Luettelo Anandin ja Kramnikin välisistä shakkipeleistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anand ja Kramnik vuoden 2008 MM-ottelussa

Viswanathan Anand ja Vladimir Kramnik ovat pelanneet 80 shakkipeliä klassisella ajanotolla, joista Anand on voittanut yhdeksän, Kramnik seitsemän, ja 64 peliä on päättynyt tasan.

Nopeissa peleissä pistetilanne on 10–2 Anandin hyväksi, ja 39 peliä on päättynyt tasan. Pikashakissa tilanne on Kramnikin hyväksi 5–4, ja tasapelejä on kuusi. Sokkoshakissa tilanne on 4–4, ja tasapelejä on seitsemän. Advanced Chess -lajissa Kramnik johtaa 1–0, ja tasapelejä on seitsemän.

Pelaajien välisen maailmanmestaruusottelun vuonna 2008 voitti Anand.

Pelit perinteisellä ajanotolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkea Musta Vuosi Tulos Siirtoja Voittaja Turnaus Avaus Huomautuksia Viite
1 Kramnik Anand 1989 ½–½ 19 Moskova C54 italialainen peli Kramnik oli 14-vuotias [1]
2 Kramnik Anand 1993 ½–½ 23 Linares E12 kuningatarintialainen puolustus [2]
3 Kramnik Anand 1993 ½–½ 40 Amsterdam, Max Euwen muistoturnaus A17 englantilainen avaus [3]
4 Anand Kramnik 1993 ½–½ 27 Amsterdam, Max Euwen muistoturnaus B66 sisilialainen puolustus [4]
5 Anand Kramnik 1993 ½–½ 35 Madrid B32 sisilialainen puolustus [5]
6 Kramnik Anand 1993 ½–½ 11 Groningen D14 Slaavilainen puolustus [6]
7 Kramnik Anand 1994 ½–½ 17 Linares D41 kuningatargambiitti [7]
8 Kramnik Anand 1995 ½–½ 41 Riika, Tal Memorial D85 Grünfeldin puolustus [8]
9 Kramnik Anand 1996 0–1 108 Anand Amsterdam, Max Euwen muistoturnaus B36 sisilialainen puolustus Ensimmäinen peli, joka ei päättynyt tasan [9]
10 Kramnik Anand 1996 1–0 101 Kramnik Dos Hermanas D85 Grünfeldin puolustus [10]
11 Anand Kramnik 1996 ½–½ 16 Dortmund B31 sisilialainen puolustus [11]
12 Anand Kramnik 1996 ½–½ 20 Las Palmas B65 sisilialainen puolustus [12]
13 Kramnik Anand 1996 1–0 41 Kramnik Las Palmas A30 englantilainen avaus [13]
14 Kramnik Anand 1997 ½–½ 14 Linares D39 kuningatargambiitti [14]
15 Kramnik Anand 1997 ½–½ 41 Dos Hermanas D39 kuningatargambiitti [15]
16 Anand Kramnik 1997 ½–½ 24 Dortmund B33 sisilialainen puolustus [16]
17 Kramnik Anand 1997 0–1 42 Anand Belgrad D43 semi-slaavilainen puolustus [17]
18 Anand Kramnik 1998 ½–½ 30 Wijk aan Zee B33 sisilialainen puolustus [18]
19 Anand Kramnik 1998 ½–½ 28 Linares B33 sisilialainen puolustus [19]
20 Kramnik Anand 1998 ½–½ 34 Linares E32 Nimzo-intialainen puolustus [20]
21 Kramnik Anand 1998 ½–½ 20 Dortmund A17 englantilainen avaus [21]
22 Anand Kramnik 1998 1–0 35 Anand Tilburg C42 venäläinen peli [22]
23 Anand Kramnik 1999 ½–½ 27 Wijk aan Zee C42 venäläinen peli [23]
24 Kramnik Anand 1999 ½–½ 19 Linares D21 kuningatargambiitti [24]
25 Anand Kramnik 1999 ½–½ 21 Linares C42 venäläinen peli [25]
26 Kramnik Anand 1999 1–0 70 Kramnik Dos Hermanas D27 kuningatargambiitti [26]
27 Kramnik Anand 2000 ½–½ 18 Dortmund E37 Nimzo-intialainen puolustus [27]
28 Anand Kramnik 2000 ½–½ 40 Wijk aan Zee B66 sisilialainen puolustus [28]
29 Kramnik Anand 2000 ½–½ 20 Linares D18 slaavilainen puolustus [29]
30 Anand Kramnik 2000 ½–½ 25 Linares C42 venäläinen peli [30]
31 Kramnik Anand 2000 1–0 65 Kramnik Dortmund A17 englantilainen avaus [31]
32 Kramnik Anand 2001 ½–½ 35 Wijk aan Zee E55 Nimzo-intialainen puolustus [32]
33 Anand Kramnik 2001 ½–½ 17 Dortmund C42 venäläinen peli [33]
34 Kramnik Anand 2001 1–0 39 Kramnik Dortmund D27 kuningatargambiitti [34]
35 Kramnik Anand 2003 ½–½ 51 Wijk aan Zee C42 venäläinen peli [35]
36 Anand Kramnik 2003 ½–½ 16 Linares B30 sisilialainen puolustus [36]
37 Kramnik Anand 2003 ½–½ 32 Linares C88 espanjalainen peli: Anti-Marshall [37]
38 Anand Kramnik 2003 ½–½ 25 Dortmund B33 sisilialainen puolustus [38]
