Luettelo Kanadan pääministereistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kanadan pääministereistä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanadan pääministerit 1867–1963
Järjestys [1] pääministeri[1] Virkakausi[1] Puolue[1] Monarkki[1]
1. John A Macdonald-Brady-Handy-crop.jpg Sir John A. Macdonald 1. heinäkuuta 18675. marraskuuta 1873 Liberaali-konservatiivinen puolue Viktoria
2. Alexander McKenzie3.jpg Alexander Mackenzie 7. marraskuuta 18738. lokakuuta 1878 Kanadan liberaalipuolue
3. John A Macdonald-Brady-Handy-crop.jpg Sir John A. Macdonald 17. lokakuuta 18786. kesäkuuta 1891 Liberaali-konservatiivinen puolue
4. SirJohnAbbott1.jpg Sir John Abbott 16. kesäkuuta 189124. marraskuuta 1892 Liberaali-konservatiivinen puolue
5. John Thompson.jpg Sir John Thompson 5. joulukuuta 189212. joulukuuta 1894 Liberaali-konservatiivinen puolue
6. SirMackenzieBowell.jpg Sir Mackenzie Bowell 21. joulukuuta 189427. huhtikuuta 1896 Liberaali-konservatiivinen puolue
7. Chas Tupper - GG Bain.jpg Sir Charles Tupper 1. toukokuuta 18968. heinäkuuta 1896 Liberaali-konservatiivinen puolue
8. WilfriedLaurier.jpg Sir Wilfrid Laurier 11. heinäkuuta 18967. lokakuuta 1911 Kanadan liberaalipuolue Edvard VII
9. Sir Robert Laird Borden-2.jpg Sir Robert Borden 10. lokakuuta 1911-12. lokakuuta 1917 Liberaali-konservatiivinen puolue Edvard VII
Yrjö V
10. Sir Robert Laird Borden-2.jpg Sir Robert Borden 12. lokakuuta 1917-10. heinäkuuta 1920 Unionipuolue Yrjö V
11. ArthurMeighen.jpg Arthur Meighen 10. heinäkuuta 192029. joulukuuta 1921 Kansallinen liberaali ja konservatiivinen puolue
12. WilliamLyonMackenzieKing.jpg William Lyon Mackenzie King 29. joulukuuta 192128. kesäkuuta 1926 Kanadan liberaalipuolue
13. ArthurMeighen.jpg Arthur Meighen 29. kesäkuuta 192625. syyskuuta 1926 Liberaali-konservatiivinen puolue
14. WilliamLyonMackenzieKing.jpg William Lyon Mackenzie King 25. syyskuuta 19267. elokuuta 1930 Kanadan liberaalipuolue
15. Richard Bedford Bennett.jpg Richard Bedford Bennett 7. elokuuta 193023. lokakuuta 1935 Liberaali-konservatiivinen puolue
16. WilliamLyonMackenzieKing.jpg William Lyon Mackenzie King 23. lokakuuta 193515. marraskuuta 1948 Kanadan liberaalipuolue Yrjö V
Edvard VIII
Yrjö V
17. Louisstlaurent.jpg Louis St. Laurent 15. marraskuuta 194821. kesäkuuta 1957 Kanadan liberaalipuolue Yrjö V
Elisabet II
18. John G. Diefenbaker.jpg John Diefenbaker 21. kesäkuuta 195722. huhtikuuta 1963 Liberaali-konservatiivinen puolue Elisabet II
19. Lester B. Pearson with a pencil.jpg Lester B. Pearson 22. huhtikuuta 196320. huhtikuuta 1968 Kanadan liberaalipuolue
20. Pierre Elliot Trudeau-2.jpg Pierre Trudeau 20. huhtikuuta 19683. kesäkuuta 1979 Kanadan liberaalipuolue
21. JoeClark.jpg Joe Clark 4. kesäkuuta 19792. maaliskuuta 1980 Liberaali-konservatiivinen puolue
22. Pierre Elliot Trudeau-2.jpg Pierre Trudeau 3. maaliskuuta 198030. kesäkuuta 1984 Kanadan liberaalipuolue
23. Fmr CDN PM John Turner.jpg John Turner 30. kesäkuuta 198417. syyskuuta 1984 Kanadan liberaalipuolue
24. Brian Mulroney 2011.jpg Brian Mulroney 17. syyskuuta 198425. kesäkuuta 1993 Konservatiivinen edistyspuolue
25. KimCampbell.jpg Kim Campbell 25. kesäkuuta 19934. marraskuuta 1993 Konservatiivinen edistyspuolue
26. Jean Chrétien 2010.jpg Jean Chrétien 4. marraskuuta 199312. joulukuuta 2003 Kanadan liberaalipuolue
27. Paul Martin in 2011 crop.jpg Paul Martin 12. joulukuuta 20036. helmikuuta 2006 Kanadan liberaalipuolue
28. Stephen-Harper-Cropped-2014-02-18.jpg Stephen Harper 6. helmikuuta 20064. marraskuuta 2015 Kanadan konservatiivipuolue
29. Justin Trudeau 2014-1.jpg Justin Trudeau 4. marraskuuta 2015 Kanadan liberaalipuolue

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Prime Minister of Canada (Fun Prime Minister of Canada) Prime Minister of Canada. Viitattu 24.11.2014.