Luettelo Britannian kuninkaallisen laivaston vesilentokoneiden emälaivoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
RN Ensign
Royal Navyn alusten nimet

A – B – C – D – E – F – G
H – I – J – K – L – M – N
O – P – Q – R – S – T – U
V – W – X – Y – Z

lentotukialukset
saattuetukialukset
vesilentokoneidenemälaivat
maihinnousualukset
taisteluristeilijät
dreadnought taistelulaivat
pre-dreadnoughtit
panssarilaivat
mörssärialukset
korvetit ja sluupit
risteilijät
hävittäjät
polttolaivat
fregatit
tykkiprikit, tykkiveneet
miinantorjunta-alukset
monitorit
partioalukset
kuninkaalliset jahdit
linjalaivat
sukellusveneet
apualukset
tutkimusalukset
tukikohdat
sairaalat ja sairaalalaivat
lentoasemat
lentoyksiköt
yhtymät
laivueet
Englannin sota-alukset
Skotlannin sota-alukset

Tämä on luettelo Britannian kuninkaallisen laivaston vesilentokoneidenemälaivoista.

Taulukon selitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokoneet Lentokoneiden lukumäärä
Uppouma Aluksen uppouma täydessä taisteluvalmiudessa
Voimanlähde Akselien lukumäärä, voimanlähteen tyyppi ja saavutettu huippunopeus
Palvelus Palveluksen alkamis- ja päättymispäivät sekä kohtalo
Kölinlasku Aluksen valmistamisen aloitushetki
Palvelukseenotto Päivämäärä jolloin alus otettu palvelukseen

Alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Vesilentokoneidenemälaivat
HMS Campania
Alus Lentokoneet Uppouma Voimanlähde Palvelus
Kölinlasku Palvelukseenotto Kohtalo
HMS Ark Royal[1] 9 7 570 t 2 akselinen Brown-Curtis vaihteistetutturbiinit; 6 kattilaa 7. marraskuuta 1913 joulukuu 1914 Myyty joulukuussa 1946 kauppalaivastolle.
HMS Empress[2] 3 2 581 t 3 akselinen Parsons turbiinit 1906 25. elokuuta 1914 Palautettu omistajille marraskuussa 1919
HMS Engadine[2] 4 1 703 t 2 akselinen höyryturbiini 1910 13. elokuuta 1914 Myyty takaisin alkuperäiselle omistajalle 1919.
HMS Riviera[2] 4 1 880 t 3 akselinen Parsons turbiinit 6 kattilaa 1910 11. elokuuta 1914 Palautettu omistajille 1919
HMS Campania[3] 10 18 289 t 2 akselinen höyrykoneet 1892 17. huhtikuuta 1915 Uponnut 5. marraskuuta 1918
HMS Anne[4] 2 7 112 t 1 akselinen 1911 4. elokuuta 1915 Palautettu omistajille 1922
HMS Raven II[4] 2 4 753 t 1 akselinen 1911 12. kesäkuuta 1915 Myyty 1923 kauppalaivaksi
HMS Ben-my-Chree[5] 6 3 942 t 3 akselinen höyryturbiinit 3 kattilaa 1907 3. maaliskuuta 1915 Uponnut 11. tammikuuta 1917 Turkin rannikkotykistön tulessa
HMS Vindex[6] 7 9 906 t 4 akselinen Parsons vaihteistetut turbiinit, 12 Yarrow kattilaa 1916 1. lokakuuta 1918 Romutettu 1948
HMS Manxman[6] 8 2 581 t 2 akselinen Brown-Curtis vaihteistetut turbiinit 1903 17. huhtikuuta 1916 Myyty romutettavaksi 9. elokuuta 1949
HMS Nairana[6] 7 3 604 t 2 akselinen Parsons vaihteistetut turbiinit 1914 25. elokuuta 1917 Myyty 1920
HMS Pegasus[4] 9 2 581 t 2 akselinen Brown-Curtis vaihteistetut turbiinit 1914 28. elokuuta 1917
HMS Albatross 9 6 452 t 2 akselinen höyryturbiini 4 kattilaa 5. toukokuuta 1926 19. huhtikuuta 1938
HMS Vindictive[6] 12 11 700 t 4 akselia Parsons turbiinit 12 kattilaa 29. kesäkuuta 1916 1. lokakuuta 1918 Myyty romutettavaksi helmikuussa 1946

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gardiner, Robert (toim.): Conway's All the World's Fighting Ships 1906-1921. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 1985. ISBN 0-85177-245-5. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gardiner, Robert s. 64-65
  2. a b c Gardiner, Robert s. 65
  3. Gardiner, Robert s. 66
  4. a b c Gardiner, Robert s. 67
  5. Gardiner, Robert s. 68
  6. a b c d Gardiner, Robert s. 69