39 Kramnik Anand 2003 ½–½ 21 Dortmund D39 kuningatargambiitti [39]
40 Kramnik Anand 2004 ½–½ 25 Wijk aan Zee B92 sisilialainen Najdorf [40]
41 Anand Kramnik 2004 ½–½ 18 Ranska, joukkuemestaruuskilpailut C88 espanjalainen peli: Anti-Marshall [41]
42 Anand Kramnik 2004 ½–½ 60 Dortmund final C88 espanjalainen peli: Anti-Marshall [42]
43 Kramnik Anand 2004 ½–½ 47 Dortmund final B49 sisilialainen puolustus [43]
44 Anand Kramnik 2005 ½–½ 27 Wijk aan Zee B33 sisilialainen puolustus [44]
45 Kramnik Anand 2005 ½–½ 32 Sofia MTel Masters C42 venäläinen peli [45]
46 Anand Kramnik 2005 1–0 20 Anand Sofia MTel Masters C42 venäläinen peli [46]
47 Kramnik Anand 2007 1–0 53 Kramnik Wijk aan Zee E05 katalonialainen avaus [47]
48 Kramnik Anand 2007 ½–½ 35 Dortmund D12 slaavilainen puolustus [48]
49 Anand Kramnik 2007 ½–½ 65 Mexico, FIDE World Championship C42 venäläinen peli [49]
50 Kramnik Anand 2007 ½–½ 41 Mexico, FIDE World Championship D43 semi-slaavilainen puolustus Anand johti turnausta 1,5 pistettä Kramnikin edellä. Tämä peli oli käytännössä Kramnikin viimeinen tilaisuus taistella säilyttääkseen mestaruutensa. [50]
51 Anand Kramnik 2008 ½–½ 61 Wijk aan Zee C42 venäläinen peli [51]
52 Kramnik Anand 2008 ½–½ 32 Shakin maailmanmestaruusottelu 2008, Bonn D14 slaavilainen puolustus [52]
53 Anand Kramnik 2008 ½–½ 32 Bonn E25 Nimzo-intialainen puolustus [53]
54 Kramnik Anand 2008 0–1 41 Anand Bonn D49 semi-slaavilainen puolustus, Meran [54]
55 Anand Kramnik 2008 ½–½ 29 Bonn D37 kuningatargambiitti [55]
56 Kramnik Anand 2008 0–1 35 Anand Bonn D49 semi-slaavilainen puolustus, Meran [56]
57 Anand Kramnik 2008 1–0 47 Anand Bonn] E34 Nimzo-intialainen puolustus [57]
58 Anand Kramnik 2008 ½–½ 37 Bonn D19 slaavilainen puolustus [58]
59 Kramnik Anand 2008 ½–½ 39 Bonn D37 kuningatargambiitti [59]
60 Anand Kramnik 2008 ½–½ 45 Bonn D43 slaavilainen puolustus [60]
61 Kramnik Anand 2008 1–0 29 Kramnik Bonn E21 Nimzo-intialainen puolustus [61]
62 Anand Kramnik 2008 ½–½ 24 Bonn B96 sisilialainen puolustus, Najdorf [62]
63 Kramnik Anand 2009 ½–½ 29 Moskova, Tal-muistoturnaus D85 Grünfeldin puolustus [63]
64 Anand Kramnik 2010 1–0 45 Anand Wijk aan Zee C42 venäläinen peli [64]
65 Anand Kramnik 2010 ½–½ 35 Bilbao E04 katalonialainen avaus [65]
66 Kramnik Anand 2010 ½–½ 37 Bilbao D44 kuningatargambiitti [66]
67 Anand Kramnik 2010 ½–½ 39 London Chess Classic C67 espanjalainen peli: Berliiniläispuolustus [67]
68 Anand Kramnik 2011 ½–½ 23 Wijk aan Zee E32 Nimzo-intialainen puolustus [68]
69 Anand Kramnik 2011 ½–½ 36 Talin muistoturnaus D37 kuningatargambiitti [69]
70 Anand Kramnik 2011 ½–½ 39 London Chess Classic D37 kuningatargambiitti [70]
71 Anand Kramnik 2012 ½–½ 40 London Chess Classic C65 espanjalainen peli: Berliiniläispuolustus [71]
72 Kramnik Anand 2013 ½–½ 41 Zurich Chess Challenge A07 kuningasintialainen hyökkäys [72]
73 Anand Kramnik 2013 1–0 27 Zürich Chess Challenge C65 espanjalainen peli: Berliiniläispuolustus [73]
74 Kramnik Anand 2013 ½–½ 39 Alehinin muistoturnaus D43 semi-slaavilainen puolustus [74]
75 Anand Kramnik 2013 ½–½ 30 Talin muistoturnaus E32 Nimzo-intialainen puolustus [75]
76 Anand Kramnik 2014 ½–½ 30 MM-ehdokasturnaus D39 kuningatargambiitti [76]
77 Kramnik Anand 2014 ½–½ 31 MM-ehdokasturnaus E06 katalonialainen avaus [77]
78 Kramnik Anand 2014 ½–½ 45 London Chess Classic D44 semi-slaavilainen puolustus [78]
79 Anand Kramnik 2015 ½–½ 47 Zürich Chess Challenge D36 kuningatargambiitti [79]
80 Anand Kramnik 2015 ½–½ 38 Həşimovin muistoturnaus D43 semi-slaavilainen puolustus [80]
81 Anand Kramnik 2016 ½–½ 32 Zurich Chess Challenge C65 Ruy Lopez, espanjalainen peli: Berliiniläispuolustus

