puoluekanta Viite
Ignacio Comonfort.PNG Ignacio Comonfort
(1812–1863)
17. joulukuuta 1857 21. tammikuuta 1858 Liberaalipuolue .[78][79]
Félix María Zuloaga Oleo (480x600).png Félix María Zuloaga
(1813–1898)
January 11, 1858 24. joulukuuta 1858 Konservatiinen puolue [80]
Manuel Robles Pezuela Oleo (480x600).png Manuel Robles Pezuela
(1817–1862)
24. joulukuuta 1858 23. tammikuuta 1859 Konservatiinen puolue [81]
Félix María Zuloaga Oleo (480x600).png Félix María Zuloaga
(1813–1898)
24. tammikuuta 1859 1. helmikuuta 1859 Konservatiinen puolue .[81]
Miguel Miramón Oleo (480x600).png Miguel Miramón
(1831–1867)
2. helmikuuta 1859 13. elokuuta 1860 Konservatiinen puolue [82]
José Ignacio Pavón.PNG José Ignacio Pavón
(1791–1866)
13. elokuuta 1860 15. elokuuta 1860 Konservatiinen puolue [83]
Miguel Miramón Oleo (480x600).png Miguel Miramón
(1831–1867)
15. elokuuta 1860 24. joulukuuta 1860 Konservatiinen puolue [84]
Félix María Zuloaga Oleo (480x600).png Félix María Zuloaga
(1813–1898)
23 .toukokuuta 1860 28. joulukuuta 1862 Konservatiinen puolue [85]

Meksikon toinen keisarikunta ( 1853–1867)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meksikon toinen keisarikausi oli oikeasti jatkoa konservatiivien hallinnolle. Liberaalien erillistä hallitusta johti yhä Benito Juárez. Keisarin arvovalta ei ollut häävi, koska kansa piti häntä Ranskan nukkehallitsijana. Maksimilian teloitettiinkin Juárezin määräyksestä vuonna 1867, kun liberaalit olivat päässeet voitolle ja Meksikon valtiollinen hajaannus päättynyt.


Sijaishallitsijoiden triumviraatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallitsija[86] Virkakausi Puoluekanta Viite
Gral. Juan Nepomuceno Almonte.png Juan Nepomuceno Almonte 11. heinäkuuta 1853 10. huhtikuuta 1864 Konservatiivinen puolue [87][88]
Jose Mariano Salas Oleo (480x600).png José Mariano Salas 11. heinäkuuta 1853 10. huhtikuuta 1864 Konservatiivinen puolue
Pelagio Antonio de Labastida.png Pelagio Antonio de Labastida 19. lokakuuta 1853 10. huhtikuuta 1864 Konservatiivinen puolue

Keisari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari
(Syntynyt–Kuollut)
Hallitsijana Dynastia
Emperador Maximiliano I de Mexico.jpg Maksimilian I
(1832–1867)
10. huhtikuuta 1864 19. kesäkuuta 1867 Habsburg-Lothringen

Toinen liittotasavalta (palautettu) (1867–nykyaika)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Presidentti
(Syntynyt–Kuollut)
Virkakausi Puoluekanta Viite
1 Benito Juarez Oleo (480x600).png Benito Juárez
(1806–1872)
18. joulukuuta 1857 18. heinäkuuta 1872 Liberaalipuolue
2 Sebastian Lerdo de Tejada Oleo (480x600).png Sebastián Lerdo de Tejada
(1823–1889)
18. heinäkuuta 1872 20. marraskuuta 1876 Liberaalipuolue [89]
3 José María Iglesias Oleo (480x600).png José María Iglesias
(1823–1891)
26. lokakuuta 1876 28. marraskuuta 1876 Liberaalipuolue [90]
4 Porfirio Diaz en 1867.png Porfirio Díaz
(1830–1915)
28. marraskuuta 1876 6. joulukuuta 1876 Liberaalipuolue [91]
5 Juan Nepomuceno Méndez Oleo (480x600).png Juan Nepomuceno Méndez
(1824–1894)
6,. joulukuuta 1876 17. helmikuuta 1877 Liberaalipuolue [92]
6 Porfirio Diaz en 1867.png Porfirio Díaz
(1830–1915)
17. helmikuuta 1877 30. marraskuuta 1880 Liberaalipuolue [93]
7 President Manuel Gonzalez.jpg Manuel González Flores
(1833–1893)
1. joulukuuta 1880 30. marraskuuta 1884 Liberaalipuolue [94]
8 Porfirio diaz.jpg Porfirio Díaz
(1830–1915)
1. joulukuuta 1884 25. toukokuuta 1911 Kansallinen porfiristipuolue [95]
9 Francisco León.jpg Francisco León de la Barra
( 1853–1939)
25. toukokuuta 1911 5. marraskuuta 1911 Sitoutumaton [96]
10 Presidente Francisco I. Madero.jpg Francisco I. Madero
(1873–1913)
6. marraskuuta 1911 19. helmikuuta 1913 Edistyksellinen perustuslaillinen puolue [97][98]
11 Pedro Lascurain.jpg Pedro Lascuráin
(1856–1952)
19. helmikuuta 1913 Sitoutumaton [99]
12 V Huerta.jpg Victoriano Huerta
(1850–1916)
19. helmikuuta 1913 15. heinäkuuta 1914 Sitoutumaton [100][101]
13 Francisco Sebastián Carvajal.jpg Francisco S. Carvajal
(1870–1932)
15. heinäkuuta 1914 13. elokuuta 1914 Sitoutumaton
14 Eulalio Gutierrez sentado.png Eulalio Gutiérrez
(1881–1939)
6. marraskuuta 1914 16. tammikuuta 1915 väliaikainen presidentti [102]
15 Roque González Garza.PNG Roque González Garza
(1885–1962)
16. tammikuuta 1915 10. kesäkuuta 1915 väliaikainen presidentti [103]
16 Francisco Lagos Chazaro.png Francisco Lagos Cházaro
(1878–1932)
10. kesäkuuta 1915 10. lokakuuta 1915 väliaikainen presidentti [104]