[81]

82 Kramnik Anand 2016 1–0 51 Kramnik Tal Memorial C53 italialainen peli

[82]

83 Anand Kramnik 2016 ½–½ 24 London Chess Classic D37 kuningatargambiitti

[83]

84 Kramnik Anand 2017 1–0 38 Kramnik Korchnoi Zurich Chess Challenge A30 englantilainen avaus

[84]

85 Anand Kramnik 2017 0–1 60 Kramnik Altibox Norway C78 espanjalainen peli

[85]

86 Anand Kramnik 2018 0–1 36 Kramnik Tata Steel Masters C50 italialainen peli

[86]

87 Kramnik Anand 2019 0–1 57 Anand Tata Steel Masters C50 italialainen peli [87]

Nopea shakki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkea Musta Vuosi Tulos Siirtoja Voittaja Turnaus Avaus Huomautuksia Viite
1 Kramnik Anand 1994 1–0 26 Kramnik Amber-turnaus A33 englantilainen avaus [88]
2 Anand Kramnik 1994 ½–½ 71 PCA/Intel-GP B31 sisilialainen puolustus [89]
3 Anand Kramnik 1994 ½–½ 57 PCA/Intel-GP B33 sisilialainen puolustus [90]
4 Kramnik Anand 1994 0–1 52 Anand PCA/Intel-GP B25 sisilialainen puolustus [91]
5 Kramnik Anand 1994 ½–½ 17 PCA/Intel-GP B36 sisilialainen puolustus [92]
6 Anand Kramnik 1995 1–0 42 Anand Amber-turnaus B08 Pircin puolustus [93]
7 Kramnik Anand 1996 ½–½ 19 Amber-turnaus A17 englantilainen avaus [94]
8 Anand Kramnik 1996 ½–½ 29 WDR Match TV D56 kuningatargambiitti ajanotto 60 minuuttia [95]
9 Anand Kramnik 1997 1–0 45 Anand Amber-turnaus D38 kuningatargambiitti [96]
10 Kramnik Anand 1998 ½–½ 23 Amber-turnaus D85 Grünfeldin puolustus [97]
11 Anand Kramnik 1998 ½–½ 20 Chess Classics Giants E34 Nimzo-intialainen puolustus [98]
12 Anand Kramnik 1998 ½–½ 36 Chess Classics Giants C42 venäläinen peli [99]
13 Kramnik Anand 1998 ½–½ 33 Chess Classics Giants A35 englantilainen avaus [100]
14 Kramnik Anand 1998 ½–½ 22 Chess Classics Giants C42 venäläinen peli [101]
15 Kramnik Anand 1998 ½–½ 44 Chess Classics Giants A17 englantilainen avaus [102]
16 Anand Kramnik 1998 ½–½ 59 Chess Classics Giants C24 lähettipeli [103]
17 Anand Kramnik 1998 1–0 37 Anand Villarrobledo op B31 sisilialainen puolustus [104]
18 Kramnik Anand 1999 ½–½ 54 Amber-turnaus D27 kuningatargambiitti [105]
19 Anand Kramnik 1999 ½–½ 19 Siemens Giants C42 venäläinen peli [106]
20 Kramnik Anand 1999 ½–½ 49 Siemens Giants E34 Nimzo-intialainen puolustus [107]
21 Anand Kramnik 1999 1–0 27 Anand Siemens Giants C42 venäläinen peli [108]
22 Kramnik Anand 1999 ½–½ 34 Siemens Giants E16 kuningatarintialainen puolustus [109]
23 Anand Kramnik 2000 ½–½ 38 Amber-turnaus B33 sisilialainen puolustus [110]
24 Anand Kramnik 2000 ½–½ 25 Fujitsu Siemens Giants B33 sisilialainen puolustus [111]
25 Kramnik Anand 2000 ½–½ 39 Fujitsu Siemens Giants D12 slaavilainen puolustus [112]
26 Kramnik Anand 2001 ½–½ 76 Amber-turnaus D27 kuningatargambiitti [113]
27 Kramnik Anand 2001 ½–½ 34 Mainz CC Champions Duel (1) D27 kuningatargambiitti [114]
28 Anand Kramnik 2001 ½–½ 14 Mainz CC Champions Duel (2) C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [115]
29 Anand Kramnik 2001 0–1 27 Kramnik Mainz CC Champions Duel (3) C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [116]
30 Kramnik Anand 2001 ½–½ 25 Mainz CC Champions Duel (4) D27 kuningatargambiitti [117]
31 Kramnik Anand 2001 0–1 47 Anand Mainz CC Champions Duel (5) D29 kuningatargambiitti [118]
32 Anand Kramnik 2001 ½–½ 23 Mainz CC Champions Duel (6) C78 espanjalainen peli [119]
33 Anand Kramnik 2001 ½–½ 46 Mainz CC Champions Duel (7) B33 sisilialainen puolustus [120]
34 Kramnik Anand 2001 ½–½ 42 Mainz CC Champions Duel (8) D27 kuningatargambiitti [121]
35 Kramnik Anand 2001 ½–½ 26 Mainz CC Champions Duel (9) D27 kuningatargambiitti [122]
36 Anand Kramnik 2001 ½–½ 19 Mainz CC Champions Duel (10) C42 venäläinen peli [123]
37 Kramnik Anand 2002 ½–½ 24 Russia vs the World D17 slaavilainen puolustus [124]
38 Anand Kramnik 2003 ½–½ 40 Amber-turnaus B30 sisilialainen puolustus [125]
39 Kramnik Anand 2003 ½–½ 19 Cap d’Agde B85 sisilialainen puolustus [126]
40 Anand Kramnik 2003 1–0 46 Anand Cap d’Agde B33 sisilialainen puolustus [127]
41 Anand Kramnik 2004 1–0 43 Anand Amber-turnaus B30 sisilialainen Najdorf [128]
42 Kramnik Anand 2004 ½–½ 19 Dortmund Playoff C88 espanjalainen peli: Anti-Marshall [129]
43 Anand Kramnik 2004 1–0 31 Anand Dortmund Playoff B90 sisilialainen Najdorf [130]
44 Kramnik Anand 2005 ½–½ 24 Amber-turnaus C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [131]
45 Anand Kramnik 2007 ½–½ 56 Amber-turnaus C88 espanjalainen peli: Anti-Marshall [132]
46 Kramnik Anand 2008 0–1 43 Anand Amber-turnaus E15 kuningatarintialainen puolustus [133]
47 Kramnik Anand 2009 ½–½ 15 Amber-turnaus E32 Nimzo-intialainen puolustus [134]
48 Anand Kramnik 2011 ½–½ 37 Amber-turnaus D02 kuningatargambiitti [135]
49 Anand Kramnik 2011 ½–½ 34 Botvinnikin muistoturnaus C60 espanjalainen peli [136]
50 Kramnik Anand 2011 ½–½ 41 Botvinnikin muistoturnaus D43 kuningatargambiitti [137]
51 Kramnik Anand 2015 ½–½ 26 Zürich Chess Challenge A07 kuningasintialainen hyökkäys [138]
52 Kramnik Anand 2016 1–0 51 Kramnik Your Next Move A14 englantilainen avaus [139]
53 Kramnik Anand 2017 1–0 39 Kramnik Your Next Move C50 italialainen peli [140]
54 Anand Kramnik 2018 1–0 41 Anand Grand Chess Tour, Pariisi C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [141]