17 Portrait of Venustiano Carranza.jpg Venustiano Carranza
(1859–1920)
30. huhtikuuta 1917 21. toukokuuta 1920 Liberaalinen perustuslaillinen puolue [105]
18
19 Adolfo de la Huerta.jpg Adolfo de la Huerta
(1881–1955)
1. kesäkuuta 1920 30. marraskuuta 1920 Liberaalinen perustuslaillinen puolue [106]
20 Obregón Salido, Álvaro.jpg Álvaro Obregón
(1880–1928)
1. joulukuuta 1920 30. marraskuuta 1924 Työväenpuolue [107][108]
21 Plutarco elias calles.jpg Plutarco Elías Calles
(1877–1945)
1. joulukuuta 1924 30. marraskuuta 1928 Työväenpuolue
22 Emilio Portes, portrait.jpg Emilio Portes Gil
(1890–1978)
1. joulukuuta 1928 4. helmikuuta 1930 Institutionaalinen vallankumouspuolue [109]
23 Pascual Rubio, portrait.jpg Pascual Ortiz Rubio
(1877–1963)
5. helmikuuta 1930 4. syyskuuta 1932 Institutionaalinen vallankumouspuolue [110][111]
24 Abelardo.rodriguez.jpg Abelardo L. Rodríguez
(1889–1967)
4. syyskuuta 1932 30. marraskuuta 1934 Institutionaalinen vallankumouspuolue [112]
25 Lázaro.Cárdenas.jpg Lázaro Cárdenas
(1895–1970)
1. tammikuuta 1934 30. marraskuuta 1940 Institutionaalinen vallankumouspuolue
26 Manuel Avila Camacho.jpg Manuel Ávila Camacho
(1896–1955)
1. tammikuuta 1940 30. marraskuuta 1946 Institutionaalinen vallankumouspuolue
27 Lic. Miguel Alemán Valdés.jpg Miguel Alemán Valdés
(1900–1983)
1. tammikuuta 1946 30. marraskuuta 1952 Institutionaalinen vallankumouspuolue
28 Adolfo Ruiz Cortines.png Adolfo Ruiz Cortines
(1889–1973)
1. tammikuuta 1952 30. marraskuuta 1958 Institutionaalinen vallankumouspuolue
29 Adolfo López Mateos (1963).jpg Adolfo López Mateos
(1910–1969)
1. tammikuuta 1958 30. marraskuuta 1964 Institutionaalinen vallankumouspuolue
30 Gustavo Diaz Ordaz.JPG Gustavo Díaz Ordaz
(1911–1979)
1. tammikuuta 1964 30. marraskuuta 1970 Institutionaalinen vallankumouspuolue
31 Oscar Vega y Luis Echeverria Alvarez (cropped).jpg Luis Echeverría
(s. 1922)
1. tammikuuta 1970 30. marraskuuta 1976 Institutionaalinen vallankumouspuolue
32 Jose Lopez Portillo new.jpg José López Portillo
(1920–2004)
1. tammikuuta 1976 30. marraskuuta 1982 Institutionaalinen vallankumouspuolue
33 De la madrid1.jpg Miguel de la Madrid
(1934–2012)
1. tammikuuta 1982 30. marraskuuta 1988 Institutionaalinen vallankumouspuolue
34 Carlos Salinas.jpg Carlos Salinas de Gortari
(s. 1948)
1. tammikuuta 1988 30. marraskuuta 1994 Institutionaalinen vallankumouspuolue
35 Ernesto Zedillo Ponce de Leon World Economic Forum 2013 crop.jpg Ernesto Zedillo
(s. 1951)
1. tammikuuta 1994 30. marraskuuta 2000 Institutionaalinen vallankumouspuolue
36 Vicente Fox flag.jpg Vicente Fox
(s. 1942)
1. tammikuuta 2000 30. marraskuuta 2006 Partido Acción Nacional
37 Felipe Calderon H.jpg Felipe Calderón
(s. 1962)
1. tammikuuta 2006 30. marraskuuta 2012 Partido Acción Nacional
38 Enrique Peña Nieto 2017 (cropped).jpg Enrique Peña Nieto
(s. 1966)
1. tammikuuta 2012 1. joulukuuta 2018
Institutionaalinen vallankumouspuolue
39 Presidente Electo Andrés Manuel López Obrador (croppeda).jpg Andrés Manuel López Obrador
(s. 1953)
1. joulukuuta 2018 alkaen Movimiento Regeneración Nacional

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. El viajero en México: Ó sea la capital de la República, encerrada en un libro Open Library. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  2. INEHRM Secretaría de Gobernación (espanjaksi)
  3. El Viajero en México (Pág. 30) CDigital. Viitattu 12.syyskuuta 2010. (espanjaksi)
  4. Decreto. Nombramiento de los individuos que han de componer el poder ejecutivo 500 años de México en documentos. Viitattu 8.8.2011. (espanjaksi)
  5. Decreto. Nombramiento de suplentes para el supremo poder ejecutivo 500 años de México en documentos. Viitattu 8.8.2011. (espanjaksi)
  6. Vicente Guerrero, 1782-1831 Gobierno Federal. Viitattu 8.8.2011. (espanjaksi)
  7. La expulsión de los españoles de México y su destino incierto, 1821-1836., 74–75. Viitattu 12.lokakuuta 2010.  (espanjaksi)
  8. Vicente Guerrero Federal Government Of Mexico. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  9. Acuerdo de la Cámara de Diputados. Elección de presidente interino de la República en el Excmo. Sr. D. José María Bocanegra. Viitattu 8. heinäkuuta 2011. (espanjaksi)