Pikashakki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkea Musta Vuosi Tulos Siirtoja Voittaja Turnaus Avaus Huomautuksia Viite
1 Kramnik Anand 1994 1–0 60 Kramnik München B33 sisilialainen puolustus [142]
2 Anand Kramnik 1998 ½–½ 40 Chess Classics Giants E04 katalonialainen avaus [143]
3 Kramnik Anand 1998 ½–½ 38 Chess Classics Giants E34 Nimzo-intialainen puolustus [144]
4 Kramnik Anand 1998 0–1 37 Anand Chess Classics Giants A35 englantilainen avaus [145]
5 Kramnik Anand 1999 ½–½ 29 Wijk aan Zee E06 katalonialainen avaus [146]
6 Anand Kramnik 2001 1–0 28 Anand Mainz CC Champions Duel B33 sisilialainen puolustus [147]
7 Kramnik Anand 2001 ½–½ 38 Mainz CC Champions Duel D27 kuningatargambiitti [148]
8 Kramnik Anand 2007 1–0 21 Kramnik Moskova, Blitzin maailmanmestaruus 2007 D13 slaavilainen puolustus [149]
9 Anand Kramnik 2007 ½–½ 17 Moskova, Blitzin maailmanmestaruus 2007 C65 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [150]
10 Kramnik Anand 2009 ½–½ 45 Moskova, Blitzin maailmanmestaruus 2009 A38 englantilainen avaus [151]
11 Anand Kramnik 2009 1–0 40 Anand Moskova, Blitzin maailmanmestaruus 2009 B01 skandinaavinen puolustus [152]
12 Kramnik Anand 2013 1–0 52 Kramnik Zurich Chess Challenge A20 englantilainen avaus [153]
13 Anand Kramnik 2013 0–1 45 Kramnik Zurich Chess Challenge C42 venäläinen peli [154]
14 Kramnik Anand 2013 ½–½ 43 Tal Memorial A08 kuningasintialainen hyökkäys [155]
15 Kramnik Anand 2015 1–0 41 Kramnik London Chess Classic A06 Zukertortin avaus [156]
16 Anand Kramnik 2015 1–0 31 Anand Zurich Chess Challenge A09 Rétin avaus [157]
17 Kramnik Anand 2016 ½–½ 54 Zurich Chess Challenge D03 [158]
18 Kramnik Anand 2016 ½–½ 31 Zurich Chess Challenge A06 [159]
19 Kramnik Anand 2016 ½–½ 48 Your Next Move A04 [160]
20 Anand Kramnik 2016 ½–½ 44 Your Next Move C50 italialainen peli [161]
21 Anand Kramnik 2016 ½–½ 31 Tal Memorial C50 italialainen peli [162]
22 Anand Kramnik 2017 1–0 42 Anand Zurich Chess Challenge C65 espanjalainen peli, berliiniläispuolustus [163]
23 Anand Kramnik 2017 0–1 44 Kramnik Stavanger C65 espanjalainen peli, berliiniläispuolustus [164]
24 Anand Kramnik 2017 ½–½ 70 Your Next Move C67 espanjalainen peli, berliiniläispuolustus [165]
25 Kramnik Anand 2017 ½–½ 31 Your Next Move B10 Caron–Kannin puolustus [166]
26 Kramnik Anand 2018 1–0 25 Kramnik Tal Memorial C50 italialainen peli [167]
27 Kramnik Anand 2018 ½–½ 38 Grand Chess Tour, Pariisi B13 Caron–Kannin puolustus [168]
28 Anand Kramnik 2018 ½–½ 37 Grand Chess Tour, Pariisi C67 espanjalainen peli, berliiniläispuolustus [169]