  10. José María Bocanegra asume interinamente la presidencia de la República, por licencia de Vicente Guerrero. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  11. Acuerdo del consejo de gobierno. Nombramiento de asociados al Excmo. Sr. Presidente de la Suprema Corte de Justicia, para ejercer el supremo poder ejecutivo. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  12. Anastasio Bustamante, vicepresidente con Vicente Guerrero, asume la Presidencia de la República. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  13. Melchor Múzquiz sustituye como presidente interino a Anastasio Bustamante. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  14. Melchor Múzquiz. Presidencia de la Republica. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  15. Manuel Gómez Pedraza. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  16. Manuel Gómez Pedraza asume la presidencia de la República mediante los convenios de Zavaleta. Memoria Politica de Mexico. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  17. El Sr. D. Valentín Gómez Farías, al jurar como Vicepresidente. Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  18. a b Santa Anna asume por primera vez la presidencia de México. Imagen Política de México y del Mundo. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  19. a b c Valentín Gómez Farías. Presidencia de la Republica. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  20. Antonio López de Santa Anna Federal Government of Mexico. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  21. Antonio López de Santa Anna asume por primera vez la presidencia de México. Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  22. a b Santa Anna asume el poder; Valentín Gómez Farías va al exilio. Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2011. (espanjaksi)
  23. Asume la presidencia de la República interinamente el general Miguel Barragán en sustitución de Santa Anna. Memoria Política de México. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  24. Riva Palacio, Vicente (1940). México a través de los siglos. Editorial Cumbre. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  25. De La Fuente Guerrero, Sara C. (2003). Las Constituciones de México.. México: Servigraf. (espanjaksi)
  26. Bases constitucionales expedidas por el Congreso Constituyente. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  27. José Justo Corro asume el cargo de presidente interino por la enfermedad del general Miguel Barragán. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  28. Decreto que expide las Leyes Constitucionales de la República Mexicana 500 años de México en documentos. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  29. Tratado definitivo de paz y amistad entre México y España 500 años de México en documentos. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  30. La primera República Federal 1824–1835. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  31. Anastasio Bustamante Federal Government of Mexico. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  32. Antonio López de Santa Anna Federal Government of Mexico. Viitattu 9.elokuuta 2011. (espanjaksi)(espanjaksi)
  33. López de Santa Anna y Pérez Lebrón, Antonio. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  34. Nicolás Bravo 1786–1854. Viitattu 10.8.2011. (espanjaksi)
  35. Anastasio Bustamante Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  36. Francisco Javier Echeverría asume la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  37. Francisco Javier Echeverría Presidencia de la Republica. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  38. Decreto de la Junta de Representantes. Se declara Presidente de la República, a D. Antonio López de Santa-Anna Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  39. Decreto del gobierno. Sobre que volverá a ejercer el poder ejecutivo, luego que llegue a la capital, el general Santa-Anna Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  40. Decreto del gobierno. Se deposita el gobierno provisional de la República en el general D. Valentín Canalizo Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  41. Valentín Canalizo asume la presidencia de la República como sustituto de Santa Anna Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  42. Ley. Se declara presidente constitucional de la República, á D. Antonio López de Santa-Anna Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  43. a b Valentín Canalizo es nombrado presidente interino de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  44. Canalizo, Valentín Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  45. Herrera asume la Presidencia tras un levantamiento popular Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  46. Decreto del senado. Se declara presidente interino de la República, á D. José Joaquín de Herrera Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  47. Mariano Paredes Presidencia de la Republica. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  48. a b Decreto del congreso extraordinario. Se declarará presidente interino á D. Mariano Paredes y Arrillaga Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  49. Nicolás Bravo asume la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  50. Se concede permiso al presidente de la República, para mandar en persona las fuerzas de tierra Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  51. Manifiesto de Mariano Salas y Valentín Gómez Farías 500 años de México en documentos. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  52. El General Mariano Salas toma posesión de la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  53. Republica Federal El Viajero en México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  54. Se declara vigente la Constitución de 1824 Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  55. El General Mariano Salas toma posesión de la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  56. Se declara presidente interino de la República, á D. Antonio Lopez de Santa-Anna Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  57. Se declara que D. Valentín Gómez Farías queda en posesion de su encargo de vicepresidente de la República Memoria Política de México. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  58. 21 DE MARZO DE 1847 Biblioteca Digital. Viitattu 30.8.2011. (espanjaksi)
  59. Se concede licencia al actual presidente para mandar el ejército, y se suprime la vicepresidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 3.9.2011. (espanjaksi)
  60. Pedro María de Anaya Presidencia de la Republica. Viitattu 3.9.2011. (espanjaksi)
  61. Tropas mexicanas al mando de Pedro María Anaya y Manuel Rincón luchan contra las fuerzas al mando de Scott en Churubusco Memoria Política de México. Viitattu 3.9.2011. (espanjaksi)
  62. El Presidente de la República, a sus compatriotas Memoria Política de México. Viitattu 3.9.2011. (espanjaksi)
  63. Manuel de la Peña y Peña Presidencia de la Republica. Viitattu 3.9.2011. (espanjaksi)
  64. El general Pedro María Anaya asume la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 6.lokakuuta 2011. (espanjaksi)
  65. Herrera, José Joaquín de Memoria Política de México. Viitattu 19.7.2012. (espanjaksi)
  66. Tras reñidas elecciones, el general Mariano Arista asume pacíficamente la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 19.7.2012. (espanjaksi)
  67. Juan Bautista Ceballos asume el poder ejecutivo tras la renuncia del presidente Mariano Arista Memoria Política de México. Viitattu 19.7.2012. (espanjaksi)
  68. Lombardini asume la Presidencia Memoria Política de México. Viitattu 19.7.2012. (espanjaksi)
  69. López de Santa Anna y Pérez Lebrón Antonio Memoria Política de México. Viitattu 19.7.2012. (espanjaksi)
  70. a b Al triunfo del Plan de Ayutla, Santa Anna sale de México Memoria Política de México. Viitattu 26.7.2012. (espanjaksi)
  71. Martín Carrera Gobierno Federal de Mexico. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  72. El general Rómulo Díaz de la Vega asume de facto la presidencia de la República Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  73. Juan Álvarez Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  74. 1855 Decreto del gobierno. Se nombra presidente de la República al general D. Juan Alvarez Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  75. Ignacio Comonfort Gobierno Federal de México. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  76. Ignacio Comonfort asume la Presidencia Memoria Política de México. Viitattu 9.8.2012. (espanjaksi)
  77. Juárez García Benito Pablo Memoria Politica de México. Viitattu 2. huhtikuuta 9, 2013. (espanjaksi)
  78. Es proclamado el Plan de Tacubaya, con el que los conservadores pretenden derogar la Constitución de 1857 Memoria Politica de México. Viitattu 29. 4.2013. (espanjaksi)
  79. El Congreso declara que dejó de ser Presidente de la República don Ignacio Comonfort desde el 17 de diciembre de 1857 500 años de México en documentos. Viitattu 29. 4.2013. (espanjaksi)