Sokkoshakki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkea Musta Vuosi Tulos Siirtoja Voittaja Turnaus Avaus Huomautuksia Viite
1 Anand Kramnik 1994 1–0 50 Anand Amber-turnaus B33 sisilialainen puolustus [170]
2 Kramnik Anand 1995 ½–½ 51 Amber-turnaus D38 kuningatargambiitti [171]
3 Anand Kramnik 1996 0–1 40 Kramnik Amber-turnaus B66 sisilialainen puolustus [172]
4 Kramnik Anand 1997 0–1 29 Anand Amber-turnaus D27 kuningatargambiitti [173]
5 Anand Kramnik 1998 ½–½ 67 Amber-turnaus B31 sisilialainen puolustus [174]
6 Anand Kramnik 1999 0–1 24 Kramnik Amber-turnaus B56 sisilialainen puolustus [175]
7 Kramnik Anand 2000 1–0 32 Kramnik Amber-turnaus D43 semi-slaavilainen puolustus [176]
8 Anand Kramnik 2001 ½–½ 24 Amber-turnaus D56 kuningatargambiitti [177]
9 Anand Kramnik 2003 ½–½ 26 Amber-turnaus B90 sisilialainen Najdorf [178]
10 Kramnik Anand 2004 ½–½ 18 Amber-turnaus B83 sisilialainen puolustus [179]
11 Anand Kramnik 2005 1–0 52 Anand Amber-turnaus C42 venäläinen peli [180]
12 Kramnik Anand 2007 1–0 30 Kramnik Amber-turnaus E20 Nimzo-intialainen puolustus [181]
13 Kramnik Anand 2008 ½–½ 23 Amber-turnaus E20 Nimzo-intialainen puolustus [182]
14 Anand Kramnik 2009 1–0 30 Anand Amber-turnaus C42 venäläinen peli [183]
15 Kramnik Anand 2011 ½–½ 41 Amber-turnaus A35 englantilainen avaus [184]

Advanced Chess[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkea Musta Vuosi Tulos Siirtoja Voittaja Turnaus Avaus Huomautuksia Viite
1 Kramnik Anand 2002 ½–½ 33 León D37 kuningatargambiitti [185]
2 Anand Kramnik 2002 ½–½ 20 León E15 kuningatarintialainen puolustus [186]
3 Kramnik Anand 2002 1–0 37 Kramnik León D27 kuningatargambiitti [187]
4 Anand Kramnik 2002 ½–½ 48 León D37 kuningatargambiitti [188]
5 Kramnik Anand 2002 ½–½ 38 León D27 kuningatargambiitti [189]
6 Anand Kramnik 2002 ½–½ 20 León C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [190]
7 Anand Kramnik 2007 ½–½ 24 C67 espanjalainen peli: berliiniläispuolustus [191]
8 Kramnik Anand 2007 ½–½ 24 D43 semi-slaavilainen puolustus [192]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]