  80. Tras desconocer a Comonfort, Félix María Zuloaga es nombrado presidente por el partido conservador Memoria Politica de México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  81. a b Asume la presidencia del gobierno conservador el general Manuel Robles Pezuela Memoria Politica de México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  82. Zuloaga nombra presidente sustituto de la República a Miguel Miramón Memoria Politica de México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  83. José Ignacio Pavón, presidente de la Suprema Corte, se encarga durante dos días del poder ejecutivo del gobierno conservador Memoria Politica de México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  84. Toma posesión como presidente interino de la República, Miguel Miramón. Juárez sigue siendo el presidente legal Memoria Politica de México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  85. Felix Maria Zuloaga Chihuahua, México. Viitattu 30. 4.2013. (espanjaksi)
  86. El viajero en México: Ó sea la capital de la República, encerrada en un libro Open Library. Viitattu 9.elokuuta 2011. (espanjaksi)
  87. Se establece la regencia del Imperio mexicano 500 años de México. Viitattu 30.huhtikuuta 2013. (espanjaksi)
  88. Acta de la primera reunión de la Junta Superior de Gobierno 500 años de México. Viitattu 30.huhtikuuta 2013. (espanjaksi)
  89. Lerdo de Tejada Sebastián Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  90. El Congreso declara la reelección de Lerdo de Tejada y José Ma. Iglesias se da a la rebeldía Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  91. Porfirio Díaz asume el poder por primera vez Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  92. El general Juan N. Méndez ocupa la presidencia en tanto Porfirio Díaz termina con los últimos reductos de las fuerzas de Iglesias y de Lerdo de Tejada Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  93. Porfirio Díaz es nombrado presidente constitucional de la República Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  94. El general Manuel González toma posesión como presidente constitucional Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  95. Díaz Mori Porfirio Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  96. León de la Barra Francisco Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  97. Se consuma la traición: Huerta y Wilson firman el Pacto de la Embajada Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  98. Francisco I. Madero asume el cargo de la Presidente de la República Memoria Politica de México. Viitattu 1.toukokuuta 2013. (espanjaksi)
  99. Por sólo cuarenta y cinco minutos, Pedro Lascuráin Paredes asume el cargo de presidente interino Memoria Politica de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  100. Victoriano Huerta, vencido por las fuerzas constitucionalistas, renuncia a la Presidencia de la República Memoria Politica de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  101. Victoriano Huerta asume la presidencia y rinde la protesta de ley ante los diputados Memoria Politica de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  102. Eulalio Gutiérrez Ortiz asume la presidencia del gobierno convencionista Memoria Politica de México. Arkistoitu 1. elokuuta 2012. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  103. El presidente provisional, nombrado por la Convención, Eulalio Gutiérrez, huye de México con los fondos de la Tesorería. Lo sucede Roque González Garza Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  104. Francisco Lagos Cházaro se convierte en el último presidente del gobierno de la Convención Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  105. Carranza Garza Venustiano Bicentenario de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  106. Adolfo de la Huerta asume presidencia provisional de la República Bicentenario de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  107. Obregón Salido Álvaro Bicentenario de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  108. Elías Calles Campuzano Plutarco Bicentenario de México. Viitattu 2.5.2013. (espanjaksi)
  109. Portes Gil Emilio Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  110. Ortíz Rubio renuncia a la Presidencia. Ejerció su mandato en el periodo del "Maximato" llamado así por el poder real ejercido por Calles Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  111. Pascual Ortiz Rubio sufre un atentado y resulta herido durante su toma posesión de la Presidencia de la República Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)
  112. Rodríguez Abelardo L Memoria Politica de México. Viitattu 10.5.2013. (espanjaksi)